Bolån hos Svea Ekonomi

Svea har över 40 års erfarenhet inom den finansiella sektorn och är en koncern som finns i flera europeiska länder med över 2000 anställda. De erbjuder finansiella tjänster för både privatpersoner och företag som bolån, privatlån, sparande och företagslån bland annat.

Ta ett bolån med Svea

Svea erbjuder två typer av bolån. Antingen kan du ta ett helt nytt bolån eller så kan du ta ett tilläggslån för att utöka ditt befintliga bolån. För att ta ett bolån hos Svea behöver du:

  • Vara minst 20 år gammal.

  • Ha en stabil inkomst som fast anställning, timanställning, pension eller eget företag.

  • Ha en kontantinsats på minst 15%.

  • Varit folkbokförd i Sverige i minst ett år.

Det är möjligt att ansöka om bolån hos Svea om du har betalningsanmärkningar.

Vad är skillnaden på Sveas bolån och tilläggslån?

Ett bolån är för dig som ska köpa en bostad och behöver ett helt nytt bolån. Det innebär alltså att hela summan du behöver låna för att köpa en bostad är samlad i ett lån hos Svea.

Om du redan har ett bolån på din bostad som du redan har betalat av en del på och därför har ett övervärde på din bostad så kan du ansöka om ett tilläggslån. Det betyder att du utökar ditt bolån med Svea. Många utökar sina bolån för att till exempel renovera hela eller delar av sin bostad, vilket i slutänden kan öka värdet på bostaden.

Vilken ränta kan jag få på mitt bolån hos Svea?

Räntan på ett bolån sätts individuellt och baseras bland annat på de förutsättningar du har att betala tillbaka ditt lån. Det finns flera faktorer som Svea, andra banker och långivare baserar din ränta på. Bland annat kollar de på din ålder, inkomst, kreditvärdighet, om du har en medsökande och andra faktorer som ger indikationer över din ekonomiska situation ser ut och hur troligt det är att du kan betala tillbaka ditt lån.

Medsökande ökar chanserna för ett bolån med lägre ränta

Att ha en medsökande på ditt bolån ökar dina chanser att få ett lån med bättre villkor (ränta, återbetalningstid och lånesumma) än om du skulle ansöka själv. Din medsökande blir en extra säkerhet för Svea och ni delar på skyldigheten att betala tillbaka bolånet. Banken ser till bådas ekonomiska situation, vilket ökar chansen att få igenom lånet.

Om du har betalningsanmärkningar och ansöker om ett bolån med en medsökande ökar chanserna för att både få bolånet samt få bättre villkor.

Lägre räntor på bolån jämfört med privatlån

Till skillnad från privatlån har bolån generellt lägre räntor eftersom de har längre avbetalningstid samt att du lämnar din bostad som säkerhet. Privatlån är ett lån utan säkerhet. Därför kan det vara en fördel att exempelvis utöka bolånet för att göra en renovering eller samla lån, istället för att ta ett privatlån.

Amorteringskrav hos Svea

Amorteringskraven gäller för alla typer av bolån, oavsett bank. Dessa krav infördes för att balansera inkomsten i hushåll med bostadspriserna och ska skydda låntagare från att ta för stora lån jämfört med inkomst.

Så ser amorteringskraven ut:

  • Bolån på 50–70 % av bostadens värde ska amorteras med ett belopp motsvarande 1 % av det totala lånebeloppet per år.

  • Bolån över 70 % av bostadens värde ska amorteras med ett belopp motsvarande 2 % av det totala lånebeloppet per år.

  • Om du lånar mer än 4,5 gånger din årsinkomst före skatt behöver du även amortera 1 % av det totala lånebeloppet per år. Det innebär det att du totalt behöver amortera 2–3% av det totala lånebeloppet per år.

Procentsatsen av amorteringskravet är baserat per år, men du betalar månadsvis.

Ansök om bolån via Zmarta

När du ansöker om bolån via Zmarta jämförs flera banker och långivare samtidigt. Vi tar bara en kreditupplysning som vi sen delar med bankerna som vi samarbetar med. Ju färre kreditupplysningar som tas på dig, desto bättre är det för din kreditvärdighet. Det är dessutom helt kostnadsfritt att ansöka om bolån via Zmarta.

När du skickat in din ansökan till oss får du erbjudanden om bolån från flera banker samtidigt, vilket gör det enkelt för dig att se vilken bank som erbjuder dig bäst ränta och villkor samt ger dig den lägsta månadskostnaden. Därför är det alltid bäst att jämföra bolån från flera banker, istället för att direkt vända dig till banken som du alltid varit kund hos. Eftersom långivare värderar de faktorer som ränta och villkor baseras på olika kan vissa långivare ge dig ett bättre erbjudande jämfört med andra.

Förutom bolån jämför Zmarta även privatlån, elavtal, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar.

Ansök om bolån idag på zmarta.se eller genom att kontakta våra experter inom bolån på kundtjänst.

Zmarta kundtjänst

Öppet alla vardagar 8–17
0771 47 48 49
bolan@zmarta.se

Välkommen med din ansökan!

Här kan du läsa om hur Svea hanterar dina personuppgifter.

Chatta med oss!