Privatlån

Att ta lån med befintliga skulder och få snabbt svar

2019-10-22
Låneansökan

Behöver du låna pengar trots tidigare skulder, men är orolig över om du klarar av fler lån? Ta det lugnt, det finns flera vägar att gå innan du behöver oroa dig.

Låna pengar med skulder som lån och krediter

Om du behöver låna pengar och få dem snabbt in på kontot är det fördelaktigt om dina andra skulder kommer från nuvarande lån och krediter. Har du fasta ränte- och månadskostnader kan du välja att samla dessa för att både minska på dyra extrakostnader och för att sänka din ränta till en bättre och billigare.
Kreditkort är också ofta en stor bov i många hushåll och därför är det läge att värdera vilka eller vilket kort du verkligen behöver för att fungera i vardagen. Kanske har du samlat på dig kreditkort utan att reflektera över vad det gör med din kreditvärdighet eller så har du kanske hamnat i en skuldfälla där kreditkorten varit den enda utvägen. Oavsett så finns det alltid en möjlighet att reda ut din situation och det är att i främsta fall göra av dig med så många lån och krediter som möjligt för att visa kommande långivare att du har ordning på din ekonomi.

Låna pengar med snabblån eller privatlån?

Snabblån

Det är inte alltid lätt att få snabba svar när du lånar pengar med skulder. Försök alltid att ta ett privatlån innan du söker dig efter snabblån där du får pengarna fort in på kontot till en mycket högre ränta och månadskostnad. Snabblånen är tunga att få på sin månadsbudget men ibland har många människor ingen annan utväg än att ansöka om ett snabblån. Skulle du behöva ansöka om ett snabblån så jämför flera lån via någon säker jämförelsetjänst, där du i lugn och ro kan hitta bästa snabblånet till lägsta räntan och månadskostnaden. En vanlig fälla är att man ansöker om ett snabblån med en lång återbetalningstid och då blir den totala kostnaden för lånet ofta flera hundra procent högre än vad lånet egentligen hade kostat. Välj en så kort återbetalningstid som möjligt med en rimlig amortering varje månad så att du snabbt blir av med lånet.

Privatlån

Om du har behov av en mindre summa pengar men har skulder sedan tidigare kan det vara bra att ansöka om ett privatlån där du både inkluderar den summa du snabbt behöver låna till, samt resterande belopp som krävs för att samla dina andra skulder. På så sätt kan du förhandla dig till en bättre ränta samtidigt som du stryker onödiga kostnader som ökar på den totala slutsumman och skulden. Väljer du privatlånet så sänker du din ränta med flera punkter och om du vill jämföra kostnaden för snabblån och privatlån, kan det vara smart att göra flera kalkyler innan du tar ditt beslut.

Ta dina skulder på allvar och var säker på att du verkligen har råd med lånet.

Jämför privatlån snabbt och hitta lån trots skulder

Innan du ansöker om ett lån för att få pengar snabbt in på kontot, är det viktigt att du ser över dina skulder och räknar på hur mycket du har råd att ytterligare betala i månaden för ett extra lån. Ta dina skulder på allvar och var säker på att du verkligen har råd med lånet eftersom konsekvenserna för uteblivna inbetalningar inte är trevliga. På Zmarta kan du hitta och jämföra lån och få svar snabbt inom 24 timmar med bara en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen) enligt särskilt avtal. Zmartahjälper dig hitta bäst lån hos banker och långivare– helt utan kostnad.
När du skickat din låneansökan går varje långivare genom dina förutsättningar och önskemål och sedan får du svar på vilka långivare som kan erbjuda dig ett lån. Låneerbjudandet varar i 30 dagar och så fort du väljer ditt lån bör pengarna vara på ditt konto inom tre till fem arbetsdagar. Skulle du dock inte vilja ta ett av lånen som erbjuds så gör det ingenting – erbjudandet är inte bindande.

Fler i samma kategori

Se alla
Par som håller varandra i hand
Privatlån Medsökande på lån - därför ökar dina chanser
Att ha en medsökande på lånet innebär att ni är två personer som ansöker och ansvarar om lånet tillsammans.
Kvinna ringer och letar efter jobb
Privatlån Lån med låg kreditvärdighet - vilka faktorer ökar dina lånechanser?
Hur gör man om man har ett lågt kreditvärde men behöver låna pengar?
Student som håller i böcker.
Privatlån Guide: Allt du behöver veta om studentlån
Vi förklarar hur det går till när man ansöker om ett studentlån.