Summer 22 - Mobile

Låna pengar till bröllop

Jämför & hitta billigaste lånet

Menade du ?
 • Upp till 35 långivare
 • 1 kreditupplysning hos UC
Minska formuläret
4,6 av 5 baserat på 3 960 omdömen
Ataklti Sbhatu säger:

Det var hjälpa mig för att låna pengar för köpa bil tyvärr fick jag inte bra erbjudanden det var för liten

28 mars 2023
Läs fler omdömen

Låna till ert drömbröllop

Det är vanligt att brudpar lånar pengar till sitt bröllop. Varje år gifter sig drygt 50 000 svenskar och många vill fira kärleken genom att hålla ett stort bröllop tillsammans med familj och vänner. Somliga väljer att låna pengar för att förverkliga sin dröm om ”Det stora bröllopet”, andra väljer istället att hålla ett budgetbröllop. Oavsett hur just ni väljer att göra – hurra för kärleken!

Ni är megakära och planerar att vara tillsammans för alltid. Grattis, så härligt! Om ni inte själva har ekonomi att få till det bröllop ni önskar så kan det vara ett bra val att låna pengar eftersom det ger er frihet att få bröllopet exakt som ni själva vill. Och eftersom ni är två som delar på lånet och därmed delar ansvaret så får ni bättre villkor. Tänk på att hur rolig festen än är, så är själva bröllopsdagen bara en enda dag i era liv, medan lånet kommer att finns kvar även när gästerna har gått hem.

  Att tänka på inför bröllopet

  Arstid
  Välj rätt årstid

  De flesta väljer att gifta sig under sommarhalvåret, vilket innebär att priset för ett bröllop blir högre. Genom att välja en annan tid på året hålls kostnaderna nere.

  ValjLandet
  Välj landet före storstan

  Det mesta är dyrare i större städer, genom att flytta ut hela kalaset på landet kan ni spara massor av pengar.

  Prioritera
  Prioritera

  Finns det någon del av bröllopet ni brinner för extra mycket så lägg krutet på det istället för på allt annat. Är det extremt viktigt för er med fina bilder så bör ni såklart låta en proffsfotograf plåta. Eller om ni båda har mat som ert stora intresse då kanske det är värt att köra catering just den här kvällen.

  BetalaSnabbt
  Önska pengar istället för prylar

  Be vänner och bekanta att skippa presenterna (ärligt talat, vem behöver fler saker?) och önska er pengar till själva bröllopsfesten istället.

  FixaSjalv
  Fixa det mesta själva och ta hjälp av familj och vänner

  Så kan man enkelt sammanfatta det som är viktigast om du vill ha ett budgetbröllop. Och du, budget behöver inte betyda tråkigt. Tvärtom faktiskt, här finns alla chanser till ett personligt och minnesvärt bröllop. Och har ni tur så finns det ett gäng grymma människor i er närhet som kan tänka sig att hjälpa till.

  Ta hjälp av dina vänner

  Kompis Kock

  Hjälpsam kockkompis

  Bröllopcatering är dyrt – fixa maten själva istället. Förbered en buffé så slipper ni stå i köket under själva festen. Eller känner ni kanske en kock som kan hjälpa till?
  Kompis Florist

  Har din polare gröna fingrar?

  Är din bästis florist är det bara att gratulera. Tycker du egenplockat fint är det såklart det allra billigaste alternativet.
  Kompis Fotograf

  Vännerna förevigar er dag!

  Fina bröllopsfoton vill de flesta ha från sin stora dag. Boka ett proffs endast ett par timmar, under vigseln och för porträttet, och låt sedan de som känner er bäst fånga de mest känslofyllda ögonblicken.

  Håll kostnaderna nere

  Lokal
  Låna lokal

  Känner ni någon som bor stort eller har en lokal som skulle passa finfint för ett bröllop? Fråga om ni får låna stället en kväll. Ett alternativ är att hyra eller låna ett partytält och ställa upp det i trädgården eller på gården om ni bor i lägenhet. Kom ihåg att prata med dina grannar först bara och be om föreningens tillstånd om nu bor i bostadsrätt.

  LagaMat
  Laga maten själva

  Ni kan också laga all mat själva. I så fall kan det vara bra att sänka ambitionsnivån och köra på buffé som går att förbereda i förväg, det är ju inte roligt om ni behöver stå i köket och pilla med maten medan gästerna festar loss.

  Blommor
  Blomstertricket

  Blommor till bröllop blir ofta en kostsam historia, mörka för floristen vad blommorna ska användas till – vanliga blombuketter är betydligt billigare än brudbuketter. Billigast och charmigast blir det förstås med en bukett egenplockade ängsblommor.

  Spotify
  Låt Spotify stå för musiken

  Att hyra DJ eller band kan bli dyrt. Gör istället låtlistor som kan funka under de olika delarna av festen. En lista för minglet, en annan för middagen och såklart en riktigt röjig som funkar när alla tröttnar på att sitta still.

  Dryck
  Fixa egen dryck

  Det kan bli väldigt dyrt att låta baren i lokalen fixa dricka åt alla gäster hela kvällen. Handla det ni behöver på Systembolaget istället, bag-in-box-vin i karaff ser ju riktigt tjusigt ut. Och du, det är alltid öppet köp så ni kan lämna tillbaka det som inte dricks upp.

  Andra smarta tjänster

  Kan vi hjälpa dig göra din ekonomi smartare på fler sätt? Kolla själv!
  Artboard 1

  Sänk ditt elpris

  • Jämför alla Sveriges elbolag
  • Garanterat bäst elpris
  • Byt avtal på några minuter
  Artboard 1

  Hitta rätt bilförsäkring

  • Jämför kostnadsfritt
  • Byt försäkring snabbt och enkelt
  • Spara tusenlappar varje år
  Chatta med oss! Chatt