Accept

Vilka är Accept?

Accept har varit igång sedan 1998 och var först i Sverige med att erbjuda inkomstförsäkring för privatpersoner. Då fackförbunden började inkludera inkomstförsäkringar i sina medlemskap, tog Accept fram en försäkring som kan förlänga kollektiva inkomstförsäkringar. I dagsläget kan den bästa inkomstförsäkringen från Accept ge dig ersättning i 300 dagar.

Förutom inkomstförsäkringar erbjuder Accept en handfull andra, nischade försäkringsprodukter. Accepts försäkringar säljs först och främst online, allt för att kunna hålla nere driftkostnader och premier så mycket som möjligt. Huvudkontoret finns i Bromma och Accept har även gränsöverskridande verksamhet i Norden och Tyskland.

Lång erfarenhet och nischade produkter

Om du väljer Accept väljer du ett stabilt försäkringsbolag som är under Finansinspektionens tillsyn. Deras långa erfarenhet gör att de kan garantera pålitliga tjänster, allt för att du ska känna dig trygg med din försäkring. Genom att fokusera på ett fåtal produkter kan Accept vara specialister på just dessa och utforma de mest noggranna lösningarna för dig som kund.

Försäkringar som du kan teckna hos Accept

Förutom gedigna inkomstförsäkringar erbjuder Accept också:

 • olika typer av reseförsäkringar

 • en försäkring som skyddar dig som pilot eller flygledare vid certifikatförlust

 • en försäkring som kan hjälpa dig vid en uppsägningstvist

Här nedan kan du läsa mer om de olika försäkringarna.

Inkomstförsäkringar

Om du skulle bli arbetslös behöver du få ekonomin att gå ihop tills du är i arbete igen. Som nyblivet arbetslös får du vanligtvis ersättning från a-kassan. En inkomstförsäkring är ett tillägg till denna ersättning - en extra trygghet i vardagen.

Du kan som mest få cirka 26 400 kronor per månad i ersättning från a-kassan. Har du en bruttolön på mer än 33 000 kronor per månad? Då kan du teckna en inkomstförsäkring hos Accept som ersätter dig när du når a-kassans ersättningstak. Accept erbjuder försäkringar för alla yrkeskategorier och för alla a-kassor.

Accept erbjuder skräddarsydda lösningar för dig som är:

 • tillsvidareanställd

 • akademiker

 • egen företagare eller VD

Vissa fackförbund ger också sina medlemmar en inkomstförsäkring. Försäkringsperioden kan variera och är ibland så kort som 60 dagar. Hos Accept kan du teckna Accept Plus - en försäkring som förlänger denna period. Den börjar gälla när försäkringen från ditt fack löper ut och kan lämna ersättning i upp till 300 dagar.

Sjöbefälsföreningens inkomstförsäkring

Är du medlem i sjöbefälsföreningen? Accept erbjuder en specialutformad inkomstförsäkring för dig som sjöbefäl. Liksom andra inkomstförsäkringar fungerar den som ett komplement till din a-kassa. Du kan försäkra upp till 100 000 kronor i månaden och välja om du vill ha ersättning i 100, 150 eller 200 dagar. För denna försäkring gäller 18 månaders kvalifikationstid.

Inkomstförsäkring Danmark

Är du tillsvidareanställd i Danmark? Accept samarbetar med NISH Forsikringsservice och via dem kan du teckna en förmånlig inkomstförsäkring som passar dig. Du kan teckna den oavsett om du bor i Sverige eller Danmark. Sedan 2014 kan även de som pendlar till Danmark teckna försäkringen. På NISH finns svenskspråkig personal som hanterar din inkomstförsäkring.

Reseförsäkringar

När du ska ut och resa är missöden det sista du vill tänka på. Men om det skulle bli något strul i samband med din resa så är det skönt att vara försäkrad. Din hemförsäkring innehåller ofta ett visst skydd, men om du vill utöka det skyddet kan en reseförsäkring vara något för dig. Accept erbjuder olika reseförsäkringar via resebyråerna Allinc och Travel design. Försäkringarna säljs i samband med att du bokar din resa. Du kan välja mellan dessa reseförsäkringar:

 • Utökad reseförsäkring. Denna försäkring bygger vidare på skyddet du får av din hemförsäkring. Den ger dig bland annat självriskreduktion, resestartskydd och ersättning för förlorade resdagar.

 • Avbeställningsförsäkring. Om du blir tvungen att avboka din resa på grund av oförutsedda händelser i livet, kan denna försäkring ge dig ersättning på upp till 30 000 kronor.

 • Bagageförsäkring. Denna försäkring ger dig ersättning om ditt bagage skulle bli försenat eller stulet.

 • Konkursförsäkring. Om flygbolaget som ställt ut dina flygbiljetter skulle gå i konkurs, kan denna försäkring lämna ersättning på upp till 25 000 kronor per person.

Loss of License-försäkring

Arbetar du som pilot eller flygledare? Om du skulle skada dig eller bli sjuk kan det hända att ditt certifikat återkallas. Accept erbjuder en försäkring i händelse av certifikatförlust, som betalar ut ett engångsbelopp om du inte längre får flyga. Du avgör själv hur stort försäkringsbeloppet ska vara. Du kan även teckna denna försäkring som pilotstuderande.

Uppsägningstvist-försäkring

Ibland uppstår det tvister i ditt arbetsliv. Om du vill ha ett skydd som hjälper dig om du blir uppsagd på felaktiga grunder, kan du teckna Accepts uppsägningstvist-försäkring. Med denna försäkring kan du få hjälp att förhandla fram uppsägningsvillkor som du blir nöjd med. Försäkringen täcker kostnader som du lägger på ombud, utredning och rättegång med upp till 300 000 kronor per tvist.

Du kan teckna denna försäkring om du:

 • är anställd i Sverige

 • omfattas av Lagen om anställningsskydd (LAS)

 • inte har fyllt 60 år ännu

Försäkringen har en kvalifikationstid på 6 månader.

Så ansöker du om ersättning hos Accept

Du laddar enkelt ner de blanketter du behöver på Accepts webbplats. Fyll i din blankett och skicka den sedan via mejl eller vanlig post till Accept. Om du vill göra en skadeanmälan för en avbeställning eller avbokning av en resa, kan du göra en e-anmälan med BankID direkt på webbplatsen.

Jämför Accept på Zmarta

Att hitta rätt försäkring kan ibland kännas som en svår uppgift. På Zmarta kan du jämföra Accept med andra försäkringsbolag. Med Zmartas jämförelsetjänst kan du snabbt och smidigt se erbjudanden från flera försäkringsbolag samtidigt. Fyll bara i vårt formulär, så tar vi fram förslag på försäkringar som passar just dina önskemål. Det är kostnadsfritt! Så klart ser du alltid samma priser hos oss som hos försäkringsbolagen själva. Testa Zmartas jämförelsetjänst redan idag!

Bolagets dokument

Visa bolagets integritetspolicy »

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Chatta med oss!