Billån

Låna till MC

2021-05-03
Zmarta privatlån

Älskar du friheten när du sitter på din motorcykel eller drömmer du om att känna den? Låna till din motorcykel och gör drömmen till verklighet!

Vad ansöker jag om för lån?

Med MC-lån kan du välja mellan att ansöka om två olika sorters lån; MC-lånet och privatlånet. Du kan ansöka om MC-lån om upp till 80 procent av motorcykelns totala summa, d.v.s. du måste alltså ha sparat ihop en kontantinsats på 20 procent. Eftersom att motorcykeln tas som säkerhet för MC-lånet får du normalt en lägre ränta än vid ett privatlån och du får därmed en lägre månadskostnad än om du ansöker om ett privatlån. Privatlånet är dock ett väldigt bra alternativ till MC-lånet.

Räntan vid ett privatlån är något högre än vid ett MC-lån.

Privatlånet är ett lån där du får låna pengar till precis vad du vill, utan att behöva lämna någon säkerhet. Din motorcykel räknas alltså inte som säkerhet för ditt lån utan säkerheten i lånet är din förmåga att kunna betala tillbaka din skuld till långivaren. Räntan vid ett privatlån är något högre än vid ett MC-lån och det krävs därför att du väljer vilken typ av låneform du vill ansöka om – lånet med lägre ränta eller lånet utan säkerhet.

Jämför MC-lån och privatlån

Som låntagare kan det vara svårt att välja låneform och således kan det vara bra att jämföra MC-lån och privatlån för att se vilket lån som ger dig en lämplig månadskostnad. Självklart spelar räntan, kontantinsatsen och övriga aspekter in i beslutet men i slutändan måste månadskostnaden vara ett belopp som du har råd med. Den totala summan för lånet får dessutom inte vara orimligt hög. Zmarta erbjuder inte MC-lån men vi kan däremot hjälpa dig att lösa ett förmånligt privatlån. På Zmarta kan du jämföra lån hos upp till 35 långivare, genom endast en ansökan online. Vi hjälper dig hitta bäst lån hos banker och långivare. Det enda du behöver göra är att välja.

Ansök om MC-lån

Du kan själv jämföra lån genom att ansöka om MC-lån hos både din lokala bank och andra långivare. Problemet med att jämföra själv hos olika långivare är att det tas en ny kreditupplysning vid varje separat ansökan. Fördelarna med att ansöka hos Zmarta är därmed många men en av de största är att vi bara gör en kreditupplysning hos UC – trots att vi jämför hos upp till 35 långivare. Smart va!

MC-lån återbetalningstid och villkor

Återbetalningstiden för ett MC-lån varierar hos olika långivare men på Zmarta är återbetalningstiden vid privatlån upp till 18 år. Du kan när som helst betala tillbaka hela din skuld och avsluta ditt lån, utan någon extra kostnad.

Läs även: Låna 100 000 kr

Fler i samma kategori

Se alla
Zmarta privatlån
Billån Det här behöver du tänka på inför, under och efter ditt bilköp
I den här guiden hittar du all information du behöver om att köpa bil. Det är mycket att tänka på vid bilköp. Först måst ...
Zmarta privatlån
Billån Låna till MC
Älskar du friheten när du sitter på din motorcykel eller drömmer du om att känna den? Låna till din motorcykel och gör d ...
Zmarta privatlån
Billån Billån med betalningsanmärkning
Går det att ansöka om billån med betalningsanmärkning? Självklart kan du det! Du kan dock inte ansöka om ett vanligt bil ...