Företagslån

Trender för småföretag 2022

2022-02-24
Företagslan tips

Under två år har vi tampats med en pandemi. Det har varit tufft för både mindre och större företag - men har allting bara varit negativt?

Pandemin har tvingat fram nya beteenden och trender

Beroende på vad man arbetar med, så är det svårt för många att se sig själv gå tillbaka till en fysisk arbetsplats, som till exempel ett kontor, fem dagar i veckan.

Det nya normala har kommit för att stanna.

Att kunna arbeta hemifrån och från kontoret har blivit självklart. Gränserna har suddats ut. En del mindre företag ser fördelen med att inte sitta med en dyr lokalhyra och har till och med valt att skippa en fast arbetsplats helt och hållet.

Vem vet? Du kanske kör en kombinerad hemester och jobbresa i sommar?

No office or co-office

En trend är alltså att företag har sagt upp sina fysiska arbetsplatser, som till exempel kontor. Eller är du en av alla fysiska butiksägare som tog steget helt över till e-handel under pandemin?

Om man inte har sagt upp sin lokal, men ändå vill ha någonstans att gå till, så finns det bra ställen där man kan hyra in sig på en yta eller mindre rum. Ett sådant exempel är Convendum som erbjuder coworking spaces av hög kvalité.

Kunder vill ha företag som värnar om miljön och social hållbarhet

Trenden kring miljövänliga och hållbara produkter, tjänster och affärsidéer fortsätter att öka. Yngre kunder i Millenial- och Generation Z är måna om att välja varumärken som står för gröna och hållbara lösningar.

Försök därför att använda lokala produkter, leverantörer och tjänster när du har möjligheten.

Recensioner och omdömen blir allt viktigare

Google, Facebook, Trustpilot, Tripadvisor, med flera. Det finns många olika sätt att bli recenserad på och faktum är att många kunder tittar lika mycket på recensioner och omdömen som på prislappen. Se därför till att uppmuntra nöjda kunder till att ge dig fem stjärnor eller en liten rad med uppskattning.

Mobile first

Det känns som något återkommande på listor om trender för året, men nu är det faktiskt mobile first på riktigt. Om du inte har en mobilanpassad sajt eller på annat sätt närvaro i mobilen, så kan du säga hej då till intäkter och lönsamhet. Testa därför allting i en mobil för att se att det fungerar och lägg annonspengar specifikt på mobila enheter - det kommer
att löna sig!

Finansiering online

Även om det har gått att få ett företagslån eller annan finansiering online tidigare, så är det faktiskt ännu enklare och snabbare idag! Qred har funnits sen 2015 och har hjälpt tusentals företag, så som stora, med rätt typ av finansiering.

För visst känns det lite år 2014 att ta på dig kostymen, skriva ut affärsplaner och rapporter, gå till banken för ett fysiskt möte och sedan få besked någon vecka senare?

Hos Qred tar det 1 minut att ansöka, 1 timme för att få besked och pengarna betalas ut samma dag. Du gör allting 100% digitalt och signerar tryggt och säkert med BankID.

Samma enkla och trygga process gäller för kreditkortet och där får du ditt Qred Visa i brevlådan inom en vecka. Bra, va?

Stort lycka till med ditt företag under 2022!

/ Christian på QredFler i samma kategori

Se alla
Vad företag lånar till 2020
Företagslån Utmana din företagsbank - jämför och hitta rätt villkor
Ska du stanna hos din bank? Eller är det dags att utmana dina villkor och hitta ett bättre företagslån?
Hitta rätt företagslån för dig med Zmarta!
Företagslån Företagslån: för- och nackdelar
Zmarta jämför företagslån med andra finansieringsmöjligheter och tittar på fördelar och nackdelar.
39 finansiering till ditt företag
Företagslån Tio tips när du ska starta eget företag
Går du i företagstankar? Här delar vi med oss av våra bästa tips för dig som ska starta eget.