Låna till MC

Älskar du friheten när du sitter på din motorcykel eller drömmer du om att känna den? Låna till din motorcykel och gör drömmen till verklighet!

Vad ansöker jag om för lån?

Med MC-lån kan du välja mellan att ansöka om två olika sorters lån; MC-lånet och privatlånet. Du kan ansöka om MC-lån om upp till 80 procent av motorcykelns totala summa, d.v.s. du måste alltså ha sparat ihop en kontantinsats på 20 procent. Eftersom att motorcykeln tas som säkerhet för MC-lånet får du normalt en lägre ränta än vid ett privatlån och du får därmed en lägre månadskostnad än om du ansöker om ett privatlån. Privatlånet är dock ett väldigt bra alternativ till MC-lånet.

Räntan vid ett privatlån är något högre än vid ett MC-lån.

Privatlånet är ett lån där du får låna pengar till precis vad du vill, utan att behöva lämna någon säkerhet. Din motorcykel räknas alltså inte som säkerhet för ditt lån utan säkerheten i lånet är din förmåga att kunna betala tillbaka din skuld till långivaren. Räntan vid ett privatlån är något högre än vid ett MC-lån och det krävs därför att du väljer vilken typ av låneform du vill ansöka om – lånet med lägre ränta eller lånet utan säkerhet.

Jämför MC-lån och privatlån

Som låntagare kan det vara svårt att välja låneform och således kan det vara bra att jämföra MC-lån och privatlån för att se vilket lån som ger dig en lämplig månadskostnad. Självklart spelar räntan, kontantinsatsen och övriga aspekter in i beslutet men i slutändan måste månadskostnaden vara ett belopp som du har råd med. Den totala summan för lånet får dessutom inte vara orimligt hög. Zmarta erbjuder inte MC-lån men vi kan däremot hjälpa dig att lösa ett förmånligt privatlån. På Zmarta kan du jämföra lån hos över 20 olika banker och långivare, genom endast en ansökan online. Vi hjälper dig hitta bäst lån hos banker och långivare. Det enda du behöver göra är att välja.

Ansök om MC-lån

Du kan själv jämföra lån genom att ansöka om MC-lån hos både din lokala bank och andra långivare. Problemet med att jämföra själv hos olika långivare är att det tas en ny kreditupplysning vid varje separat ansökan. Fördelarna med att ansöka hos Zmarta är därmed många men en av de största är att vi bara gör en kreditupplysning – trots att vi jämför hos över 20 banker och långivare. Smart va!

MC-lån återbetalningstid och villkor

Återbetalningstiden för ett MC-lån varierar hos olika långivare men på Zmarta är återbetalningstiden vid privatlån upp till 18 år. Du kan när som helst betala tillbaka hela din skuld och avsluta ditt lån, utan någon extra kostnad.

Hitta lånet med lägst ränta

  • 30 långivare
  • 1 kreditupplysning
  • Kostnadsfritt
250 000 kr
2 291 kr
Ränteexempel:

Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6,65% (start-/aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6,68%, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17

Individuell ränta 2,95–29,90 % (effektiv ränta 2,99–34,36 %). Återbet. tid 1-20 år.

Artiklar om lån

Billån

Låna till husvagn

Vill du skapa nya semesterminnen eller spendera helgerna på vift? Då behöver du säkert köpa en husvagn! Som framtida husvagnsägare bör du få chansen att välja en husvagn som har allt du behöver när du ska ut och åka, och vid ett större köp krävs vanligen finansiering för drömmen. På Zmarta kan du jämföra och hitta privatlån som finansiering för din husvagn ­­– helt utan kostnad.

Billån

Restvärde billån

Beroende på vilken typ av bil du planerar eller drömmer om att köpa kan det vara bra att fundera på vilket köpeavtal som passar dina förutsättningar och behov bäst. Idag förekommer det allt mer att ingå i avtal där du ansöker om billån och avbetalning med restvärde, d.v.s. att du betalar för och äger en ny bil men att långivaren har rätt att ta bilen som säkerhet.

Billån

Låna till husbil

Söker du en ny husbil för nya upplevelser? Då söker du säkert också lån som finansiering för husbilen.

Inga artiklar hittades

Se fler artiklar