Om lån

Zmartas Lånebarometer

2021-06-28 Sofie Skog
shutterstock 275714132

Vi har genom året publicerat vår lånebarometer som analyserar och kartlägger den svenska marknaden för konsumtionslån. Rapporterna kan du hitta här nedanför.

Zmarta Groups Lånebarometer...

...ger en tydlig översikt över vilka individer i Sverige som tar konsumtionslån, till vilka ändamål de ska ha pengarna och hur stora belopp som lånas. Lånebarometern kartlägger också skillnader mellan kvinnor och män, olika åldersgrupper och inkomstgrupper, samt visar på hur man lånar runt om i Sverige.

Vad har vi tittat på i Lånebarometern?

I Zmartas Lånebarometer har vi bland annat tagit reda på vilka åldersgrupper det är som lånar mest pengar och hur många utav dem som lånar pengar som är föräldrar. Vi har också tagit reda på vilken den vanligaste orsaken är till att man tar ett privatlån. Även under vilken månad på året det är som snittbeloppet man lånar är som allra högst. Är det under sommaren och semestern, eller är det strax före jul inför julklappsshoppingen?

Rapporterna nedan speglar åren 2015 till och med 2019.

Fler i samma kategori

Se alla
sjö sommar
Om lån Detta lånade vi i Sverige till sommaren 2022
Vad vi lånar till har förändrats sedan 2021, men vad beror det på?
föräldraledig
Om lån Ta lån som föräldraledig
Ekonomin kan få sig en riktig käftsmäll när man blir förälder. Det sägs att ett barn kostar en miljon kronor under sina ...
shutterstock 53296777 (1)
Om lån Fem zmarta hemestertips i Sverige
Pandemin har inneburit att allt fler svenskar satsar på hemester –  eller svemester som det också kallas – istället för ...