Byta in bil med lån

Det är inte helt enkelt att byta in din bil när den redan är belånad och dessutom inte avbetalad. Man rekommenderar alltid att först betala av skulden innan man säljer sin bil men om du måste eller ändå vill byta in din bil så finns det två, mer vanliga, vägar att gå.

Skriv över lånet på köparen

När du har tagit ett billån så fungerar bilen som säkerhet för lånet och om du säljer bilen innan du betalat av din skuld måste du se till att långivaren får tillbaka sina pengar. Det enda sättet att lösa en sådan situation för att byta in din bil är att du går till långivaren och skriver över lånet på köparen som sedan betalar av lånet åt dig. Det är långt ifrån alla som kan tänka sig att genomföra en affär på detta sätt, men det är möjligt.

Förklara för din köpare att du har skulder.

För att underlätta försäljningen ska du alltid kontakta långivaren för att se om det finns chans till en sådan försäljning samtidigt som du måste vara extra tydlig mot köparen angående situationen. Förklara för din köpare att du har skulder och låt köparen därefter få chans att kontakta långivaren innan avtalet är undertecknat. Försäkra dig om att köparen inte lurar dig och boka ert möte hos långivaren för att lösa avtalet. Avsluta aldrig en affär förrän lånet är löst och pengarna är inbetalade till långivare.

Sälj tillbaka bilen till bilhandlaren

En försäljning eller ett byte av bil med lån går allra smidigast om du kan sälja tillbaka bilen till bilhandlaren. Nackdelen med att sälja tillbaka den är att du troligtvis kommer få en mycket lägre summa för bilen än om du hade sålt den privat. Här gäller det att avgöra om du måste byta in din bil på det smidigaste sättet och hur gärna du vill tjäna mest pengar.

Byt bil trots lån med Zmarta

Vill du köpa ny bil? Zmarta samarbetar med ett 30-tal banker och långivare som kan bevilja dig ett billån. Med endast en kreditupplysning hos UC jämför vi kostnadsfritt och hittar det billån som passar dig och dina förutsättningar bäst. Skulle du vid ett billån genom oss hamna i en position där du vill eller behöver byta in din bil med lån kvar, så är det upp till den långivare som beviljat dig lånet att avgöra om du kan skriva över det på köparen.

Låna till bil med restskuld

Om du redan innan ditt bilköp vet med dig att du eventuellt kommer vilja byta in din bil med lån kvar så kan det vara smart att överväga ett billån med möjlighet till restskuld. När du ansöker om ett lån med restskuld betalar du en månadskostnad som är lämplig för din ekonomi samtidigt som långivaren har bilen som säkerhet. Lånet skrivs normalt på mellan ett till fem år och när kontraktet löpt ut kan du välja mellan att byta till en ny bil, lösa lånet med egna betalningsmedel eller betala av lånet tills bilen är din egen.

Hitta lånet med lägst ränta

250 000 kr
2 291 kr
  • Fler än 30 långivare
  • 1 kreditupplysning
Ränteexempel:

Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6,65% (start-/aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6,68%, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17

Individuell ränta 2,95–29,90 % (effektiv ränta 2,99–34,36 %). Återbet. tid 1-20 år.

Artiklar om lån

Billån

Collector Bank erbjuder privatlån för bilköp

Om man går i bilköpartankar så kan man låna pengar hos Collector Bank. Dock erbjuds man inget direkt billån utan ett privatlån som sedan kan användas till ett bilköp, oavsett om objektet är nytt eller begagnat.

Billån

Svea Ekonomi hjälper dig med billånet

Om ett bilköp är en återkommande tanke, så kan Svea Ekonomi hjälpa till genom ett privatlån. Svea ekonomi har inget regelrätt billån – istället kan man ansöka om ett privatlån och använda det till ett bilköp. Den aktuella lånesumman kan vara alltifrån 5000 kr upp till 400 000 kr.

Billån

Ta ett billån hos Marginalen Bank

Hos Marginalen Bank kan man enkelt ansöka om ett blancolån, d.v.s. ett lån utan säkerhet där du inte pantsätter bilen. Här tar du ett privatlån som du kan använda för att köpa den bilen du vill ha. Så det är inte specifikt ett billån, utan ett privatlån som du ansöker om.

Inga artiklar hittades

Se fler artiklar