Låna pengar trots låg kreditvärdighet

Behöver du låna pengar eller ansöka om kreditkort men har låg inkomst? Då kan det tyvärr bli många nej på vägen. Din inkomst återspeglar din återbetalningsförmåga och är lönen låg kan bankerna tyvärr känna att det är för stor risk att låna ut till dig.
För att slippa söka hos flera banker (med hög risk att ändå inte bli beviljad) kan du låta oss göra jobbet. Söker du via Zmarta tar vi din ansökan vidare till upp till 35 långivare, på endast en kreditupplysning hos UC. Du söker alltså hos flera banker samtidigt – men behöver bara fylla i en ansökan.

Undvik för många förfrågningar

En annan fördel för dig som vill låna pengar med låg inkomst är att det via Zmarta bara tas en kreditupplysning hos UC. När du ansöker om lån är det nämligen väldigt viktigt att inte få för många förfrågningar på sig eftersom det sänker din kreditvärdighet ytterligare. Förfrågningar hos UC ligger kvar i 12 månader och kan påverka dina möjligheter till lån. Söker du via Zmarta tas alltså bara en UC – trots att du söker hos flera banker samtidigt.

En medsökande kan vara till stor hjälp

Det finns chans till lån oavsett inkomst, men eftersom riskerna är större för långivare att låna ut till personer med låg inkomst blir som regel räntan högre. Ett tips är därför att söka lån tillsammans med någon, till exempel en partner eller familjemedlem. En medsökande kan kraftigt förbättra möjligheterna för dig med låg inkomst att få lånet beviljat. Dessutom finns det möjligheter till bättre lånevillkor och högre lånebelopp om du har en medsökande.

Se upp för SMS-lån

Ifall du har fått sökt lån men fått nej hos flera banker kan det kännas hopplöst. Håll huvudet kallt och undvik SMS-lån-fällan! Snabblån av den formen ger ofta väldigt dåliga villkor. Sök via Zmarta istället. Vi samarbetar med flera olika långivare som kan bevilja lån även om du har låg inkomst.

För att ansöka via Zmarta är grundkravet att du har en årsinkomst på minst 100 000 kr. Om du har större inkomster än så, är över 18 år och inte har några obetalda skulder hos Kronofogden är du välkommen med din ansökan!

Så här går det till

  • Börja med att bestämma dig för hur mycket du vill låna och vilken avbetalningstid du föredrar. Fyll i dina uppgifter här på Zmarta.se. Om du hellre vill prata med någon är du också välkommen att kontakta en av våra trevliga och kunniga handläggare så får du personlig hjälp. Om du är överens om att låna med en medsökande, glöm inte att också ta med den medsökandes personuppgifter.

  • När vi fått in din ansökan tar vi en kreditupplysning hos UC. Många förfrågningar hos UC under ett och samma år kan påverka din kreditvärdighet negativt, men när du ansöker genom Zmarta tas bara en.

  • I nästa steg tar vi din ansökan vidare till upp till 35 långivare, som ställer olika krav för att låna ut. Långivarna bedömer din ansökan individuellt och vissa kan erbjuda lån även om du har låg inkomst.

  • Av vissa banker får du svar direkt, medan andra tar lite tid på sig för att granska din ansökan manuellt. Din ansökan kan bli beviljad direkt, beviljad med kompletteringar eller så kan banken ge avslag på din ansökan. Du får ett sms när du fått ditt första svar och ett sms till när du fått ditt sista. Längs vägen kan du följa processen via Mina sidor här på Zmarta.se.

  • När du gått igenom dina låneerbjudanden och valt ut det bästa kan du gå vidare genom att signera avtalet med BankID. Då har du ofta pengarna på kontot samma dag, eller dagen efter.

Bra att tänka på vid lån med låg inkomst

Om din privatekonomi inte är i toppform för tillfället, t.ex. för att du har låg inkomst, är arbetslös med A-kassa eller studerar, har du tyvärr inte de bästa förutsättningarna att få låna pengar. För banker och andra långivare är det viktigt att du har möjlighet att betala tillbaka ditt lån. När du har låg inkomst av olika anledningar bedömer många banker att det finns en risk med att låna ut pengar till dig, vilket betyder att du blir nekad lån eller får en högre ränta.
Men även om du får låna till en högre ränta är det viktigt att veta att ett vanligt privatlån i princip alltid ett bättre alternativ än ett sms-lån eller motsvarande snabblån. Så tveka inte att ansöka via oss för att ta reda på vilka villkor och räntor du kan få. Ansökan är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.

Läs även: Blancolån

Artiklar om lån

Inga artiklar hittades

Chatta med oss! Chatt