Låneförmedlare

Direkto

2020-11-12 Johanna Westerlund
Zmarta generic

Direkto är en låneförmedlare som förmedlar privatlån åt privatpersoner i Sverige, precis som Zmarta. Direkto förespråkar och står för att ärlighet varar längst. Väljer du dem som låneförmedlare kommer de därför alltid att tala om för dig all aktuell information du behöver för att kunna ta bästa möjliga beslut för dig och din ekonomi. Med värdeord som transparens och långsiktighet slog Direkto upp dörrarna i Stockholm 2012.

Vad gör Direkto och hur mycket pengar kan du ansöka om?

Direkto förmedlar privatlån och strävar efter att du som kund ska kunna utmana din bank när det kommer till blancolån. Du gör enkelt en ansökan via deras hemsida när du fyller i deras ansökningsformulär. Du behöver därefter logga in på Mina Sidor med ditt BankID där du sen har möjlighet att se dina låneerbjudanden vart eftersom dessa trillar in. Du gör sedan ditt val och lånet blir därefter utbetalt på angivet konto inom 1–3 vardagar. Direkto jämför lån från flera banker på en enda kreditupplysning helt kostnadsfritt, precis som vi på Zmarta.

Vilka krav ställer Direkto på mig och kan jag låna med betalningsanmärkningar?

Det görs alltid en individuell bedömning av dig som kund hos de långivare som Direkto har i sin förmedlingspanel. Därav kan kraven mellan långivarna variera något. Men minsta gemensamma nämnare för vilka krav som bankerna och långivarna har är idag att du behöver vara minst 20 år gammal. Ha en årsinkomst på minst 100 000 kr samt ha en anställning, där det även går bra att vara timanställd och provanställd utöver en tillsvidareanställning. Det går också bra att vara förtidspensionär eller vanlig ålderspensionär. Du måste också ha betalat av lånet innan du fyller 79 år, samt vara skuldfri från Kronofogdemyndigheten i minst 6 månader bakåt i tiden och inte ha fått någon ny betalningsanmärkning de senaste sex månaderna. Du får låna max 50 000 kr med ett tak på 10 betalningsanmärkningar hos Direkto.

Hos Zmarta behöver du vara minst 18 år fyllda och ha en inkomst på 100 000 kr per år. Du behöver vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige. Du kan inte söka lån med någon aktiv skuld hos Kronofogden på själva ansökningsdagen, däremot kan du söka med en eller flera betalningsanmärkningar, och det spelar heller inte någon roll hur nya respektive gamla dem är.

Läs även: Låneförmedlare

Vilka banker och långivare samarbetar Direkto med?

Direkto har idag ett samarbete med 21 banker och långivare – några av dessa har de gemensamt med oss på Zmarta. Några av dem är Brocc, Sevenday Bank, Santander Consumer Bank, Bluestep, Bigbank, Collector Bank, Ikano Bank, Brabank, Money Go, Komplett bank och Avida Finans.

Läs även: Guide - samla dina lån

Vad är skillnaden mellan Zmarta och Direkto?

Skillnaden är att Zmarta har en bredare långivarpanel där vi jämför lån kostnadsfritt från upp till 35 långivare. Zmarta erbjuder även andra jämförelsetjänster såsom; Elavtal, försäkringar, företagslån och bolån. Allting helt kostnadsfritt för dig som kund.

Läs även: Låna med betalningsanmärkning

pexels-photo-4968660

Fler i samma kategori

Se alla
Zmarta generic
Låneförmedlare Enklare
Enklare har ett koncept likt vårt på Zmarta med att förmedla lån till privatpersoner. Det innebär att de inte själva lån ...
Zmarta generic
Låneförmedlare Rocker
Rocker är ett svenskt låneinstitut som hjälper dig med din privatekonomi. Lär dig mer om Rocker.
Zmarta privatlån
Låneförmedlare Lendo
Zmarta och Lendo arbetar liknande genom att hjälpa privatpersoner och företag att ta kloka beslut kring sin privatekonom ...