Privatekonomi

Zmarta och Insplanet samlas under samma varumärke

2022-12-05 Angelica Lindberg
Mobilskärm som visar Insplanet på Zmartas hemsida.

Insplanets populära jämförelsetjänst av försäkringar har flyttat in under varumärket Zmarta. Försäkringsutbudet förblir detsamma, men du som kund får nu ökad tillgång till ett av Sveriges största utbud av privatekonomiska jämförelsetjänster på zmarta.se. 

  • Insplanet och Zmarta tar nästa steg till att verka undersamma varumärke, i samband med att Insplanet.com stängs ner och flyttar sin jämförelsetjänst till Zmarta.se. 

  • Samma försäkringsutbud kommer att finnas på Zmartas sajt och du som kund behöver inte göra någonting. 

  • Få tillgång till kostnadsfri försäkringsrådgivning och ett större utbud av jämförelsetjänster inom bland annat el, privatlån och bolån. 

Större utbud av jämförelsetjänster på en och samma plats 

Insplanet har varit en del av Zmarta sedan 2018. Nu slås de båda varumärkena samman till ett: Zmarta. Det innebär att insplanet.com stängs ner medan försäkringsförmedlingen fortsätter som vanligt på zmarta.se under namnet Zmarta Försäkringar.  

– Det här är ett stort och viktigt steg för Zmarta där vi skapar ett ännu större utbud av jämförelsetjänster på en och samma plats. Därigenom blir det lättare för människor att påverka sin privatekonomi på flera olika områden. Den möjligheten är kanske viktigare nu än den varit på väldigt länge, säger Catharina Skommevik, vd på Zmarta.   

Alla som besöker Insplanets hemsida kommer att slussas vidare till Zmarta. Men du behöver inte oroa dig, utbudet av försäkringar kommer vara detsamma.  

Du som är kund på Insplanet behöver inte göra någonting. Har du en inloggning på Insplanet så följer den med dig till Zmarta. Där kommer du dessutom att få tillgång till kostnadsfri rådgivning och ett större utbud av jämförelsetjänster inom bland annat el, privatlån och bolån. 

Insplanet – stort försäkringsutbud och lång erfarenhet 

Sedan starten 1999 har Insplanet hjälpt över 2,5 miljoner personer att jämföra försäkringar. Förutom den långa erfarenheten har vår jämförelsetjänst ett av marknadens största utbud av försäkringar. Alla våra tjänster är helt kostnadsfria och försäkringarna vi förmedlar har samma pris som försäkringsbolagen vi samarbetar med.  

Målet har alltid varit att spara tid och pengar för dig som kund, oavsett om du jämfört som privatperson eller företag. 

Bilförsäkring och hemförsäkring de mest populära 

Historiskt sett har bilförsäkringar och hemförsäkringar varit de mest eftertraktade försäkringarna för Insplanets kunder, kanske just för att dessa är några av de viktigaste försäkringarna du kan teckna.  

Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag, men många väljer att teckna en halv- eller helförsäkring till bilen så att den är skyddad vid olika händelser såsom en trafikolycka, skadegörelse eller stöld. Bilförsäkringen är en av de dyraste försäkringarna du har och även den du kan spara in en hel del pengar på genom att jämföra. 

Hemförsäkringen täcker mer än dina saker 

Hemförsäkringen är inte obligatorisk, men trots det har hela 96 % en hemförsäkring i Sverige, medan 98 % av villaägarna har en villaförsäkring. Kanske väljer många att teckna hemförsäkring just eftersom den innehåller ett väldigt brett skydd som omfattar så mycket mer än bara dina saker. Bland annat innehåller den även reseskydd, rätts- och ansvarsskydd. Dessa skydd kan täcka kostnader på hundratusentals kronor upp till miljonbelopp, som du utan försäkring skulle få bekosta ur egen ficka.

Därför är det bra att jämföra försäkringar 

När du jämför försäkringar får du en bättre bild av vad de faktiskt innehåller. Även om de till stor del innehåller samma skydd så kan villkoren skilja sig åt mellan försäkringsbolagen, men även nivån på ersättningen, självriskerna och omfattningen på försäkringen kan skilja sig åt.  

Hos vissa försäkringsbolag ingår exempelvis en drulleförsäkring i grundskyddet medan det hos andra endast finns som en tilläggsförsäkring. Därför är det viktigt att inte bara jämföra priset utan även villkoren och omfattningen på försäkringen. På så vis kan du få rätt försäkring till rätt pris! 

Zmarta hjälper dig och din privatekonomi 

Vi på Zmarta vill hjälpa dig som kund att göra smarta val när det kommer till din privatekonomi, oavsett om det handlar om att hjälpa dig att hitta rätt lån, elavtal, bilförsäkring eller ge dig tips och råd i vardagen.  

Fler i samma kategori

Se alla
kvinna söker på mobilen
Privatekonomi Lån utan inkomst - så lyckas du
Pension, A-kassa, sparkapital, du behöver inte ha en tillsvidareanställning för att låna utan inkomst?
betala skuld lapp på borde med penna.
Privatekonomi Lån trots Kronofogden - går det?
Lån hos Kronofogden och planerar att ta lån?