Movestic

Vilka är Movestic?

Movestic grundades 2000 som en del i Kinnevikskoncernen, då under namnet Moderna Försäkringar Liv. Idag ägs bolaget av brittiska Chesnara Plc, som är börsnoterat på London Stock Exchange. Movestic erbjuder sina kunder trygghetsförsäkringar som i allra möjligaste mån är individanpassade.

Ökad trygghet, anpassad efter din situation

Hos Movestic är det dina personliga behov som är i fokus. Med en trygghetsförsäkring från Movestic får du ett utökat ekonomiskt skydd om något skulle hända dig. Movestic erbjuder också personlig rådgivning i kombination med sina produkter och tjänster – allt för att säkra en ekonomiskt välplanerad framtid för dig som kund.

Vilka försäkringar kan jag teckna hos Movestic?

Zmarta kan hjälpa dig att teckna försäkringar hos Movestic. Här nedan kan du läsa om vilka försäkringar som Movestic erbjuder.

Livförsäkring

En livförsäkring betalas ut som ett skattefritt engångsbelopp om du skulle avlida. Du väljer själv hur stort beloppet ska vara och vilka som ska få pengarna. Med en livförsäkring skapar du en trygghet i vardagen för dig och dina närstående. Pengarna som betalas ut kan användas för att betala av större lån, till exempel bostadslån. De ger också en ekonomisk buffert att luta sig mot då dina nära ska ställa om sin ekonomi.

Du kan teckna en livförsäkring hos Movestic fram till att du fyller 65 år. Sedan gäller försäkringen fram till att du fyller 90 år. Du kan reglera försäkringsbeloppet om ditt liv skulle förändras.

Försäkringspremien avgörs av:

 • din ålder

 • ditt hälsoläge vid tecknandet

 • vilket försäkringsbelopp du önskar

Olycksfall

Med olycksfall menas en kroppsskada som uppstår plötsligt på grund av en ofrivillig händelse. En olycka kan ställa vardagen på ända och innebära stora utgifter. Att rehabilitera sig kan ta lång tid och du kanske inte blir helt återställd. En olycksfallsförsäkring hos Movestic kan ge dig ekonomiskt stöd under en längre period.

Här är några exempel på kostnader som olycksfallsförsäkringen kan ersätta dig för:

 • läkarvård

 • tandvård

 • medicin

 • sjukhusvård

 • sjukresor

Ibland för olyckan med sig långvariga effekter, såsom en nedsättning av kroppsfunktionen. Detta kan du få ersättning för med en olycksfallsförsäkring från Movestic. Om sviterna efter olyckan påverkar din förmåga att arbeta kan du ersättas för medicinsk invaliditet. Om du får ett ärr kan du även få ersättning för detta.

I försäkringen ingår också en krisförsäkring. Den innebär att du kan få kristerapisamtal om du skulle må dåligt psykiskt efter din olycka.

Vem kan teckna en olycksfallsförsäkring?

Du kan teckna en olycksfallsförsäkring fram till att du fyller 65 år, i vissa fall senare. Vissa riskfyllda aktiviteter kan innebära undantag. Du behöver också uppfylla vissa hälsokrav.

Sjukförsäkring

När du blir sjukskriven en längre tid påverkas din ekonomi. Som sjukskriven får du sjukpenning av Försäkringskassan. Din anställning kan också innehålla en sjukförsäkring. Om du önskar dig en extra ekonomisk trygghet utöver detta, kan en privat sjukförsäkring från Movestic vara något för dig. Då kan du fokusera på ditt tillfrisknande istället för att oroa dig för en pressad ekonomi.

Som privatperson kan du normalt sett försäkra upp till 90 % av din inkomst. Efter en viss karenstid får du ersättning redan vid 25 % sjukskrivning.

Vinstutdelningssjuk – för dig som företagare

Är du ägare eller delägare i ett fåmansföretag? Består din inkomst både av lön och vinstutdelning? Man kan säga att en företagare avstår en del av sin lön till förmån för utdelningen. En vanlig sjukförsäkring täcker endast utbetald lön. Med Movestics sjukförsäkring Vinstutdelningssjuk kan du som företagare även få ersättning för den del av din lön som du skulle ha avstått.

Vad är skillnaden mellan sjukförsäkring och sjukvårdsförsäkring?

Både en sjukförsäkring och en sjukvårdsförsäkring ger dig ett bättre skydd om du skulle bli sjuk.

En sjukförsäkring har med din inkomst att göra – den ersätter förlorad inkomst som du skulle ha fått av arbete.
En sjukvårdsförsäkring har med själva vården att göra – den kompletterar offentlig sjukvård och ger dig direktkontakt med specialistläkare.

Movestic erbjuder även sjukvårdsförsäkringar. Du kan läsa mer om dem här nedan.

Sjukvårdsförsäkring

Den offentliga vården kan ha långa väntetider. En sjukvårdsförsäkring hos Movestic ger dig snabb tillgång till sjukvårdsrådgivning och vård. Du får träffa specialister utan att behöva vänta på remiss. Behöver du opereras så utförs din operation inom en garantitid. Allt detta gör att du kan återvända till arbetet så fort som möjligt.

Movestics sjukvårdsförsäkring finns i två versioner:

Sjukvårdsförsäkring Smart, som ger ett grundläggande skydd och Sjukvårdsförsäkring Optimal, som är mer heltäckande.

I båda försäkringarna ingår till exempel sjukvårdsrådgivning, vårdplanering och specialistläkare. I sjukvårdsförsäkring Optimal ingår även till exempel missbruksavvänjning, akupunktur och besök hos osteopat. Läs mer om Movestics sjukvårdsförsäkringar här.

Sjuk- och olycksfall

Alla kan drabbas av olyckor eller sjukdom. Både olyckor och sjukdomsfall kan göra att du får bestående men. Om du drabbas av en olycka som leder till medicinsk invaliditet, så får du ersättning av din olycksfallsförsäkring. Även sjukdom kan leda till medicinsk invaliditet, men detta täcks inte av enbart en olycksfallsförsäkring. Därför finns Movestics sjuk- och olycksfallsförsäkring. Denna försäkring ger dig ett utökat skydd, som ser till att du får ekonomisk hjälp även om dina men skulle bero på sjukdom.

Allt som ingår i en olycksfallsförsäkring ingår även i sjuk- och olycksfallsförsäkringen.

Allvarlig sjukdom

Ingen vill drabbas av en allvarlig sjukdom, men tyvärr kan det hända. En allvarlig sjukdom-försäkring från Movestic betalar ut ett engångsbelopp om du skulle drabbas av:

 • vissa cancerformer

 • stroke

 • hjärtinfarkt

 • multipel skleros, MS

Ersättningen betalas också ut om du skulle behöva viss hjärt- och kärlkirurgi. Du kan teckna denna försäkring från att du är 20 år fram tills att du fyller 60 år. Pengarna kan vara ett stöd för dig och dina nära när livet förändras i diagnosens spår.

Hur gör jag en skadeanmälan hos Movestic?

Du gör enkelt din skadeanmälan online med hjälp av BankID. Du kan med fördel dela underlag för din anmälan, såsom intyg och kvitton, direkt i onlineverktyget. Om du behöver komplettera senare kan du göra det via post.

Jämför Movestic mot andra försäkringsbolag via Zmarta

Med Zmartas jämförelsetjänst kan du jämföra Movestic mot andra försäkringsbolag, både enkelt och snabbt. Fyll bara i vårt formulär så jämför vi priser och villkor åt dig. Att jämföra är kostnadsfritt. Alla priser är de samma som om du skulle ha köpt försäkringen direkt hos bolaget. Fördelen med att jämföra hos Zmarta är att du ser flera försäkringsbolag samtidigt, så att du kan välja den absolut bästa försäkringen för just dig. Prova att göra en jämförelse redan idag!

Bolagets dokument

Visa bolagets integritetspolicy »

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Sjuk- och olycksfallsförsäkring

Känn dig trygg med en bra sjuk- och olycksfallsförsäkring

Ange korrekt personnummer (YYYYMMDD-nnnn).
?
Ange ett korrekt telefonnummer.
?
Genom att jämföra har jag tagit del av och godkänner Insplanets användaravtal och integritetspolicy.
 • Samma priser som hos bolagen
 • Kostnadsfri rådgivning
Chatta med oss! Chatt