Låneförmedlare

Enklare

2020-11-10 Johanna Westerlund
Zmarta generic

Enklare har ett koncept likt vårt på Zmarta med att förmedla lån till privatpersoner. Det innebär att de inte själva lånar ut pengarna utan agerar som en hjälpande hand till de kunder som vill hitta ett bra låneerbjudande på marknaden och samarbetar därför med en rad olika banker och långivare. Ansökan tar ungefär en minut att utföra och Enklare tar totalt en kreditupplysning för att hjälpa dig att jämföra låneerbjudanden. Enklare startades i Stockholm 2014.

Vad gör Enklare och hur mycket pengar kan du ansöka om?

Enklare är en låneförmedlare. Deras vision är att de vill hjälpa svenskar att få en bättre ekonomi genom att samla lån och sänka sin räntekostnad. Du jämför därför lån helt kostnadsfritt och på bara en kreditupplysning, oavsett antal banker och långivare som kikar på ditt ärende. Du gör ansökan online på deras hemsida och därefter får du hjälp av deras rådgivare att välja det bästa erbjudandet för att sedan signera ett avtal och få pengarna utbetalda på önskat konto. Via Enklare kan du ansöka om summor mellan 5000 kr och upp till 600 000 kr. Räntorna sätts precis som hos oss på Zmarta, helt individuellt baserat på dina egna förutsättningar.

Vilka är kraven för att låna pengar via Enklare?

För att ansöka om att låna pengar via Enklare vill de att du är minst 18 år fyllda. Har en fast inkomst i form av en anställning eller en pension. Du behöver även ha en årsinkomst på minst 120 000 kr, vilket innebär ca 10 000 kr brutto i månaden. Du behöver såklart också vara folkbokförd och bosatt i Sverige för att använda deras tjänster.

Kan jag låna pengar via Enklare om jag har betalningsanmärkningar?

Det görs alltid en enskild bedömning baserat på din kreditupplysning och dina ekonomiska förutsättningar. Du kan få ett lån beviljat om du har betalningsanmärkningar, men de rekommenderar dig i så fall att använda dig av en medsökande. Det vill säga en person till som står med på ansökan och delar lånet. Hos Zmarta kan du ansöka om upp till 200 000 kr som ensam sökande med betalningsanmärkningar. Självklart är en medsökande alltid att föredra oavsett, detta då det ökar era chanser till bättre villkor, men också är det en större säkerhet utifrån bankens perspektiv med utlåningen. Du får inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden på själva ansökningsdagen när du ansöker om ett privatlån via Zmarta och Enklare.

Läs även: Låna med betalningsanmärkning

Vilka banker och långivare samarbetar Enklare med?

Enklare har idag ett samarbete med 28 olika banker och långivare. En del av dessa har de gemensamt med oss på Zmarta. Några av dem är Avida Finans, Big Bank, Money Go, Sevenday Finans, Santander Bank, Wasa Kredit, Nordax Bank, Ikano Bank, Thorn, Brocc, Ica Banken, Komplett Bank, Lendify med flera. Zmarta har ett samarbete med över 30 olika banker och långivare.

Vad är skillnaden mellan Zmarta och Enklare?

Zmarta har ett större utbud av tjänster då vi inte bara jämför privatlån från upp till 35 olika långivare, utan även erbjuder jämförelser inom försäkring och elavtal. Vi erbjuder också företagslån och bolån. I övrigt är tjänsterna hos Enklare och Zmarta relativt lika, även om Zmartas lånepanel består av några fler långivare, har vi ett liknande koncept med lånejämförelser på endast en kreditupplysning hos UC.

Läs även: Guide - samla dina lån

Fler i samma kategori

Se alla
Zmarta generic
Låneförmedlare Direkto
Direkto är en låneförmedlare som förmedlar privatlån åt privatpersoner i Sverige, precis som Zmarta. Direkto förespråkar ...
Zmarta generic
Låneförmedlare Rocker
Rocker är ett svenskt låneinstitut som hjälper dig med din privatekonomi. Lär dig mer om Rocker.
Zmarta privatlån
Låneförmedlare Lendo
Zmarta och Lendo arbetar liknande genom att hjälpa privatpersoner och företag att ta kloka beslut kring sin privatekonom ...