Välj den bästa försäkringen

Det spelar ingen roll hur du bor, om du har familj eller lever ensam, om du har bil eller båt eller inget av det – du har garanterat behov av ett antal försäkringar för att kunna känna dig skyddad i vardagen. Men försäkringar kan vara svåra att förstå sig på och kluriga att värdera. Vi på Zmarta tar dig därför mer än gärna i handen och leder dig genom snåren av försäkringstermer och försäkringsvillkor, så att du slutligen ska kunna välja de försäkringar som passar dig bäst!

Försäkra dig om vår hjälp!

Det går att försäkra sig mot i stort sett allt. Samtidigt dyker fler och fler försäkringsbolag och specialicerade aktörer upp på marknaden, och gör att valet av både försäkring och försäkringsbolag kan kännas svårt. Vi vill inte bara kunna erbjuda dig en enkel och snabb försäkringsjämförelsetjänst utan också ge dig tips om hur du bör tänka för att få så mycket försäkring som möjligt för pengarna. Därför har vi skapat ett gäng tips och artiklar du hittar här nedanför. Läs dem gärna före du bestämmer dig för att se över din försäkringssituation. Och när du väl gör det, vet du att du kan ta hjälp av oss.

Några tips

Bästa försäkringsbolaget 2023

Ett sätt att avgöra vilket försäkringsbolag som är bäst är att utgå ifrån kundnöjdheten. Varje år mäter Svenskt kvalitetsindex (SKI) kundnöjdheten inom försäkringsbranschen. Här går vi igenom resultatet för 2022.

Vad är en försäkring?

En försäkring ger dig ett ekonomiskt skydd mot oförutsedda händelser som annars kan bli väldigt dyra. Tanken med försäkringar är att de ska sprida riskerna över en större grupp och över tid. Vi berättar mer om vad en försäkring är och varför den är viktig för dig som privatperson.

Dolda fel-försäkring: Hur fungerar den?

När du säljer ett hus är du som säljare ansvarig för dolda fel i upp till tio år efter att köparen har fått tillträde till huset. Om köparen upptäcker dolda fel betyder det att hen kan kräva att du som säljare ska ersätta kostnaderna för att åtgärda bristerna. Skulle det ske kan en dolda fel-försäkring skydda dig som säljare.

Samla alla försäkringar på ett ställe – få rabatt!

När du samlar dina försäkringar under ett och samma försäkringsbolag kan du få rabatt. Ju fler försäkringar du samlar desto mer rabatt brukar du få. Men kom ihåg att alltid jämföra villkoren innan du väljer försäkring – så du får en försäkring som passar dina behov.

Anmäl skada: Så anmäler du en försäkringsskada

Har ditt barn råkat ut för en skada eller sjukdom, har du fått bilen repad eller råkat ut för en vattenskada i hemmet? Då ska du anmäla skadan till ditt försäkringsbolag. Vi berättar hur du ska göra och vad du bör tänka på innan du skickar in din skadeanmälan.  

Sjuk på semestern? Tänk på det här!

Äntligen semester! Med tid för avkoppling, återhämtning och nöje. Men så händer det – du eller ditt barn blir sjuk. Oroar du dig över att du förlorar dina semesterdagar till sjukdom och vård av barn? Lugn, du kan avbryta din semester och sjukskriva dig istället. Vi går igenom vad som gäller.

Glöm inte villkoren

För många kan det kännas givet att titta på hur billig en försäkring är och välja den som kostar minst. Självklart är detta en av de absolut viktigaste delarna när du tecknar en försäkring, men glöm inte att faktiskt också titta på vad varje försäkring täcker. De olika bolagens skydd kan variera kraftigt vilket gör att de relativt små prisskillnaderna blir mindre betydande. För att du ska kunna värdera försäkringsvillkor, vad du behöver och vad du faktiskt inte behöver, kan du läsa våra senaste artiklar om hur man bör gå till väga och tänka när man ska teckna nytt.

Redo att försäkras?

Tycker du att du har fått tillräckligt med kött på benen när det handlar om försäkringar i allmänhet och försäkringsjämföresle i synnerhet? I så fall tycker vi att du ska ta dig tid och testa våra jämförelser för bil-, hem- och villaförsäkring. Det kostar inget alls och är inte heller bindande att få fram försäkringsförslag med priser från flera olika bolag, och du kan enkelt jämföra de olika uppläggen och villkoren innan du beslutar dig för att gå vidare och teckna. Lycka till!
Chatta med oss! Chatt