Välj den bästa försäkringen

Det spelar ingen roll hur du bor, om du har familj eller lever ensam, om du har bil eller båt eller inget av det – du har garanterat behov av ett antal försäkringar för att kunna känna dig skyddad i vardagen. Men försäkringar kan vara svåra att förstå sig på och kluriga att värdera. Vi på Zmarta tar dig därför mer än gärna i handen och leder dig genom snåren av försäkringstermer och försäkringsvillkor, så att du slutligen ska kunna välja de försäkringar som passar dig bäst!

Försäkra dig om vår hjälp!

Det går att försäkra sig mot i stort sett allt. Samtidigt dyker fler och fler försäkringsbolag och specialicerade aktörer upp på marknaden, och gör att valet av både försäkring och försäkringsbolag kan kännas svårt. Vi vill inte bara kunna erbjuda dig en enkel och snabb försäkringsjämförelsetjänst utan också ge dig tips om hur du bör tänka för att få så mycket försäkring som möjligt för pengarna. Därför har vi skapat ett gäng tips och artiklar du hittar här nedanför. Läs dem gärna före du bestämmer dig för att se över din försäkringssituation. Och när du väl gör det, vet du att du kan ta hjälp av oss.

Några tips

Om försäkring

Barnförsäkring - tänk på detta innan du tecknar

Det finns flera faktorer som spelar in när det kommer till vad som är en bra barnförsäkring. Första är att titta närmare på vad som är viktigt för just dig och din familjs sjukdomshistoria – vad är viktigast att den täcker?

2023-08-07T08:16, Johanna King
Zmarta standard förhandsvisnings artikelbild
Om försäkring

Vilka försäkringar bör man ha?

Stigande räntor, inflation, mat-, el- och bränslepriser gör att många känner sig hårt ekonomiskt pressade och tvingas därför att skära ner på en del utgifter. Men det finns en del saker som du inte bör spara in pengar på. Vi berättar om vilka försäkringar du måste ha, vilka som är nödvändiga, vilka du kan skippa – och tipsar dig om hur du kan få ner dina kostnader.

2023-05-26T13:55, Angelica Lindberg
Om försäkring

Byta försäkringsbolag: Det här gäller om du vill byta försäkringsbolag

Det kan finnas många anledningar till att byta försäkringsbolag. Till exempel att du inte är nöjd med priset eller villkoren hos ditt nuvarande bolag.Du kanske har gjort en kostnadsfri jämförelse på Zmarta och fått bättre erbjudande hos ett annat bolag. I den här artikeln går vi igenom hur du byter försäkringsbolag och vad du behöver tänka på! 

2023-05-26T00:00, Angelica Lindberg
Bekymrad kvinna sitter framför en laptop.
Om försäkring

Vad är en ansvarsförsäkring?

Ansvarsförsäkringen är en del av din hemförsäkring, men kan även tecknas till ditt företag. Den hjälper dig om du skulle krävas på skadestånd eller hamna i en rättstvist. Här berättar vi mer om varför ansvarsförsäkringen är så viktig både för dig som privatperson och småföretagare.

2023-05-02T00:00, Wilma Björlin
Förkyld rödhårig flicka ligger i sängen och torkar näsan med en näsduk.
Om försäkring

Sjuk på semestern? Tänk på det här!

Äntligen semester! Med tid för avkoppling, återhämtning och nöje. Men så händer det – du eller ditt barn blir sjuk. Oroar du dig över att du förlorar dina semesterdagar till sjukdom och vård av barn? Lugn, du kan avbryta din semester och sjukskriva dig istället. Vi går igenom vad som gäller.

2023-04-27T00:00, Angelica Lindberg
Ett team av personer som har lagt sina händer på varandra.
Om försäkring

Vad är en försäkring?

En försäkring ger dig ett ekonomiskt skydd mot oförutsedda händelser som annars kan bli väldigt dyra. Tanken med försäkringar är att de ska sprida riskerna över en större grupp och över tid. Vi berättar mer om vad en försäkring är och varför den är viktig för dig som privatperson.

2023-03-20T00:00, Angelica Lindberg

Glöm inte villkoren

För många kan det kännas givet att titta på hur billig en försäkring är och välja den som kostar minst. Självklart är detta en av de absolut viktigaste delarna när du tecknar en försäkring, men glöm inte att faktiskt också titta på vad varje försäkring täcker. De olika bolagens skydd kan variera kraftigt vilket gör att de relativt små prisskillnaderna blir mindre betydande. För att du ska kunna värdera försäkringsvillkor, vad du behöver och vad du faktiskt inte behöver, kan du läsa våra senaste artiklar om hur man bör gå till väga och tänka när man ska teckna nytt.

Redo att försäkras?

Tycker du att du har fått tillräckligt med kött på benen när det handlar om försäkringar i allmänhet och försäkringsjämföresle i synnerhet? I så fall tycker vi att du ska ta dig tid och testa våra jämförelser för bil-, hem- och villaförsäkring. Det kostar inget alls och är inte heller bindande att få fram försäkringsförslag med priser från flera olika bolag, och du kan enkelt jämföra de olika uppläggen och villkoren innan du beslutar dig för att gå vidare och teckna. Lycka till!

Chatta med oss! Chatt