Bluestep

Vilka är Bluestep?

Bluestep är banken att vända dig till om du inte kan få ett bolån hos en av de traditionella bankerna. Här ligger fokuset på möjligheter och betalningsförmåga istället för din ekonomiska bakgrund. De erbjuder sina kunder personliga lösningar som ger en trygg ekonomi inom både bolån och sparande. Bluestep har funnits sedan år 2005 och har kunder i Sverige, Norge och Finland.

Bolån med Bluestep

Om du ska köpa en bostad eller vill låna på din bostad så kan Bluestep hjälpa dig. De erbjuder bolån till dig som ska köpa en bostadsrätt, villa eller fritidshus.

Du som äger din bostad kan frigöra pengar genom att utnyttja övervärdet med hjälp av ett bolån från Bluestep. På så vis kan du exempelvis samla smålån eller finansiera en renovering av bostaden. Ett övervärde av en bostad innebär att bostaden är värd mer än vad den är belånad, vilket gör att du kan utöka bolånet.

För att kunna ansöka om ett bolån eller låna på din bostad behöver du:

 • Vara minst 18 år gammal.

 • Ha en stadig inkomst, oavsett typ av anställning eller inkomst.

 • Belåningsgraden får inte överstiga 85% av bostadens värde.

Grönt bolån

För dig med ett klimatsmart hem erbjuder Bluestep rabatt på sina bolåneräntor.

Med Grönt Bolån får du avdrag på bolåneräntan med 0,5% för energiklass A och 0,25% för energiklass B

Grönt bolån gäller för dig som:

 • Ska köpa eller bor i villa eller lägenhet

 • Har bostad med energiklass A eller B

Varför ska jag välja Bluestep när jag tar bolån?

Det som särskiljer Bluestep från andra aktörer gällande bolån är att du inte behöver ha en tillsvidareanställning eller den perfekta kreditvärdigheten. För Bluestep är din betalningsförmåga viktigare än att du har en fast anställning eller har några betalningsanmärkningar, likaså för Zmarta. För att få ett bolån hos Bluestep behöver du dock en stadig inkomst. Det kan vara en projekt-, timanställning, pension eller att du är egenföretagare till exempel.

De erbjuder sina kunder personliga lösningar med målet att kunden får en trygg ekonomi och kan betala av lånet varje månad.

Utöka ditt bolån med Bluestep via Zmarta

Att utöka ditt bolån kan vara en bra lösning om du behöver pengar för exempelvis en renovering eller vill samla smålån och krediter. En renovering kan göra så att värdet på bostaden ökar.

Att samla lån och krediter i ett bolån är ett bra alternativ om du inte fått ett privatlån beviljat. Bolån har dessutom generellt sett en billigare månadskostnad än privatlån eftersom du både har din bostad som säkerhet samt har en längre återbetalningstid.

För att kunna utöka ditt bolån hos Bluestep behöver du utöver kriterierna längre upp:

 • Äga din bostad.

 • Bostaden måste vara värd minst 300 000 kr.

 • Ha ett övervärde i din bostad, vilket betyder att belåningsgraden av bostadens värde inte får vara till max (85%).

Vilken bolåneränta kan jag få hos Bluestep?

Bluestep har idag en ränta som sträcker sig mellan 2,95% till 7,90%. Vad som avgör vilken ränta du kommer att få är flera faktorer som inkomst, utgifter, kreditvärdighet och hur mycket av bostaden som är eller blir belånad. Har du exempelvis en större kontantinsats än vad som är minimum (15%), blir också räntan lägre eftersom lånet blir mindre.

För att få den lägsta räntan som Bluestep erbjuder (2,95%) får du inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Amortering – vad innebär det och hur mycket behöver jag amortera?

Amortering innebär att du varje månad betalar tillbaka en del av din skuld. Det betyder att om du säljer din bostad efter några år så har du betalat tillbaka en del av lånet och skulden hos Bluestep har minskat, vilket gör att du får ut mer pengar av försäljningen.

Hur mycket du behöver amortera varje månad baseras på hur stor del av bostadens värde du lånar.

 • Bolån under 50% av bostadens värde behöver amorteras med ett belopp motsvarande 0% av det totala lånebeloppet per år.

 • Bolån på 50–70% av bostadens värde ska amorteras med ett belopp motsvarande 1% av det totala lånebeloppet per år.

 • Bolån över 70% av bostadens värde ska amorteras med ett belopp motsvarande 2% av det totala lånebeloppet per år.

 • Om du lånar mer än 4,5 gånger din årsinkomst före skatt behöver du även amortera 1% av det totala lånebeloppet per år. Det innebär att du behöver amortera 2-3% av det totala lånebeloppet per år.

Procentsatsen av amorteringskravet är baserat per år, men du betalar av skulden månadsvis.

Ha en medsökande på ditt bolån

Genom att ha en medsökande på din bolåneansökan ökar chanserna att både få ett bolån och att ni får ett med bättre ränta och villkor. En medsökande kan exempelvis vara din partner eller sambo. När ni båda står på lånet har båda lika stort ansvar att betala tillbaka lånet, vilket är en extra säkerhet för långivaren.

När ni ansöker om bolån gemensamt tar Bluestep bådas inkomster, kreditvärdighet, utgifter och andra faktorer som grund för lånet. Det betyder att ni kan få en lägre ränta, större lånebelopp och bättre villkor eftersom ni tillsammans har en bättre ekonomi än enskilt.

Ansök om bolån via Zmarta

När du ska ansöka om bolån är det alltid fördelaktigt att jämföra bolån från flera långivare samtidigt. Banken som du har varit kund hos länge kanske inte alltid ger det bästa erbjudandet eftersom alla banker och långivare värderar faktorerna som ligger till grund för lånet olika. Det betyder att en annan långivare kan ge dig ett bättre låneerbjudande än din nuvarande bank.

Med bara en låneansökan jämför Zmarta flera banker och långivare samtidigt åt dig. På så vis sparar du tid och huvudvärk i jakten på den bästa räntan eller villkoren för att uppfylla din önskan. Genom UC tar vi bara en kreditupplysning på dig som vi sen delar med Bluestep och andra långivare som vi samarbetar med. Det gör att du kan få låneerbjudanden från flera banker samtidigt, vilket gör det enkelt för dig att se vilket erbjudande som passar dig bäst.

Förutom bolån jämför Zmarta även privatlån, elavtal, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar.

Ansök om bolån idag på zmarta.se eller genom att kontakta våra experter inom bolån på kundtjänst.

Zmarta kundtjänst

Öppet alla vardagar 8–17
0431-47 22 30
bolan@zmarta.se

Välkommen med din ansökan!

Här kan du läsa om hur Bluestep hanterar dina personuppgifter.

Chatta med oss!