Två glada kollegor som ler åt ett kontrakt
Privatekonomi Angelica Lindberg

Därför lönar det sig att våga byta bank

2021-09-15

Många svenskar är för bekväma för att byta bank, trots dåliga villkor. Med vår enkla jämförelsetjänst kan du jämföra flera olika bankers erbjudanden samtidigt, och därmed hitta bästa möjliga villkor.

– Om du bara går till din traditionella bank riskerar du att gå miste om ett bättre erbjudande, säger Johan Holm, CCO Consumer Loan på Zmarta Group.

Jämför upp till 35 banker med bara en kreditupplysning

Många svenskar är trogna sin bank och många gånger har man kvar samma bank i åratal. Det beror ofta på att man är för bekväm för att byta, och upplever att det är alldeles för tidskrävande att jämföra många bankers erbjudanden.

Det många inte vet är att man inte behöver ansöka hos varje enskild bank, och genomgå flera kreditupplysningar, för att ta reda på respektive banks räntevillkor. Om du gör en ansökan via oss på Zmarta förmedlas den till upp till 35 trygga banker och långivare samtidigt.

– Fördelen är att endast en kreditupplysning görs, trots att ansökan skickas till så pass många banker och långivare, säger Johan Holm.

På ett enkelt och snabbt sätt får du alltså reda på vilka räntevillkor som respektive bank erbjuder, och det är exakt samma villkor som om du hade ansökt hos varje enskild bank.

– Genom att välja den långivare som ger dig bäst erbjudande, kan du sänka din totala månadskostnad, säger Johan Holm.

Så byter man bank med hjälp av Zmarta.

3 enkla steg: Så fungerar Zmartas jämförelsetjänst

1. Ansökan: I första steget fyller du i dina personliga uppgifter och gör en låneansökan via vårt formulär här på sajten. Det är helt kostnadsfritt och tar bara några minuter.

2. Vi samlar in erbjudanden: Vi samlar in låneerbjudanden automatiskt från upp till 35 banker och långivare samtidigt.

3. Bankernas svar trillar in: Du får svar via sms när första låneerbjudandet kommer in, och de flesta banker skickar sitt besked inom några minuter. Genom att logga in på Mina Sidor kan du följa hela processen och få en bra överblick över dina erbjudanden från bankerna. Sedan kan du i lugn och ro välja det erbjudande som passar dina behov bäst utifrån ränta, belopp eller lägst månadskostnad. Processen med vald långivare slutförs genom att du signerar låneavtalet. Därefter betalas pengarna ut till kontot.

Fler i samma kategori

Två glada kollegor som ler åt ett kontrakt
Privatekonomi Därför lönar det sig att våga byta bank
Med vår jämförelsetjänst kan du jämföra flera olika bankers erbjudanden samtidigt.
Lokal som renoveras
Privatekonomi Bo- och byggnadslån – tips och guide
För många är det en dröm att kunna bygga sitt eget hus eller renovera en äldre byggnad. Ett byggnadslån är speciellt fra ...
Privatekonomi Så gör du en budget i 3 enkla steg
Vill du springa och gömma dig så fort någon nämner ordet ”budget”?  Alla kan såklart inte älska siffror och ekonomiska k ...