Välj den bästa försäkringen

Det spelar ingen roll hur du bor, om du har familj eller lever ensam, om du har bil eller båt eller inget av det – du har garanterat behov av ett antal försäkringar för att kunna känna dig skyddad i vardagen. Men försäkringar kan vara svåra att förstå sig på och kluriga att värdera. Vi på Zmarta tar dig därför mer än gärna i handen och leder dig genom snåren av försäkringstermer och försäkringsvillkor, så att du slutligen ska kunna välja de försäkringar som passar dig bäst!

Försäkra dig om vår hjälp!

Det går att försäkra sig mot i stort sett allt. Samtidigt dyker fler och fler försäkringsbolag och specialicerade aktörer upp på marknaden, och gör att valet av både försäkring och försäkringsbolag kan kännas svårt. Vi vill inte bara kunna erbjuda dig en enkel och snabb försäkringsjämförelsetjänst utan också ge dig tips om hur du bör tänka för att få så mycket försäkring som möjligt för pengarna. Därför har vi skapat ett gäng tips och artiklar du hittar här nedanför. Läs dem gärna före du bestämmer dig för att se över din försäkringssituation. Och när du väl gör det, vet du att du kan ta hjälp av oss.

Några tips

Vilka försäkringar bör man ha?

Stigande räntor, inflation, mat-, el- och bränslepriser gör att många känner sig hårt ekonomiskt pressade och tvingas därför att skära ner på en del utgifter. Men det finns en del saker som du inte bör spara in pengar på. Vi berättar om vilka försäkringar du måste ha, vilka som är nödvändiga, vilka du kan skippa – och tipsar dig på hur du kan få ner dina kostnader.

Specialförsäkringar

Idag kan man försäkra det mesta. Det är väl lite på både gott och ont. Många försäkringar är säkert helt onödiga också. Men för den som verkligen behöver en försäkring är det smidigt att det finns så många olika försäkringar att välja bland så att man har försäkringar som täcker alla behov.

Hur anmäler man en försäkringsskada!

De allra flesta människor behöver aldrig utnyttja sina försäkringar. De betalar år efter år in sina försäkringspremier, men behöver aldrig anmäla en skada eller olycka, vilket förstås är tur. Men en vacker dag kanske det trots allt händer att olyckan eller oturen är framme och skadan är ett faktum. Då börjar man nog att fundera på hur man egentligen anmäler en skada.

Byta försäkringsbolag: Det här gäller om du vill byta försäkringsbolag

Det kan finnas många anledningar till att byta försäkringsbolag. Till exempel att du inte är nöjd med priset eller villkoren hos ditt nuvarande bolag. Kanske har du gjort en gratis jämförelse på Zmarta och fått bättre erbjudande hos ett annat bolag. I den här artikeln går vi igenom hur du byter försäkringsbolag och vad du behöver tänka på.

Samla alla försäkringar på ett ställe – få rabatt!

När du samlar dina försäkringar under ett och samma försäkringsbolag kan du få rabatt. Ju fler försäkringar du samlar desto mer rabatt brukar du få. Men kom ihåg att alltid jämföra villkoren innan du väljer försäkring – så du får en försäkring som passar dina behov.

Maximera ersättningsbeloppet - med rätt uppgifter

För att få ut maximal skadeersättning av ditt försäkringsbolag behöver uppgifterna du angett vid tecknandet av försäkringen - som även står angivna i ditt försäkringsavtal - överensstämma med verkligheten. Att undanhålla information eller missa att uppdatera aktuella uppgifter till ditt försäkringsbolag kan annars stå dig dyrt om olyckan skulle vara framme.

Glöm inte villkoren

För många kan det kännas givet att titta på hur billig en försäkring är och välja den som kostar minst. Självklart är detta en av de absolut viktigaste delarna när du tecknar en försäkring, men glöm inte att faktiskt också titta på vad varje försäkring täcker. De olika bolagens skydd kan variera kraftigt vilket gör att de relativt små prisskillnaderna blir mindre betydande. För att du ska kunna värdera försäkringsvillkor, vad du behöver och vad du faktiskt inte behöver, kan du läsa våra senaste artiklar om hur man bör gå till väga och tänka när man ska teckna nytt.

Redo att försäkras?

Tycker du att du har fått tillräckligt med kött på benen när det handlar om försäkringar i allmänhet och försäkringsjämföresle i synnerhet? I så fall tycker vi att du ska ta dig tid och testa våra jämförelser för bil-, hem- och villaförsäkring. Det kostar inget alls och är inte heller bindande att få fram försäkringsförslag med priser från flera olika bolag, och du kan enkelt jämföra de olika uppläggen och villkoren innan du beslutar dig för att gå vidare och teckna. Lycka till!
Chatta med oss! Chatt