Privatekonomi

Därför lönar det sig att våga byta bank

2021-09-15 Angelica Lindberg
Två glada kollegor som ler åt ett kontrakt

Många svenskar är för bekväma för att byta bank, trots dåliga villkor. Med vår enkla jämförelsetjänst kan du jämföra flera olika bankers erbjudanden samtidigt, och därmed hitta bästa möjliga villkor.

Jämför upp till 35 banker med bara en kreditupplysning

Många svenskar är trogna sin bank och många gånger har man kvar samma bank i åratal. Det beror ofta på att man är för bekväm för att byta, och upplever att det är alldeles för tidskrävande att jämföra många bankers erbjudanden.

Det många inte vet är att man inte behöver ansöka hos varje enskild bank, och genomgå flera kreditupplysningar, för att ta reda på respektive banks räntevillkor. Om du gör en ansökan via oss på Zmarta förmedlas den till upp till 35 trygga banker och långivare samtidigt.

– Fördelen är att endast en kreditupplysning görs, trots att ansökan skickas till så pass många banker och långivare, säger Johan Holm.

På ett enkelt och snabbt sätt får du alltså reda på vilka räntevillkor som respektive bank erbjuder, och det är exakt samma villkor som om du hade ansökt hos varje enskild bank.

– Genom att välja den långivare som ger dig bäst erbjudande, kan du sänka din totala månadskostnad, säger Johan Holm.

3 enkla steg: Så fungerar Zmartas jämförelsetjänst

1. Ansökan: I första steget fyller du i dina personliga uppgifter och gör en låneansökan via vårt formulär här på sajten. Det är helt kostnadsfritt och tar bara några minuter.

2. Vi samlar in erbjudanden: Vi samlar in låneerbjudanden automatiskt från upp till 35 banker och långivare samtidigt.

3. Bankernas svar trillar in: Du får svar via sms när första låneerbjudandet kommer in, och de flesta banker skickar sitt besked inom några minuter. Genom att logga in på Mina Sidor kan du följa hela processen och få en bra överblick över dina erbjudanden från bankerna. Sedan kan du i lugn och ro välja det erbjudande som passar dina behov bäst utifrån ränta, belopp eller lägst månadskostnad. Processen med vald långivare slutförs genom att du signerar låneavtalet. Därefter betalas pengarna ut till kontot.

Fler i samma kategori

Se alla
kvinna söker på mobilen
Privatekonomi Lån utan inkomst - så lyckas du
Pension, A-kassa, sparkapital, du behöver inte ha en tillsvidareanställning för att låna utan inkomst?
betala skuld lapp på borde med penna.
Privatekonomi Lån trots Kronofogden - går det?
Lån hos Kronofogden och planerar att ta lån?