Om försäkring

Försäkring för familjen

2019-10-22
Så får du en billig bilförsäkring.

Försäkring för hemmet, bilen och sakerna. Men familjen då, är den rätt försäkrad? Beroende på hur din familjesituation ser ut är vissa försäkringar viktigare än andra. Ta reda på vilka som gäller för just din familj!

Försäkra hela familjen

Livet består av många olika faser som påverkar dig och familjen. Tillökning, större bostad eller nytt jobb? Livet och vardagen förändras. Även tråkiga händelser såsom och arbetslöshet, olycksfall eller sjukdom kan få vardagen att rubbas. Med rätt försäkring kan du trygga ekonomin. Det kan vara genom inkomstförsäkring eller försäkringar för sjuk- och olycksfall som kan tecknas både individuellt och till hela familjen. Det finns även specifika försäkringar för barn och gravida.

Olycksfallsförsäkring till dig och familjen

Som anställd har du sannolikt en olycksfallsförsäkring genom jobbet som gäller under arbetstid. På fritiden är det naturligtvis också viktigt att ha ett skydd ifall olyckan är framme. Tänk ifall du råkar cykla omkull, bryter ett ben eller skadar tänderna? Därför är det viktigt att familjen är olycksfallsförsäkrad. En sådan kan ge ersättning för hjälpmedel och merkostnader vid till exempel behandling, tandskada, rehabilitering eller transport.

Livförsäkring

Även om det kan kännas både obehagligt och märkligt att tänka på vad som skulle hända ifall man själv eller ens partner skulle gå bort så är det viktigt att göra det. Livförsäkring ger ersättning till din make/maka eller sambo ifall du avlider. Du kan själv justera hur högt belopp du i så fall skulle lämna efter dig. Syftet med en livförsäkring är för att ens partner och familj ska kunna bibehålla sin levnadsstandard, den ska alltså ”täcka upp” för inkomstbortfallet.

Barnförsäkring

De allra flesta barnfamiljer har en så kallad barnförsäkring som ger ersättning till barnet om han eller hon skulle blir svårt skadat. Barnförsäkringen täcker även familjens kostnader och utlägg på grund av skada eller sjukdom. Det finns både en barnförsäkring och en flerbarnsförsäkring; Kostnaden för en en barnsförsäkring brukar ligga på ungefär 140 kronor i månaden och omkring 175 kronor för två eller fler barn.

Fler i samma kategori

Se alla
Fem kvinnor och män håller två fingrar mot varandra så att de bildar en stjärna.
Om försäkring Bästa försäkringsbolaget 2023
Varje år mäter Svenskt kvalitetsindex kundnöjdheten inom försäkringsbranschen. Vi går igenom 2022 resultat!
Ett team av personer som har lagt sina händer på varandra.
Om försäkring Vad är en försäkring?
Vi berättar mer om vad en försäkring är och varför den är viktig för dig som privatperson.
Ung kvinna och man omgivna av flyttlådor tittar i ett skrivblock.
Om försäkring Dolda fel-försäkring: Hur fungerar den?
En dolda fel-försäkring hjälper dig som säljare av en fastighet om köparen hittar fel som du är ansvarig för.