Samla lån

Bli skuldfri snabbt genom att samla dina lån

2022-06-09 Johanna Westerlund
76 samla dina lån och spara tusenlappar

Har du dragit på dig lite för många skulder? Tung ryggsäck hängandes på axlarna med dyra lån, krediter och avbetalningsköp? Vi hjälper dig tömma den där ryggan och kikar på alternativ på hur du kan minska dina kostnader.

Har du många skulder, dyra krediter och en hel del köp på avbetalning så kan det vara smart att ta ett samlingslån och baka ihop alla småskulder till ett.På så vis blir du av med många höga räntor och avgifter. Genom att samla dina lån och baka ihop dem till ett, kan du bli av med flera höga räntor och sänka dina avgifter. Detta är bara ett sätt för hur du kan bli skuldfri snabbt. 

Enkla steg för att bli skuldfri

Det första steget till en bättre ekonomi är att just se över den. Hur mycket får du in och hur mycket går ut varje månad? Har du inte svaret på den frågan så måste du sätta dig ned och börja räkna. 

1. Se över dina utgifter och vilka som du kan minska

Minska dina utgifter och se över hur mycket du spenderar på mat, logistik, nöje mm. Går det att få ner dessa utgifter? Kan du avsluta onödiga abonnemang? 

2. Gör en budget

Detta gäller allt som du gör och köper. Genom att ha en budget får du en klar bild på hur mycket och på vad som du spenderar dina pengar.

3. Strunta i bilen

Har du möjlighet att ta cykeln eller gå istället för att ta bilen? Att strunta i bilen gör att du kan spara flera hundra kronor i månaden på försäkring, skatt och drivmedel.

4. Öka dina inkomster

Öka dina inkomster genom att sälja saker, skaffa ett till jobb och skaffa billigare boende. 

5. Gör dig av med kreditkorten 

Onödiga skulder kommer ofta för att man betalar på kredit och/eller genom delbetalningar. Att skippa kreditkortet och betala när du har råd hjälper dig att bli skuldfri snabbare.

Hur samlingslån fungerar

Det kan låta konstigt att ta ett lån för att lösa andra, men det är i längden ett väldigt bra sätt att få det bättre ekonomiskt ställt. Så, hur samlar man sina lån och varför är det bra? Vilket lån ska man ta för att baka ihop sina dyrare lån? Det finns flera olika lån man kan ta, men det vanligaste är snabb- eller privatlån. 

Snabblån

Vanligast när man samlar lån är att man tar ett snabblån (inget vi rekommenderar) eller ett privatlån. Snabblån är precis som det låter – ett snabbt lån för snabba skulder. Pengarna kommer snabbt in på ditt konto och du kan baka ihop dina lån. Men det kommer oftast med högre ränta och månadskostnad. 

Snabblånen är tunga att få på sin månadsbudget, men ibland har många människor ingen annan utväg än att ansöka om ett snabblån. Skulle du behöva ansöka om ett snabblån så jämför flera lån via en säker jämförelsetjänst, där du i lugn och ro kan hitta det bästa snabblånet till den lägsta räntan och månadskostnaden. 

En vanlig fälla är att man ansöker om ett snabblån med en lång återbetalningstid och då blir den totala kostnaden för lånet ofta flera hundra procent högre än vad lånet egentligen skulle ha kostat. Välj en så kort återbetalningstid som möjligt med en rimlig amortering varje månad så att du snabbt blir av med lånet.

Privatlån

Om du har behov av en mindre summa pengar men har skulder sedan tidigare kan det vara bra att ansöka om ett privatlån där du både inkluderar den summa du snabbt behöver låna till, samt resterande belopp som krävs för att samla dina andra skulder. På så sätt kan du förhandla dig till en bättre ränta samtidigt som du stryker onödiga kostnader som ökar på den totala slutsumman och skulden. Väljer du privatlånet så sänker du din ränta med flera punkter och om du vill jämföra kostnaden för snabblån och privatlån, kan det vara smart att göra flera kalkyler innan du tar ditt beslut.

Ta dina skulder på allvar och var säker på att du verkligen har råd med lånet.

Samla dina lån trots betalningsanmärkningar

Det är aldrig kul att ha obetalda skulder eller betalningsanmärkningar. Du kan dock förbättra din ekonomiska situation genom att göra upp en personlig avbetalningsplan, öka dina inkomster och samla dina dyra lån och krediter. Många krediter kan ha en betydligt högre ränta än vad dagens ränteläge står på. Därför är det också en bra idé att gå igenom alla skulder och krediter för att se hur mycket du betalar varje gång, samt hur lång återbetalningstid du har. 

Vi har möjlighet att hjälpa dig som har betalningsanmärkningar, oavsett antal. Du får däremot inte ha någon aktiv skuld till Kronofogden på ansökningsdagen, eller någon aktiv skuldsanering. Men när din skuld väl försvunnit är du välkommen att söka lån igen.

Ta hjälp av Zmarta och förbättra din lånesituation

Det finns en uppsjö av långivare som står till din tjänst när du vill ansöka om ett lån. På nätet finns det flera olika sidor där du kan jämföra ränta och villkor för de olika långivarna. 

Vi på Zmarta erbjuder en tjänst som gör detta enkelt och okomplicerat för dig. När du fyller i din ansökan hos oss kontaktar vi de banker och långivare som är våra samarbetspartners, för att få fram ett erbjudande som passar dig bäst och som löser dina lån, skulder och krediter och bakar ihop dessa till ett. Allt sker på endast en kreditupplysning och tjänsten är såklart helt kostnadsfri.

Läs även: 

Fler i samma kategori

Se alla
Demo
Samla lån Zmartas guide för att lösa lån och krediter med ett samlingslån
Vi hjälper dig att samla lån i ett bättre och mer fördelaktigt lån. På det sättet kan du spara pengar.
samla
Samla lån Vanliga misstag många gör när de samlar sina lån
Ingen kan ha missat att samla lån är ett hett ämne som oftast lyfts av jämförelsetjänster. I marknadskampanjer på tv, på ...
koppar och glas i ett skåp
Samla lån Antalet svenskar som samlar sina lån har ökat med 14,29% jämfört med 2019
Att ta ett lån för att samla sina redan existerande lån och krediter är den vanligaste anledningen att man tar ett nytt ...