Låna pengar med betalningsanmärkning

Om du av någon anledning fått en eller flera betalningsanmärkningar kan det givetvis vara svårare att få ett lån, men det är inte omöjligt. En betalningsanmärkning ligger oftast kvar i tre år efter att skulden är återbetald. Innan din skuld är återbetald kommer du med all sannolikhet att få ”nej” i din låneansökan, men om skulden däremot är borta brukar det gå lite bättre.

Privatlån med betalningsanmärkning

Eftersom du har en betalningsanmärkning är detta en indikation till långivaren att du vid något tillfälle misskött din ekonomi, och därför är det viktigt att du på något sätt kan visa att du har kontroll på din ekonomi idag. Att ta på sig ytterligare ett lån eller en skuld är ingenting att rekommendera ifall du redan ligger på gränsen till vad din ekonomi klarar av.

Om du känner att du har god ekonomi och kontroll över denna idag ska du däremot inte vara rädd för att skicka in en ansökan om lån. Eftersom en betalningsanmärkning ligger kvar i tre år kan din privatekonomi se helt olik ut än den gjorde den dagen då du fick betalningsanmärkningen.

Genom att göra en kreditupplysning på dig kan långivaren se vad du har för möjligheter att betala tillbaka på lånet. Ju bättre möjligheter du har att betala tillbaka, desto större chans är det att du får ta ett lån. Via en kreditupplysning kan långivaren bland annat se din årsinkomst.

Värt att tänka på…

Även om du känner att du verkligen behöver låna pengar för tillfället, kan det vara bra att se över ekonomin i sin helhet först. Finns det något sätt som du kan spara in pengar på för att det ska kännas säkrare både för dig och för långivaren att ta ett nytt lån?

Var noga med att jämföra olika långivare för att få en så bra ränta som möjligt. Se över olika återbetalningstider. Väljer du att betala tillbaka under kort tid blir det en större börda för din privatekonomi varje månad då lånet ska betalas. Väljer du istället en längre återbetalningstid så att din ekonomi inte påverkas lika hårt, då bör du räkna ut vad lånet kommer att kosta allt som allt då det är återbetalat – ju kortare återbetalningstid, desto högre räntekostnad.

Även om du känner att du verkligen behöver ett lån för tillfället, kan det vara bra att se över ekonomin i sin helhet.

Låna med skuld hos Kronofogden

Om du har hamnat hos Kronofogden för att du fått en betalningsanmärkning, ligger denna anmärkning som sagt kvar under tre år efter det att skulden har betalats av. Om du däremot fortfarande har skuld på ditt saldo hos Kronofogden blir det mycket svårt att få igenom en låneansökan. Om du i detta fall fortfarande känner att du måste ha ett lån kan möjligtvis en borgensman eller en medsökande vara lösningen på problemet.

Hitta lånet med lägst ränta

  • 30 långivare
  • 1 kreditupplysning
  • Kostnadsfritt
250 000 kr
2 173 kr
Ränteexempel:

Annuitetslån 14 år, 250 000:-, rörlig ränta 5,77% (start-/aviavg. 0:-) ger eff. ränta 5,92%, tot. belopp 364 993:-, kostnad 2 173:-/mån (168 avbet.).

Individuell ränta 2,95–29,5 % (effektiv ränta 2,99–33,83 %). Återbet. tid 1-18 år.

Artiklar om lån

Om lån

Konsumtionslån är större bland äldre

Har du råkat ut för dyra lån som påverkat din privatekonomi under en längre tid? Det är inte ovanligt och enligt Zmarta Groups senaste undersökning, Lånebarometern, kommer du att ansöka om ännu fler lån när du blir äldre.

Om lån

Ta lån som föräldraledig

Ekonomin kan få sig en riktig käftsmäll när man blir förälder. Det sägs att ett barn kostar en miljon kronor under sina första 18 år! Hur funkar det egentligen att låna pengar som föräldraledig? Zmarta har svaret.

Om lån

Skuld hos Kronofogden gör det svårt att låna pengar

Har du hamnat hos Kronofogden och vill låna pengar? Vill du kanske förbättra din ekonomi och slippa existensminimum för en stund genom ett lån? Vi förstår att det hade förenklat din situation, men det är kanske inte det smartaste valet för dig just nu.

Inga artiklar hittades

Se fler artiklar