Välkommen till Zmarta tips - hjälpen för din ekonomi!

Vad innebär egentligen rak amortering? Hur går till väga för att spara på ett så effektiv sätt som möjligt? Varför är det smart att samla flera lån till att enda? När det handlar om dig och din ekonomi kan frågorna vara många. Som tur är har vi svaren. Nedan hittar du artiklar och tips som rör allt från sparande och kreditkort till lån och försäkring.

Privatekonomi

Bröllopstoppen - Här gifter sig svenskarna mest!

Kärleken blommar i Sveriges storstäder. I varje fall sett till hur många som gifter sig visar statistik från 2019 som SCB nu redovisar. Men hur man finansierar sitt bröllop följer ett annat mönster. I de mindre orterna är det fler som lånar till den stora dagen.

Företagslån

7 tips: Så bör du som är företagare tänka i oroliga tider

Vi på Zmarta kommer i kontakt med ett stort antal småföretagare och förstår att många är oroliga över situationen som uppstått i spåren av covid-19. Inom vissa branscher har allting mer eller mindre stannat av, en del börjar märka en avmattning, medan andra faktiskt ser en ökning i dessa oroliga tider. Hur bör man egentligen tänka för att ta sig igenom den här situationen på bästa sätt? Här får du som är företagare några tips på vägen.

Om försäkring

Rekordhögt intresse för inkomstförsäkringar: upp 224 % i mars 2020

Intresset för personförsäkringar har ökat lavinartat under kort tid. Det visar färsk statistik från jämförelsetjänsten och försäkringsförmedlaren Insplanet, som är en del av och står bakom försäkringstjänsterna på Zmarta. Insplanet ser även ett tydligt samband mellan det ökade intresset och coronavirusets framfart i Sverige. ”Osäkerheten inför framtiden gör att vi vill stärka tryggheten med försäkringar. Efter den senaste tidens rekordhöga varsel är det framförallt inkomstförsäkringar som våra användare visar ett starkt ökat intresse för”, berättar Tomas Jonson, VD för Insplanet

Privatekonomi

Ersättning som arbetslös: det krävs och så mycket kan du få

Om du blir arbetslös kan du få ersättning från din a-kassa men tyvärr täcker den inte hela lönen. Beroende på hur mycket du tjänade innan du blev arbetslös kan det just därför vara en bra idé att komplettera med en inkomstförsäkring. Nedan går vi igenom vad som krävs för att få ersättning och hur mycket pengar du kan få som arbetslös.

El

Historiskt: Negativt elpris - nu kan du få betalt för att förbruka el

För första gången någonsin i modern tid erbjuds nu konsumenter rörliga elavtal med ett negativt elpris på Zmarta.se. Hur märkligt det än låter, betyder det att konsumenter i april månad faktiskt kan få betalt för att förbruka el i sitt hem.

Privatekonomi

Därför borde alla skaffa ett utgiftsskydd

Vad händer om du blir arbetslös eller sjukskriven? Klarar du av att betala alla dina utgifter? Med Zmartas utgiftsskydd kan du ligga steget före och känna dig trygg – även om något oförutsett skulle inträffa.

El

Vindkraften upp 88% under 2020

De redan rekordlåga elpriserna fortsätter att sjunka ytterligare i kölvattnet av stormarna Ciara och Dennis under februari månad.

Nyheter

Så påverkas din privatekonomi av de nya lagarna

Vid årsskiftet infördes ett antal lagar som kan beröra din ekonomi. Sänkt drivmedelsskatt, krav på bankerna att tillhandahålla platser för kontantuttag och höjt bostadstillägg för pensionärer – det är några av de ändringar som slagit igenom.

El

Elpriset i Sverige rekordlågt

Spotpriset i Sverige är just nu rekordlågt i norra och mellersta Sverige (elområde SE1-3). De blöta slutmånaderna under 2019 och under starten av det nya året, i kombination med det för årstiden varma klimatet, har bidragit till att elpriset pressats ned på rekordlåga nivåer, säger Tomas Jonson, VD på Elskling.se, som är en del av Zmarta.

Inga artiklar hittades

Renovering Hiss

Ta bra ekonomiska beslut med hjälp av Zmarta

Vi på Zmarta tycker det är onödigt att betala för hög ränta, använda fel typ av kreditkort och sitta inne på en dyr försäkring. Med hjälp av våra artiklar hoppas vi att du ska kunna ta med dig givande information som kan leda till att du kan fatta ännu smartare ekonomiska val och förändra din ekonomi till det bättre - oavsett hur den ser ut idag.

Chatta med oss!