Samla lån

Zmartas guide för att lösa lån och krediter med ett samlingslån

2020-10-08 Sofie Skog
Kreditkort med skulder

Betalar du av på dyra lån och kreditkort varje månad men inget händer? Har du kanske köpt en tv eller en soffa på avbetalning och har höga kostnader och utgifter varje månad? Du har kanske shoppat loss och har ett par klädkonton som ligger som dyra avbetalningar och bara tickar i räntekostnader? Vi hjälper dig att samla och lösa det i ett bättre och mer fördelaktigt lån. På det sättet sparar du dessutom pengar varje månad.

Här nedan kommer en guide som förklarar hur du ska göra när du tagit ett lån för att lösa och samla alla skulder i ett större, mer fördelaktigt lån.

Samla lån så fungerar det via zmarta

Hur löser jag mina dyra lån och krediter?

Genom ett samlingslån kan vi på Zmarta hjälpa dig med dina skulder. Du ansöker om ett privatlån med ändamål att ”samla dina lån”. Zmarta jämför över 30 olika banker och långivare med endast en kreditupplysning, för att du ska få så bra erbjudanden som möjligt. När du väl har valt det erbjudande som passar dina ekonomiska behov bäst är det dags att signera avtalet. Därefter kommer du inom ca 1–4 vardagar att få lånet utbetalt på ditt konto.

Läs även: Bli skuldfri snabbt - samla dina lån!

Löser banken mina lån eller måste jag göra det själv?

Majoriteten av de långivare och banker vi på Zmarta samarbetar med är självklart villiga att hjälpa dig att lösa dina lån och krediter. Det går till som så att du fyller i en lösenfullmakt som banken skickar med hem till dig tillsammans med skuldebrevet. Det är en blankett i all enkelhet där du som kund fyller i de lån eller krediter du önskar att banken hjälper dig att lösa.

När allt är signerat och du returnerat underlaget till banken, säkerhetsställer dem att det är korrekt och kontaktar i sin tur de angivna bankerna för att se till att ditt lån eller din kredit blir löst. Du behöver alltså inte lyfta ett finger utan banken sköter hela processen. Skulle du av någon anledning låna ett för stort belopp, är det ingen fara och beloppet som blir över kommer då att sättas in på ditt angivna kontonummer. Du skulle också kunna korrigera summan direkt med banken eller helt enkelt lösa in den direkt som ett amorteringsbelopp.

Bankerna kan idag se ditt engagemang hos andra banker och långivare i din kreditupplysning och därav kan det sällan bli fel med siffrorna.

Vad innebär ett lösenkrav från banken?

Söker du ett privatlån för att du önskar att köpa en ny bil men samtidigt har flera lån och krediter sedan tidigare, kan banken bevilja dig ett lån med ett så kallat ”lösenkrav”. Det innebär att banken ställer ett krav på dig för att låna ut pengar till din önskade bil. Det kan till exempel vara så att du söker 100 000 kr men banken vill då att du löser andra lån för exempelvis en summa om 50 000 kr, medan den övriga summan kan gå till ett bilköp.

Skulle det vara så att banken har ett lösenkrav ställt på dig kommer du att få veta detta i ditt erbjudande besked. Då skickar banken eller långivaren med en lösenfullmakt som du enkelt fyller med de lån du vill lösa i samband med ditt signerade skuldebrev. När banken sen mottagit ditt avtal kommer de att lösa de lån du önskar för summan av 50 000 kr och resterande summa sätts in på ditt angivna konto för bilköp.

Läs även: Hur mycket skulder har jag?

Får jag lägre ränta om jag löser och samlar mina lån?

Långivare brukar generellt ge en lägre ränta om ett större belopp beviljas för att samla och lösa andra dyrare lån och krediter. Genom att du ansöker om att ”samla” dina många mindre och dyrare smålån och krediter i ett större lån får du också oftast en bättre deal i slutändan.

Du slipper betala räntekostnader och avgifter, som nästan alltid tillkommer, för flera lån. Då dina tidigare och dyrare lån löses in och du får ett nytt lån med bättre villkor, som till exempel en lägre ränta och endast avgiftskostnader såsom avikostnad och uppläggningsavgift för ett lån.

Det blir enklare och mycket smidigare för dig att ha koll på ett lån och veta hur mycket du behöver betala varje månad. Samtidigt får du mest troligt en bättre kreditbild och även ett mer fördelaktigt utgångsläge inför nästa gång du behöver låna pengar till något.

Kan jag lösa ett privatlån i förtid utan kostnad?

Självklart! Ett privatlån eller ett blancolån genom oss på Zmarta kan du kostnadsfritt lösa närsomhelst utan extra avgifter. Du betalar alltid endast ränta på lånet fram till dess att du betalat av det helt och hållet. Närsomhelst kan du dessutom extraamortera om du har möjlighet till det. Så det vill säga även om du har lagt upp lånet på en återbetalningstid på låt säga 15 år, kan du oavsett det lösa det tidigare, kostnadsfritt. Det är aldrig bundet på en särskild tid när det kommer till lån utan säkerhet som ett privatlån. Kontakta gärna oss på Zmarta så hjälper vi dig med dina önskemål.

Läs även: Mer pengar i fickan när du samlar dina lån

Fler i samma kategori

Se alla
Samla lån Vanliga misstag många gör när de samlar sina lån
Ingen kan ha missat att samla lån är ett hett ämne som oftast lyfts av jämförelsetjänster. I marknadskampanjer på tv, på ...
Kreditkort med skulder
Samla lån Zmartas guide för att lösa lån och krediter med ett samlingslån
Betalar du av på dyra lån och kreditkort varje månad men inget händer? Har du kanske köpt en tv eller en soffa på avbeta ...
Zmarta privatlån
Samla lån Antalet svenskar som samlar sina lån har ökat med 14,29% jämfört med 2019
Att ta ett lån för att samla sina redan existerande lån och krediter är den vanligaste anledningen att man tar ett nytt ...