Om försäkring

Försäkring för familjen

2019-10-22 Angelica Lindberg
Pappa sitter med sina två småbarn framför en laptop i köket.

Försäkring för hemmet, bilen och sakerna. Men familjen då, är den rätt försäkrad? Beroende på hur din familjesituation ser ut är vissa försäkringar viktigare än andra. Ta reda på vilka som gäller för just din familj!

Försäkra hela familjen

Livet består av många olika faser som påverkar dig och familjen. Tillökning, större bostad eller nytt jobb? Livet och vardagen förändras. Även tråkiga händelser såsom och arbetslöshet, olycksfall eller sjukdom kan få vardagen att rubbas. Med rätt försäkring kan du trygga ekonomin. Det kan vara genom inkomstförsäkring eller försäkringar för sjuk- och olycksfall som kan tecknas både individuellt och till hela familjen. Det finns även specifika försäkringar för barn och gravida.

Olycksfallsförsäkring till dig och familjen

Som anställd har du sannolikt en olycksfallsförsäkring genom jobbet som gäller under arbetstid. På fritiden är det naturligtvis också viktigt att ha ett skydd ifall olyckan är framme. Tänk ifall du råkar cykla omkull, bryter ett ben eller skadar tänderna? Därför är det viktigt att familjen är olycksfallsförsäkrad. En sådan kan ge ersättning för hjälpmedel och merkostnader vid till exempel behandling, tandskada, rehabilitering eller transport.

Livförsäkring

Även om det kan kännas både obehagligt och märkligt att tänka på vad som skulle hända ifall man själv eller ens partner skulle gå bort så är det viktigt att göra det. Livförsäkring ger ersättning till din make/maka eller sambo ifall du avlider. Du kan själv justera hur högt belopp du i så fall skulle lämna efter dig. Syftet med en livförsäkring är för att ens partner och familj ska kunna bibehålla sin levnadsstandard, den ska alltså ”täcka upp” för inkomstbortfallet.

Barnförsäkring

De allra flesta barnfamiljer har en så kallad barnförsäkring som ger ersättning till barnet om han eller hon skulle blir svårt skadat. Barnförsäkringen täcker även familjens kostnader och utlägg på grund av skada eller sjukdom. Det finns både en barnförsäkring och en flerbarnsförsäkring; Kostnaden för en en barnsförsäkring brukar ligga på ungefär 140 kronor i månaden och omkring 175 kronor för två eller fler barn.

Fler i samma kategori

Se alla
kostnad-bil (1).png
Om försäkring Vilka försäkringar bör man ha?
Vi berättar vilka försäkringar som är nödvändiga, vilka du kan skippa och tipsar dig om hur du sparar pengar!
pexels-ketut-subiyanto-4350217 (1)
Om försäkring Byta försäkringsbolag: Det här gäller om du vill byta försäkringsbolag
I den här artikeln går vi igenom hur du byter försäkringsbolag och vad du behöver tänka på.
Bekymrad kvinna sitter framför en laptop.
Om försäkring Vad är en ansvarsförsäkring?
Ansvarsförsäkringen är viktig både för dig som privatperson och småföretagare.