Om lån

Ica banken

2019-10-22 Johanna Westerlund
ica banken logo

Precis som Zmarta erbjuder Ica banken många olika finansiella tjänster. Verksamheten är i huvudsak inriktad mot privatkunder och kan klassificeras som en nischbank.

Hur skiljer sig Zmarta från Ica banken?

Precis som Zmarta erbjuder Ica banken många olika finansiella tjänster: du kan ansöka om lån eller hitta information om fonder och sparande samt försäkringar. Tillsammans med över tjugo andra banker och låneinstitut ingår Ica banken i Zmartas lånepanel. När du ansöker om lån via oss så ansöker du därmed samtidigt hos Ica banken. Istället för att ansöka direkt hos Ica banken kan du alltså söka via Zmarta – men får då möjlighet att jämföra erbjudanden från flera olika banker. Genom att ansöka via Zmarta ansöker du alltså även hos Ica banken men utan att riskera att gå miste om erbjudanden från andra banker som kanske ger dig bättre villkor. Ifall du söker via varje bank separat så “slösar” du på kreditupplysningar eftersom varje bank du tar en egen kreditupplysning. Då sänks din kreditvärdighet och det är den som avgör hur låg ränta och bra lånevillkor du får.

Från sparkassa till bankverksamhet

Zmarta är väldigt glada över att ha fått med Ica banken i vår lånepanel och skulle därför vilja dela med oss av lite information om banken: Ica banken AB är ett svenskt bankaktiebolag som fick tillstånd av Finansinspektionen att bedriva bankverksamhet år 2001. Det kan tyckas vara lite speciellt att en livsmedelskedja driver bank, men efter den svenska finanskrisen luckrades kraven för att få etablera bankverksamhet upp. I början på 2000-talet hade bägge livsmedelskedjorna Ica och Coop planer på att öppna upp en renodlad bankverksamhet. Planerna grundade sig i att de båda kedjorna erbjöd kundkort med sparkassa. Kortets begränsningar (såsom att det inte fungerade som betalningsmedel utanför den egna koncernen och att inlåningen inte fick överstiga 15 000 kr) ledde till att man såg efter möjligheten att bedriva riktig bankverksamhet.

Uttagsautomater

Ica banken har i dag sitt huvudkontor i Solna, sitt kundcenter i Borås och i samtligaIca-butiker kan du ta ut och sätta in pengar, få reda på ditt saldo samt lämna in ansökan om bankkort. Nästan alla Ica-butiker har även en uttagsautomat som i första hand är en service till Ica:s kunder och som ofta är placerade i anslutning till en av deras butiker(av dagens cirka 450 uttagsautomater är det bara åtta som inte ligger i anslutning till en Ica-butik).

Fler i samma kategori

Se alla
kreditkort på dator med kaffe och sticky notes
Om lån Beställ en gratis kreditupplysning på dig själv
Beställ en gratis kreditupplysning på dig själv.
kvinna med röd väska tittar på ett snabbtåg.
Om lån Snabblån – därför ska du inte låna pengar snabbt
Snabblån – det finns en anledning till varför du ska undvika dem.