Om lån

Ikano bank

2019-10-22 Johanna Westerlund
partner-ikanobank-color

Ikano Bank AB är en bank med säte i Sverige, som bedriver verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland och som är en del av Ikea-sfären. Banken grundades 1995 av Ingvar Kamprad som även grundade Ikea.

Ikeas egna bank

Ikano bank är Ikeas egna bank och erbjuder diverse banktjänster och däribland ett sparande. För den som vill öppna ett sparkonto finns det flera olika alternativ att välja bland; Sparkonto, Sparkonto Fix och Sparkonto Plus. Du kan även ta ett privatlån upptill 350 000 kr med en återbetalningstid på upp till 12 år samt samla dina dyra lån eller ta ett billån. Ikano bank har finansiella tjänster för företag som till exempel lån för köp av bilar samt erbjuder bolån i samarbete med SBAB.

Ikano kortet

Ikano kortet är ett kreditkort som erbjuder kreditbelopp upp till 60 000 kr. Kortet erbjuder månadsrabatt genom att ditt Visa-kort känner igen och kategoriserar dina inköp i exempelvis livsmedel, kläder och restaurang. Varje butik/restaurang registrerar sig i respektive bransch där du som har kreditkort hos Ikano bank får välja vilken bransch du vill få rabatt hos.  När du handlar med Ikano kortet dras rabatten av automatiskt.

Nischbank

Ikano bank är en så kallad nischbank och brukar marknadsföra sig med att de har “Sveriges nöjdaste privatkunder”. Hos dem kan låna mellan 10 000 och 350 000 kr utan att lämna något i säkerhet. Vid lån över 200 000 kr är det krav på att du ska ha en medsökande. Du får inte ha några betalninganmärkningar och räntan är från 3,50 %.

Hur skiljer sig Ikano bank från Zmarta?

Risken med att bara söka lån hos en bank är att du går miste om andra lånerbjudanden som kan vara bättre. När du ska låna pengar och vill ta reda på vilken bank eller långivare som kan erbjuda dig bäst villkor måste du söka hos varje långivare separat.Flera kreditupplysningar sänker din kreditvärdighet. Precis som Zmarta erbjuder Ikano bank många olika finansiella tjänster. Hos Zmarta kan du ansöka om lån från 5 000 – 600 000 kr med en ränta från 3,25 %. Vi tar din ansökan vidare till över 20 banker och långivare med bara en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen). Via Zmarta kan du få lån från 5000 kr upp till 600 000 kr med en frånränta på 3,25 %.  Vår jämförelsetjänst är dessutom helt kostnadsfri med svar på ansökan inom 24 timmar. Det kan ju inte bli bättre!

Fler i samma kategori

Se alla
kreditkort på dator med kaffe och sticky notes
Om lån Beställ en gratis kreditupplysning på dig själv
Beställ en gratis kreditupplysning på dig själv.
kvinna med röd väska tittar på ett snabbtåg.
Om lån Snabblån – därför ska du inte låna pengar snabbt
Snabblån – det finns en anledning till varför du ska undvika dem.