Om el

Betalar du också för mycket för din el?

2021-09-10 Eva Eilersen
el-bild el

Har du haft samma elleverantör i flera år? Det är lätt att bli bekväm och tänka att det inte spelar så stor roll, men med ett byte kan du spara tusenlappar varje år. Och det behöver inte vara krångligt alls.Du är långt ifrån ensam, många svenska hushåll har samma elbolag i åratal utan att reflektera över att det kan finnas ett bättre och billigare alternativ. Men att byta elbolag kan vara smart för plånboken och genom att ta hjälp av en jämförelsetjänst så slipper du själv göra jobbet.

Det första du ska fundera på är om du vill ha fast avtal, rörligt avtal eller mixavtal.

Fast avtal

Har du en hög elförbrukning och vill ha extra koll på dina utgifter varje månad så kan ett fast avtal vara det bästa alternativet. Det innebär att du har samma kilowattpris under hela avtalsperioden.

Betalar du för hög elavgift? Här kan du få svaret, enkelt och snabbt.

Rörligt avtal

Rörligt avtal baseras på hur den nordiska elbörsens prisutveckling ser ut. Elpriserna kan variera från låga till höga och pendlar mycket beroende på om det är sommar eller vinter. Här är det viktigt att välja en kort bindningstid så att man kan dra nytta av rörligheten i avtalet.

Mixavtal

Mixavtalet innebär att man har hälften rörligt och resterande fast pris på sitt elavtal. På så sätt kan man dra nytta av prisnedgångarna men ändå ha en stabil bas.

Byt elavtal och spara pengar

När du vet vilket sorts elavtal du vill ha så hjälper vi dig med resten. Att fylla i formuläret är enkelt och vi jämför sedan Sveriges samtliga elbolag åt dig – på bara några minuter.

Våra kunder sparar i genomsnitt 1 800 kronor per år på att byta elavtal. Ge din privatekonomi en boost och testa, du också. Tjänsten är självklart kostnadsfri.

Fler i samma kategori

Se alla
elbild faktura
Om el Anvisningsavtal: 10,3 % av Sveriges hushåll går miste om flera tusen kronor per år
Många svenska hushåll får sin el via anvisningsavtal. Anvisningsavtal är ett elavtal som tilldelas dig om du inte själv ...
El vinter
Om el Spara pengar i vinter genom att se över ditt elavtal
Under den kallare delen av året ökar elförbrukningen. Därför kan det vara läge att se över ditt elavtal.
Vitt nyrenoverat kök
Om el Renovera köket och spara pengar
Genom att renovera köket med energisnåla val kan du spara pengar. Välj rätt vitvaror och glödlampor samt investera i en ...