Fritidshusförsäkring

4 saker att tänka på i fritidshusförsäkring

2022-10-06 Angelica Lindberg
Mysig modern interiör av stuga.

Vi på Zmarta har tagit fram 4 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämföra fritidshusförsäkringar, med våra 4 enkla råd kan du redan idag spara pengar och tid på din hemförsäkring.

1. Alltid försäkrad
Ett litet fritidshus utan el och vatten kan upplevas onödigt att försäkra. Särskilt om det är så gammalt att åldersnedskrivningen gör att man inte får ut mycket om huset exempelvis skulle brinna ner. Men man bör komma ihåg att försäkringen även har en rätts- och ansvarsdel som är en stor trygghet vid rättstvister. Därför är det alltid bra att jämföra fritidshusförsäkringar.

2. Åldersavdag
Väldigt många fritidshus är gamla vilket gör att åldersavdraget gör att man får ut relativt lite på försäkringen om något skulle hända. Alla som har lite äldre hus rekommenderas därför att teckna tilläggsförsäkring eller på annat sätt minimera åldersavdraget. Hur dessa räknas ut varierar mellan olika bolag.

3. Hemförsäkring eller inte?
En hemförsäkring kan täcka för både stöld av egendom i fritidshuset samt drulle-tillfällen. Detta bör undersökas innan fritidshusförsäkringen tecknas.

4. Kombiförsäkring
Samla flera försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag för att spara på premien, en del försäkringsbolag ger upp till 30 % lägre premie om man tecknar hem, bil mc försäkring med samma bolag.

Fler i samma kategori

Se alla
Så stänger du fritidshuset för vintern
Fritidshusförsäkring Så stänger du fritidshuset för vintern
Frysta vattenledningar, fuktskador, mögel och en flintastek full med skadedjur är knappast något du vill upptäcka när du ...
Fritidshusförsäkring
Fritidshusförsäkring Så öppnar du fritidshuset för sommaren
Mycket kan ha hänt i och kring fritidshuset över vintern. Om du stängde ner fritidshuset ordentligt har du förhoppningsv ...