Företagslån

Så bör du som är företagare tänka i oroliga tider

2020-04-30 Tone Westerholm
kontor med skrivbord och kollegor

Vi på Zmarta kommer i kontakt med ett stort antal småföretagare och förstår att många är oroliga över situationen som uppstått i spåren av covid-19. Inom vissa branscher har allting mer eller mindre stannat av, en del börjar märka en avmattning, medan andra faktiskt ser en ökning i dessa oroliga tider. Hur bör man egentligen tänka för att ta sig igenom den här situationen på bästa sätt? Här får du som är företagare några tips på vägen.

7 smarta tips

1. Skjut på skatteinbetalningen för att frigöra rörelsekapital. Läs mer hos Skatteverket.

2. Se över och pausa alla onödiga utgifter.

3. Har du befintliga lån? Ta gärna en dialog med långivaren om du tror att du kommer att få problem att betala tillbaka lånet, eller ansök om att skjuta på amorteringen.

4. Investeringar, hur ska man tänka kring det? I osäkra tider är investeringar inte prioriterat men är det kostnadsbesparande investeringar eller ökad effektivitet kan det fortfarande vara aktuellt. Glöm inte att jämföra totalkostnaden för lånet.

5. Ansök om lån från regeringens åtgärdsplan. För att undvika att brist på krediter orsakar en utdragen nedgång i ekonomin har Riksbankens direktion fattat beslut om att erbjuda lån till bankerna för att säkra kreditförsörjningen till företag.

6. Håll dig uppdaterad – osäkerheten är stor och läget kan snabbt komma att förändras. Här lägger regeringen upp information som rör covid-19.

7. Har du personal är de så klart en förutsättning för företagets framgång. Följ folkhälsomyndighetens riktlinjer och, om möjligt, låt dem jobba hemifrån.

Hur kan Zmarta hjälpa dig?

Zmarta hjälper dig i processen att hitta långivare, jämföra dessa och sortera fram det mest fördelaktiga erbjudandet.

Det tar bara några minuter att göra en ansökan online. Du som kund får uppge hur mycket du önskar låna till ditt företag och på hur lång tid, och sedan identifiera med Bank-ID. Det görs dels för att säkerställa identiteten, dels för att se vilken koppling du har till företaget som behöver krediten.

Därefter gör Zmarta en kreditupplysning på företaget för att se att det inte finns betalningsanmärkningar eller annat som kan påverka kreditvärdigheten.

Uppgifterna och kreditupplysningen skickas sedan till ett antal långivare som Zmarta samarbetar med. De gör en bedömning av låneansökan och därefter presenterar de ett låneerbjudande med tydliga uppgifter om vilket belopp som erbjuds, räntan på lånet och totalkostnad för lånet.

Behöver du hjälp med finansiering? Tveka inte att höra av dig till oss på Zmarta på 0771-474849, eller använd dig av länken här intill.

Fler i samma kategori

Se alla
Vad företag lånar till 2020
Företagslån Utmana din företagsbank - jämför och hitta rätt villkor
Ska du stanna hos din bank? Eller är det dags att utmana dina villkor och hitta ett bättre företagslån?
Hitta rätt företagslån för dig med Zmarta!
Företagslån Företagslån: för- och nackdelar
Zmarta jämför företagslån med andra finansieringsmöjligheter och tittar på fördelar och nackdelar.
39 finansiering till ditt företag
Företagslån Tio tips när du ska starta eget företag
Går du i företagstankar? Här delar vi med oss av våra bästa tips för dig som ska starta eget.