Låneförmedlare

Lendo

2020-11-02
Zmarta privatlån

Zmarta och Lendo arbetar liknande genom att hjälpa privatpersoner och företag att ta kloka beslut kring sin privatekonomi eller sitt företag genom deras jämförelsetjänst. Lendo är idag en av Sveriges största jämförelsetjänster och har funnits med sedan 2007. Tjänsten är liksom hos Zmarta helt kostnadsfri och totalt tar det en kreditupplysning hos UC per kund, oavsett antalet låneförslag som erbjuds.

Vad gör Lendo och hur mycket kan du ansöka om att låna?

Lendo är kända för att jämföra lån, både vad kommer till privatlån och företagslån. De jämför privatlån från upp till 35 olika långivare när du gör din ansökan via webben. Summorna de kan kika på är idag upp till 600 000 kr, precis som hos oss på Zmarta. Deras tjänst är också helt kostnadsfri för dig som privatperson, genom att Lendo i sin tur får betalt av banken eller långivaren först om du väljer att gå vidare med ett erbjudande. Med andra ord arbetar Zmarta och Lendo relativt lika och erbjuder relativt liknande tjänster mot privatpersoner.

Vilka krav ställer Lendo på mig som kund?

Behöver du som privatperson låna pengar av Lendo gör du en ansökan via webben. De kraven de ställer på dig är att du måste ha fyllt 18 år och vara folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år tillbaka. Du behöver också ha en fast inkomst från ett arbete eller en pension. Årsinkomsten måste vara på minst 110 000 kr och du behöver vara skuldfri från Kronofogden sedan minst sex månader tillbaka i tiden. Hos Zmarta räcker det att din årsinkomst är på 100 000 kr och att du inte har några obetalda skulder hos Kronofogden på ansökningsdagen.

Kan du låna med betalningsanmärkningar hos Lendo?

Ja det kan du göra. Däremot har de ett maxbelopp att ansöka om ifall du har betalningsanmärkningar. Det är då 150 000 kr förutsatt att du uppfyller en del krav. Förutom att du behöver vara 18 år fyllda och folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka, behöver du också ha en årsinkomst på 120 000 kr och vara skuldfri från Kronofogden sedan minst sex månader tillbaka i tiden.
Det är precis som hos oss på Zmarta, det vill säga alltid långivarna och bankerna som beslutar om ett lån ska beviljas eller inte.

Läs även: Låna med betalningsanmärkning

När betalas lånet ut på kontot?

Det beror lite på vilken bank eller långivare som har beviljat dig ett lån. Det finns lite olika alternativ till att få utbetalningen att gå igenom. Antingen skickas ett skuldebrev till dig per post som du behöver signera och returnera till banken. Det brukar ta ungefär mellan 2–5 arbetsdagar innan pengarna syns på ditt konto. Alternativet är att du går direkt till bankens kontor under deras kontorstider och under ditt skuldebrev. Då får du pengarna utbetalda eller överförda till ditt bankkonto ganska omgående. Du kan också få en länk till ditt skuldebrev som du signerar digitalt med BankID. Pengarna kan då sättas in på ditt konto eller så skickas de till dig i form av en utbetalningsavi som du sedan behöver ta till en bank som sätter över pengarna till ditt bankkonto.

Vilka banker och långivare samarbetar Lendo med?

Zmarta och Lendo har flera långivare och banker gemensamt i sina paneler av samarbeten. Ett axplock av dessa är Avida finans, Brocc, Coop, Forex Bank, Credento, Collector bank, Bigbank, Brabank, Ikano bank, Konsumentkredit, Money Go, Marginalen bank, Remember, SEB, Swedbank och Sevenday Bank.

Vad är skillnaden mellan Zmarta och Lendo?

Som låneförmedlare erbjuder Lendo i dag framförallt konsumtionslån. De erbjuder även företagslån men den största delen av verksamheten består av att förmedla privatlån till privatpersoner. Zmarta erbjuder jämförelsetjänster inom dels privatlån, dels inom företagslån, precis som Lendo. Zmarta jämför också elavtal, försäkringar och bolån. Zmarta har också funnits längre, redan sedan 1999 när Zmarta startade upp sin verksamhet med Bolåneservice.

Läs även: Låneförmedlare

Fler i samma kategori

Se alla
Zmarta privatlån
Låneförmedlare Direkto
Direkto är en låneförmedlare som förmedlar privatlån åt privatpersoner i Sverige, precis som Zmarta. Direkto förespråkar ...
Zmarta privatlån
Låneförmedlare Enklare
Enklare har ett koncept likt vårt på Zmarta med att förmedla lån till privatpersoner. Det innebär att de inte själva lån ...
Zmarta privatlån
Låneförmedlare Rocker
Rocker är ett svenskt låneinstitut som hjälper dig med din privatekonomi. Lär dig mer om Rocker.