Billån

Billån med betalningsanmärkning

2021-04-14
gul leksaksbil med grå bakgrund

Går det att ansöka om billån med betalningsanmärkning? Självklart kan du det! Du kan dock inte ansöka om ett vanligt billån, så ditt bästa alternativ är att ansöka om ett blancolån. Blancolånet fungerar precis lika bra som ett billån, om än lite bättre i vissa fall, då du lånar till precis vad du vill, utan att lämna din bil som säkerhet.

Jämför billån innan du lånar

På Zmarta kan du jämföra blancolån på upp till 600 000 kronor och då behöver du inte heller lämna den 20-procentiga kontantinsatsen som vanligtvis krävs vid ett billån. Räntan för ett blancolån kan vara högre än räntan för ett billån men om du har betalningsanmärkningar är blancolånet ett perfekt alternativ till billånet.
Villkoren för blancolånet är lite annorlunda för dig som söker billån med betalningsanmärkningar. I normala fall behöver du vara minst 18 år gammal och ha en inkomst på 100 000 kronor men om du har betalningsanmärkningar måste du vara över 18 år och ha en inkomst på 110 000 kronor. Om du uppfyller kraven går det bra att ansöka för att hitta ett billån med en låg ränta och månadskostnad. Skulle du ha betalningsanmärkningar kan det vara bra att jämföra olika billån och blancolån för att hitta det mest förmånliga lånet som passar dina förutsättningar och behov.

Ansök om billån med medsökande

För dig som söker billån med betalningsanmärkning kan det även vara svårt att bli beviljad ett blancolån och därför kan du öka dina chanser genom att ansöka med en medsökande. En medsökande innebär att du ansöker om lånet tillsammans med en partner, och ibland en vän, släkting eller förälder, och därmed delar ansvaret för lånet. När du ansöker med en medsökande kan du både öka dina chanser att bli godkänd som låntagare men du kan också bli erbjuden en bättre ränta och därmed en lägre månadskostnad.

Fundera på vad som gick snett sist.

Var noga med att betala tillbaka billånet

Var säker på att du har råd med ditt billån. Har du betalningsanmärkningar är det ett tecken på att din ekonomi inte har skötts tillräckligt bra tidigare och då bör du fundera på vad som gick snett sist. Om du har problem med att betala i tid, så be gärna någon du litar på att påminna dig eller betala räkningarna åt dig. Har du för många dyra lån och krediter så försök samla dem först innan du ansöker om ett billån. Det viktiga är att din ekonomi är vid gott skick när du ansöker om ditt billån för att långivaren ska kunna lita på att du kommer betala tillbaka lånet. Lycka till!

Läs även: Billån hos Bigbank via Zmarta

Fler i samma kategori

Se alla
skjema-billan-h850c
Billån Finansiera bilköpet med ett privatlån hos Resurs via Zmarta
Resurs erbjuder idag privatlån för bilköp med summor mellan 10 000 kr och upp till 400 000 kr. Går du i tankar om en ny ...
10 låna till motorcykel
Billån Låna till motorcykel
Det finns olika sätt att finansiera ditt köp av motorcykel, genom ett mc-lån eller ett privatlån.
15 låna pengar till husvagn
Billån Låna till husvagn
På Zmarta kan du jämföra och hitta privatlån som finansiering för din husvagn.