Välj en trygg bilförsäkring

Kommer du använda din bil till mindre åkturer eller pendlar du långt till jobbet? Behöver du en halv- eller helförsäkring? När det är dags att försäkra bilen eller byta bilförsäkring är valmöjligheterna många. Därför kan du ta hjälp av Zmarta för att hitta den bästa bilförsäkringen som ger dig störst trygghet för pengarna. Fyll i dina uppgifter och få flera försäkringalternativ direkt. Vi finns här för dig som inte bara vill jämföra priser – vi hjälper dig som vill få en försäkring som täcker mest!

Vi guidar dig till den bästa bilförsäkringen

Att teckna en bilförsäkring – de flesta av oss har någon gång gjort det eller kommer att göra det i framtiden. Bilen är för många en kär ägodel som förknippas med goda minnen och historier. Att köpa försäkra en bil kan dock vara klurigt. Ett smart bilköp kräver dels att du förbereder dig väl men också att du väljer en bra bilförsäkring som finns där ifall olyckan dyker upp. Zmarta kan hjälpa dig med en del av förberedelserna så att du faktiskt har den grund du behöver för att välja en trygg bilförsäkring. Läs våra tips om bilförsäkringar, hur du ska tänka kring bilförsäkringar och hur vi på Zmarta kan hjälpa dig hitta rätt bilförsäkring.

Ska jag välja helförsäkring, halvförsäkring eller bara trafikförsäkring till min bil?

Vilken bilförsäkring du ska välja beror delvis på vilken bil du har. Enligt lag måste du som minst ha en trafikförsäkring, därefter väljer du själv om du vill teckna en hel- eller halvförsäkring. Här går vi igenom vad som skiljer de olika försäkringarna åt och hur du kan tänka.

Dags att byta till vinterdäck – tänk på det här!

Vintern står för dörren och med den är det även dags för däckbyte. Här reder vi ut vilka datum som gäller för däckbyte, vilket mönsterdjup dina däck bör ha och vad som egentligen menas med vinterväglag. 


Så enkelt kan du se över och byta bil- och hemförsäkring

Att på egen hand jämföra försäkringar är både svårt och tidskrävande. Tjänsten Zmarta jämför blixtsnabbt bil- och hemförsäkring hos flera försäkringsbolag och gör det lätt för kunden att få en överblick. – Försäkringsbolag ändrar ofta sina villkor och priser. Alla borde se över sina försäkringar minst en gång per år. Här finns pengar att spara, säger Sebastian Franzén, Affärsområdeschef Försäkring på Zmarta.

Viktig kunskap om bilförsäkringar

Bilköpet är i många fall en rolig, spännande och kittlande upplevelse, men det finns också praktiska saker runt omkring som är mindre roliga att fokusera på. För att du ska kunna lägga energin på det roliga hjälper vi dig med det tråkiga. I våra artiklar här nedanför har vi samlat information för att ge dig grundläggande kunskap om bilköp och bilförsäkringar, så att du har basen för att välja en trygg bilförsäkring och därmed göra ett lyckat val. Vill du hitta en bilförsäkring som inte kostar skjortan men som ändå täcker allt du önskar, kan det vara värt att jämföra några alternativ för att hitta rätt bilförsäkring.

Vi hjälper dig jämföra bilförsäkring

Är det dags att göra slag i saken och välja eller byta bilförsäkring? Känner du att du är redo att ta steget mot en bilförsäkring via Zmarta, hjälper vi dig att få bästa möjliga villkor och förutsättningar. Har du fått svar på eventuella frågor kring bilförsäkringar, kan du söka bilförsäkring via några få, enkla steg längre upp på sidan. Har du fler funderingar kring Zmarta och hur vår tjänst fungerar kan du alltid läsa mer under ”Vad är Zmarta?” och "Kundtjänst” i menyn högst upp på sidan.
Chatta med oss! Chatt