Privatekonomi

Vilse i långivardjungeln?

2021-11-17 Tone Westerholm
Kvinna som tänker med penna i håret

Det kan vara en riktig djungel att hitta rätt bank eller långivare när du vill låna pengar. Låna pengar smart och jämför långivare. Hos Zmarta kan du jämföra upp till 35 långivare på endast en kreditupplysning hos UC! Helt kostnadsfritt!

Vill du ta ett lån men är osäker på vilken långivare som kan erbjuda dig den bästa räntan? Vad för typ av lån ska du ta om du vill köpa en båt eller samla dina lån? Oavsett vad du vill låna pengar till så kan det vara en riktig djungel att hitta rätt långivare. När du jämför långivare på Zmarta får du erbjudanden från upp till 35 långivare samtidigt.

Jämför banker och långivare

Låna pengar smart genom att jämföra långivare. Då kan du få både bättre ränta och villkor på ditt lån. Långivare kollar oftast på samma faktorer för att bedöma din ekonomi och hur troligt det är att du kan betala tillbaka lånet. På så vis bestämmer de också till vilken ränta du får låna pengar.

De kollar bland annat på din inkomst, ålder, tidigare skulder, betalningsanmärkningar och hur många kreditupplysningar du har gjort.

Det som skiljer sig mellan långivarna är hur de värderar de olika faktorerna, vilket påverkar både ränta och villkor för det lånet du vill ta. När du jämför långivare får du en överblick över vilket lån som gynnar dig mest ekonomiskt. Ju lägre ränta du betalar, desto mer pengar i fickan.


Hos oss på Zmarta kan du ansöka om lån på upp till 600 000 kr och jämföra upp till 35 långivare samtidigt. Det gör att du enkelt får en överblick över vilken långivare som erbjuder dig ett lån med lägst ränta och bäst villkor. Dessutom görs bara en kreditupplysning hos UC, vilket är bra för din kreditvärdighet.

Olika typer av lån

Hos Zmarta kan du ansöka om lån oavsett om du vill låna pengar för att köpa en båt eller bostad, om du vill studera eller samla ihop flera smålån. Vad du än vill låna pengar för, så är det viktigt att du väljer rätt typ av lån. Nedan kan du läsa om de olika typer av lån som du kan ansöka om via Zmarta.

  • Privatlån är ett lån utan säkerhet som du som privatperson kan ta för att köpa exempelvis en båt, bil, göra en renovering hemma, studera eller för att åka på dina drömmars resa. Att ta ett lån utan säkerhet låter kanske läskigt, men är faktiskt ganska vanligt och kallas även för blancolån. Ett privatlån beviljas baserat på din förmåga att betala tillbaka lånet, vilket också är avgörande för din ränta.

  • Bolån är ett lån då du lämnar din bostad som säkerhet. Du kan också använda vår jämförelsetjänst för att se om du kan få ett bättre bolån än det du redan har.

  • Samla dina lån och krediter kan du också göra via Zmarta. Istället för att ha flera smålån med olika räntor är det oftast mer ekonomiskt att ha ett större lån med bara en ränta. På så vis kan du till och med spara pengar varje månad. Du får också en bättre överblick av lånet.

  • Att ha en medsökande på lånet är ofta en fördel. Långivaren ser medsökanden som en extra säkerhet och ser över bådas inkomster, vilket ökar möjligheten till att få lånet beviljat. Ni kan till och med få bättre villkor som en högre lånesumma, längre återbetalningstid och lägre ränta.

Fler i samma kategori

Se alla
kvinna söker på mobilen
Privatekonomi Lån utan inkomst - så lyckas du
Pension, A-kassa, sparkapital, du behöver inte ha en tillsvidareanställning för att låna utan inkomst?
betala skuld lapp på borde med penna.
Privatekonomi Lån trots Kronofogden - går det?
Lån hos Kronofogden och planerar att ta lån?