Låneförmedlare

Sambla

2020-09-25 Johanna Westerlund
Zmarta generic

Sambla har bedrivit låneförmedling i Sverige sedan 2014 och är en jämförelsetjänst för olika typer av privatlån online. De erbjuder en kostnadsfri tjänst där du har möjlighet att ansöka om blancolån för att konsumera eller för att samla dyra befintliga lån och krediter. Deras kontor finns förutom i Sverige, även i Norge och Finland.

Vad gör Sambla och hur kan de hjälpa dig?

Sambla är den nya generationens låneförmedlare och har sedan starten haft samma utgångspunkt, nämligen att jämföra långivarnas erbjudanden så att alla, oavsett bakgrund, alltid ska få möjlighet till det bästa tänkbara banklånet. Sambla jämför privatlån från över 40 olika banker och långivare för att hitta det bästa erbjudandet till dig. Deras tjänst är dessutom helt kostnadsfri och enbart online baserad.

Så fungerar Sambla och så mycket får du låna?

Hos Sambla kan du ansöka om att låna pengar mellan 5000 kr och upp till 600 000 kr. Deras låneprocess är online baserad och du fyller i ansökan i några enkla steg. När ansökan är korrekt ifylld kommer du snart att få erbjudande från de olika aktörerna som vill erbjuda dig lån. Inom 24 h ska du ha fått samtliga svar. När du har valt det erbjudandet som passar din ekonomiska situation bäst, signerar du avtalet med BankID eller med vanlig bläckpenna. Inom ett par dagar kan du se dina pengar på kontot.

Vilka krav ställer Sambla för att du ska få låna pengar?

Söker du ett privatlån genom Sambla behöver du vara minst 18 år gammal. De kräver även att du har en inkomst i Sverige på minst 8400 kr varje månad före skatt. Du måste också vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka. Skillnaden mot Zmarta, som endast kräver att du behöver vara skuldfri på ansökningsdagen, är att de även kräver att du inte får ha haft något skuldsaldo hos Kronofogden de senaste sex månaderna.

Kan du låna med betalningsanmärkning hos Sambla?

Det snabba svaret är ja, det går bra. Dock har de lite andra krav du behöver uppfylla om du vill låna med betalningsanmärkningar. Du behöver vara minst 18 år och folkbokförd i Sverige i minst ett år. Samtidigt behöver du ha en något högre inkomst på 12 500 kr brutto varje månad. Du får heller inte ha haft någon skuld hos Kronofogden de senaste sex månaderna. De kan också endast erbjuda dig lån om du har maximalt tio betalningsanmärkningar. Zmarta kan däremot hjälpa kunder oavsett antal betalningsanmärkningar.

Samtidigt har de ett par långivare i sin panel som kan erbjuda skuldfinansieringslån, det vill säga om du har både betalningsanmärkningar och en skuld hos Kronofogden.

Vilka banker och långivare samarbetar Sambla med?

Sambla har idag ett samarbete med 40 olika banker och långivare inom privatlån. Några av dessa är Ikano Bank, Swedbank, Resurs Bank, ICA Banken, Coop, Santander Consumer Bank, Forex Bank, Brocc, Collector Bank, Euroloan, Moneygo, Moank, Instabank, Byax, Svea Ekonomi, Lendify, Komplett Bank, Good Cash, Fellow Finance, Konsumentkredit, Wasa Kredit och Nordax Bank.

Läs även: Låneförmedlare

Vad är skillanden mellan Sambla och Zmarta?

Som låneförmedlare kan Sambla idag erbjuda kunderna konsumtions lån till största delen. De har även en liten avdelning för kunder med aktiva skuldsaldo där de erbjuder skuldfinansieringslån med två långivare i sin panel. Zmarta är förvisso också en låneförmedlare men erbjuder även fler jämförelsetjänster inom alla privatekonomiska behov, såsom;

  • Erbjuder även billån, företagslån och bostadslån

  • Jämför försäkringar och elavtal

  • Zmarta hjälper kunder *oavsett antal* betalningsanmärkningar

Zmarta har funnits sedan bolaget startades upp med Bolåneservice 1999 och har idag ett stort branchövertag när det kommer till förmedling av privatlån.

Läs även: Låna med betalningsanmärkning

pexels-photo-1006060

Fler i samma kategori

Se alla
Zmarta generic
Låneförmedlare Direkto
Direkto är en låneförmedlare som förmedlar privatlån åt privatpersoner i Sverige, precis som Zmarta. Direkto förespråkar ...
Zmarta generic
Låneförmedlare Enklare
Enklare har ett koncept likt vårt på Zmarta med att förmedla lån till privatpersoner. Det innebär att de inte själva lån ...
Zmarta generic
Låneförmedlare Rocker
Rocker är ett svenskt låneinstitut som hjälper dig med din privatekonomi. Lär dig mer om Rocker.