Svenskars vanligaste investeringar

Vad investerar svenskar i? Bostad, vintage Rolex, fonder … Eller något helt annat? Här är några vanliga svenska investeringar.

Välkommen till Zmarta tips – hjälpen för din ekonomi!

Vad innebär egentligen rak amortering? Hur går du till väga för att spara på ett så effektivt sätt som möjligt? Varför är det smart att samla flera lån till ett enda? När det handlar om dig och din ekonomi kan frågorna vara många. Som tur var har vi svaren. Nedan hittar du artiklar och tips som rör allt från sparande och kreditkort till lån och försäkring. Vi uppdaterar sidan med nytt innehåll så ofta vi kan. Slå dig ned och kolla in Zmarta tips för snabb och smart privatekonomisk hjälp.

Sök efter Zmarta tips

Tips efter dyr semester

Blev semestern dyrare än väntat? Lugn, Zmarta har bästa tipsen på hur du klarar du dig fram till nästa löning!
Tips efter dyr semester

Vad är Zmarta?

När du vill låna pengar – hur vet du att bankens erbjudande är det bästa du kan få? Zmarta är en finansiell tjänst där du kan jämföra olika lånealternativ. Genom att jämföra online kan du hitta det bästa alternativet för dina pengar.
Vad är Zmarta?

Låna pengar som ensamstående

Är det svårare att få lån som ensamstående? Ja, tyvärr är det oftast det eftersom risken för banken blir större än om man vore två. Här är tips på vad du kan göra för att förbättra dina chanser till lån.
Låna pengar som ensamstående

Jämför alla kreditkort

Är du på jakt efter ett kreditkort, men är osäker på vilket som är bäst? Det beror på vilka egenskaper du söker i kortet! Zmarta hjälper dig att jämföra vad olika kort erbjuder – så att du kan göra ett smart val.
Jämför alla kreditkort – Zmarta.se

Låna pengar som föräldraledig

Ekonomin kan få sig en riktig käftsmäll när man blir förälder. Det sägs att ett barn kostar en miljon kronor under sina första 18 år! Hur funkar det egentligen att låna pengar som föräldraledig? Zmarta har svaret.
Låna pengar som föräldraledig

Låna pengar till bil

Bil är något av det vanligaste att låna pengar till. Vilket inte är så konstigt med tanke på att det är en stor utgift. Läs mer om billån här!
Låna pengar till bil

Låna till fritidshus

Sommarstuga, lantställe, fritidshus eller bara rent av “stugan”… Kärt barn har många namn! Drömmer du som många andra om ett fritidshus men behöver hjälp med kapital? Zmarta hjälper dig att jämföra lånerbjudanden så att du kan låna till fritidshuset så förmånligt som möjligt.
Låna till fritidshus

Topplån

Vill du köpa bostad men saknar kontantinsatsen? Då kan du ansöka om ett topplån. Topplånet är fördelaktigt för dig som behöver låna pengar för att ”toppa” bottenlånet till den totala köpesumman.
Topplån

Låna till bostadsrätt

Vill du köpa bostadsrätt men saknar kapital till att finansiera köpet? Om du ska köpa bostadsrätt, villa eller fritidshus så har du kommit rätt – Zmarta hjälper dig att jämföra olika lånevillkor.
Låna till bostadsrätt

Försäkring för familjen

Försäkring för hemmet, bilen och sakerna. Men familjen då, är den rätt försäkrad? Beroende på hur din familjesituation ser ut är vissa försäkringar viktigare än andra. Ta reda på vilka som gäller för just din familj!
Försäkring för familjen

Pensionsparande

Undviker du att kolla i det orangea kuvertet? Tänker du att det där med pensionen ändå kommer att lösa sig där framme, i en grumlig framtid? Se till att brygga för en säker pension och få det liv du önskar – även som pensionär.
Pensionssparande

Ränta bolån

Räntan på ditt bolån bestäms utifrån dina förutsättningar och behov. När du ansöker om bolån så sätts räntan enbart efter hur hög risk det är att bevilja dig ett lån och trots att din bostad räknas som säkerhet, är det alltid bra att ha kapital eller annan egendom som kan lämnas som säkerhet för lånet.
Ränta på bolån
Se fler artiklar

Ta bra ekonomiska beslut med hjälp av Zmarta

Vi på Zmarta tycker det är dumt att betala för hög ränta, använda fel typ av kreditkort och sitta inne på en onödigt dyr försäkring. Med hjälp av våra artiklar hoppas vi dels att du ska förstå hur vi tänker när det handlar om smarta ekonomiska val, men också att du ska kunna ta med dig givande information som kan leda till att du själv förändrar din ekonomi till det bättre – oavsett hur den ser ut idag.

Logga in för att komma åt dina ansökningar

Fyll i ditt personnummer för att få ett nytt lösenord

bankid-technical-error

Starta din BankID säkerhetsapp.

Öppna BankID

Åtgärden avbruten. Försök igen.

Det angivna personnumret saknar ett fungerande Mobilt BankID. Ange ett annat personnummer eller kontakta din bank för att beställa ett Mobilt BankID.

Det har inträffat ett internt tekniskt fel i systemet. Försök igen.

Inget svar från mobiltelefonen eller surfplattan. Kontrollera att du har startat din BankID säkerhetsapp och att du har täckning. Följ instruktionerna i mobiltelefonen och försök igen.

Skriv in säkerhetskoden till ditt BankID i din mobiltelefon eller surfplatta och välj Legitimera / Skriv under eller välj att avbryta.

Det har inträffat ett internt tekniskt fel. Uppdatera din BankID säkerhetsapp och försök igen.

Loggar in

Skapar och skickar ett nytt lösenord