Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 år löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01.
Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 4,95-29,4 %
Din ansökan skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil
Med några små förändringar i vardagen kan du få mer pengar över. Här får du 10 smarta tips som ganska fort kan göra skillnad för din ekonomi. Häng på!
Gör en budget så att du får koll på dina inkomster och utgifter, använd dig exempelvis av Konsumentverkets budgetkalkyl. I den kan du lägga in siffror och se hur olika förändringar påverkar din ekonomi.
Här finns en hel del pengar att spara varje år, du kan exempelvis:
Skippa träningskortet och ladda ner en träningsapp istället.
Bestämma dig för en enda streamingtjänst för film och TV-serier och säga upp övriga. Samma sak när det gäller musik och ljudböcker.
Läsa tidningar online istället för i pappersform.
Har du flera smålån hos olika banker och långivare? Samla dina lån! På så vis kan du få en lägre ränta och slipper avi- och uppläggningsavgifter för varje enskilt lån.
Har dina ekonomiska förutsättningar ändrats, eller är det helt enkelt länge sedan du tog lånet? Då kanske det är dags för en sänkning av räntan. Med Zmartas räntebetyg kan du testa din ränta och se hur den står sig mot genomsnittet. Tjänsten är kostnadsfri och ingen kreditupplysning behövs.
Vill du hellre få konkreta erbjudanden från långivare? Gör en kostnadsfri jämförelse och var inte rädd för att byta bank om det finns någon som kan ge dig bättre villkor.
Ja, detta är ett klassiskt spartips, eftersom det faktiskt funkar! Genom att skippa utelunchen kan du spara tusenlappar varje år. Och det behöver inte ens att vara särskilt jobbigt. Laga en extra portion varje gång du ändå lagar mat och frys in eller ta med till jobbet nästa dag.
Enligt Livsmedelsverket häller hushållen ut 26 kilo mat och dryck per person i vasken varje år och cirka 19 kilo ätbar mat slängs. Det finns dock en hel del du kan göra för att både spara pengar och göra gott för miljön:
Planera dina matinköp genom att göra veckomenyer och storhandla en gång i veckan.
Köp inte mer mat än du gör av med.
Gör regelbundet kylskåpsrensningar och laga middag på resterna.
Frys in det du inte vill äta direkt.
Titta, lukta och smaka alltid på maten innan du kastar den.
Betalar du för onödiga försäkringar? Fundera på om du verkligen behöver den där försäkringen du tecknade när du köpte en ny TV eller din senaste mobil. Kanske räcker det med hemförsäkringen?
För de flesta är det betydligt enklare att minska kostnader än att öka intäkterna, men det finns sätt för den som på kort sikt behöver få mer pengar i kassan. Ett sätt att rensa garderoberna och förråden hemma och sälja saker som bara ligger och skräpar. Låt de där skridskorna du inte har använt sen 2010 få nytt liv tillsammans med någon annan!
Undvik att betala för mycket för din el, gör en kostnadsfri jämförelse redan idag och spara pengar.
Fundera på om du verkligen behöver köpa sprillans nya saker. Testa istället Blocket, Tradera eller någon köp- och säljgrupp på Facebook nästa gång du behöver en pryl.
Om du har möjlighet att avsätta pengar till sparande – gör det! Och tänk på att det inte behöver vara mycket, även några få hundralappar varje månad kan på sikt bli en hel del pengar.
Känns det omöjligt? Fundera på om det finns något mer du kan skära ner på. Om du exempelvis röker eller snusar finns det verkligen pengar att spara. Inköp av godis, snacks och läsk hör också till sånt som går att skippa helt eller åtminstone minska. Förutom mer pengar på banken förbättras även din hälsa, och det är ju minst lika viktigt.