Bolån

Höstens stora visningshelg - allt du ska tänka på

2022-08-15 Johanna Westerlund
Takauskuva

Höstens stora visningshelg är snart här och även om vi förväntar oss ett mindre utbud och fler digitala visningar, så är det någonting som vi alla ser fram emot. Januari gav oss en av de lägsta utbuden på flera år, mycket kan vi skylla på covid-19 samt en inflation som påverkar oss alla.

Vad kan du förvänta dig?

Fjärde helgen i augusti sker det, visningshelgen som kan komma att ge dig din framtida bostad. Även om utbudet är förväntat att vara mindre än tidigare år så kommer du ha flera möjligheter att gå på visningar både digitalt samt IRL.

Med en väldigt aktiv sommar som gett ett större antal försäljningar, corona-anpassade visningar samt inflation så förväntar vi oss inte någon boom, men med ett sjunkande bostadspris så finns det hopp om att detta kommer bli den största visningshelgen i höst.

Det första vi kan förvänta oss är att majoriteten av visningar kommer vara digitala. Många kommer att vara ute på visningar som är corona-anpassade, detta gör att visningar kommer att ta längre tid än beräknat då färre personer kommer få vistas samtidigt i bostäderna. Så planera din tid noggrant så att du inte missar potentiella kap.

Vad ska du tänka på?

Är du redo för att gå på visningar och börja buda? Om inte har vi bästa tipsen för dig här, allt så att du är redo för visningshelgen.

  1. Försök att ha finansieringen redo innan du går på visningarna. Det bästa tipset för att komma igång med en snabb budgivning under och efter en visning är att ha ett lånelöfte redan innan.

  2. Håll dig till din budget och skippa visningar som går utöver ditt köptak. Tänk realistiskt och håll dig inom din budget. Kom även ihåg att räkna med eventuella förenings- och samfällighetsavgifter.

  3. Anmäl ditt intresse till mäklaren så fort du kan. Genom att redan ha registrerat ditt intresse har du koll om någon börjar buda innan ordinarie visning.

  4. Visualisera hur hemmet ska se ut för dig och dina. Med andra ord är det viktigt att du inte stirrar dig blind på snygg design, eller blir avskräckt av ful inredning och utdaterade möbler.

  5. Vilka är dina kriterier? Detta gäller inte bara bostaden utan även området, eventuella skolor och transport är också viktiga. Finns det du vill ha i området eller kommer du behöva söka dig till närliggande kommuner?

Det viktigaste att tänka på under visningshelgen i augusti är att den är beräknad att vara intensiv och gå fort. Så se till att ha dina papper och det finansiella i ordning, var redo och se till att inte missa någonting genom att anmäla ditt intresse.

Fler i samma kategori

Se alla
hand som håller i penna över ett papper med siffror
Bolån Bör man välja fast eller rörlig ränta 2023?
Ska man välja en rörlig ränta eller inte? Vi tipsar dig om vad du bör tänka på.
Många bostadshus i centrala Sundsvall, fotograferat uppifrån.
Bolån Förhandla räntan på bolånet
Förhandla räntan på bolånet genom att följa våra tips.
Ett lägenhetshus av rött tegel i Stockholm
Bolån Vad är amortering?
Ta reda på allt som har med amortering att göra, och vad som gäller i 2023.