Låna pengar till bröllop

Jämför & hitta billigaste lånet

en

If you want to complete the application in English, please click here.

Menade du ?
Månadskostnad 2 196 kr*
  • Kostnadsfri jämförelse
  • Flera långivare – 1 kreditupplysning hos UC

Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 års löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01.

Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 5,2-29,4 %

Din ansökan skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil

4,6 av 5 baserat på 20 850 omdömen
Alla som har tagit lån, valt elavtal eller försäkring via Zmarta får frågan via mejl att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen av verifierade kunder är markerade – de som syns på vår sajt är utvalda. Vårt Trustpilot-betyg är baserat på alla omdömen av både verifierade kunder och icke-verifierade användare, och beräknas med hjälp av faktorer som antal, stjärnbetyg och annat.
EEK
Ek Eros Kristoffer säger:

Hittades en riktig fin deal för att samla ihop krediter till nästan bara ett typ av lån här hos zmar...

29 maj 2024
CL
Carin Lindqvist säger:

Snabbt och smidigt.

28 maj 2024
SM
Stephan Martinsson säger:

Vänligt bemötande och hjälpte verkligen till på alla sätt.

26 maj 2024

Låna till ert drömbröllop

Det är vanligt att brudpar lånar pengar till sitt bröllop. Varje år gifter sig drygt 50 000 svenskar och många vill fira kärleken genom att hålla ett stort bröllop tillsammans med familj och vänner. Somliga väljer att låna pengar för att förverkliga sin dröm om ”Det stora bröllopet”, andra väljer istället att hålla ett budgetbröllop. Oavsett hur just ni väljer att göra – hurra för kärleken!

Ni är megakära och planerar att vara tillsammans för alltid. Grattis, så härligt! Om ni inte själva har ekonomi att få till det bröllop ni önskar så kan det vara ett bra val att låna pengar eftersom det ger er frihet att få bröllopet exakt som ni själva vill. Och eftersom ni är två som delar på lånet och därmed delar ansvaret så får ni bättre villkor. Tänk på att hur rolig festen än är, så är själva bröllopsdagen bara en enda dag i era liv, medan lånet kommer att finns kvar även när gästerna har gått hem.

Låna till bröllop

Att tänka på inför bröllopet

Välj rätt årstid

De flesta väljer att gifta sig under sommarhalvåret, vilket innebär att priset för ett bröllop blir högre. Genom att välja en annan tid på året hålls kostnaderna nere.

Välj landet före storstan

Det mesta är dyrare i större städer, genom att flytta ut hela kalaset på landet kan ni spara massor av pengar.

Prioritera

Finns det någon del av bröllopet ni brinner för extra mycket så lägg krutet på det istället för på allt annat. Är det extremt viktigt för er med fina bilder så bör ni såklart låta en proffsfotograf plåta. Eller om ni båda har mat som ert stora intresse då kanske det är värt att köra catering just den här kvällen.

Önska pengar istället för prylar

Be vänner och bekanta att skippa presenterna (ärligt talat, vem behöver fler saker?) och önska er pengar till själva bröllopsfesten istället.

Fixa det mesta själva och ta hjälp av familj och vänner

Så kan man enkelt sammanfatta det som är viktigast om du vill ha ett budgetbröllop. Och du, budget behöver inte betyda tråkigt. Tvärtom faktiskt, här finns alla chanser till ett personligt och minnesvärt bröllop. Och har ni tur så finns det ett gäng grymma människor i er närhet som kan tänka sig att hjälpa till.

Låna lokal

Känner ni någon som bor stort eller har en lokal som skulle passa finfint för ett bröllop? Fråga om ni får låna stället en kväll. Ett alternativ är att hyra eller låna ett partytält och ställa upp det i trädgården eller på gården om ni bor i lägenhet. Kom ihåg att prata med dina grannar först bara och be om föreningens tillstånd om nu bor i bostadsrätt.

Laga maten själva

Ni kan också laga all mat själva. I så fall kan det vara bra att sänka ambitionsnivån och köra på buffé som går att förbereda i förväg, det är ju inte roligt om ni behöver stå i köket och pilla med maten medan gästerna festar loss.

Blomstertricket

Blommor till bröllop blir ofta en kostsam historia, mörka för floristen vad blommorna ska användas till – vanliga blombuketter är betydligt billigare än brudbuketter. Billigast och charmigast blir det förstås med en bukett egenplockade ängsblommor.

Låt Spotify stå för musiken

Att hyra DJ eller band kan bli dyrt. Gör istället låtlistor som kan funka under de olika delarna av festen. En lista för minglet, en annan för middagen och såklart en riktigt röjig som funkar när alla tröttnar på att sitta still.

Fixa egen dryck

Det kan bli väldigt dyrt att låta baren i lokalen fixa dricka åt alla gäster hela kvällen. Handla det ni behöver på Systembolaget istället, bag-in-box-vin i karaff ser ju riktigt tjusigt ut. Och du, det är alltid öppet köp så ni kan lämna tillbaka det som inte dricks upp.

Ta hjälp av era vänner

Hjälpsam kockkompis

Bröllopcatering är dyrt – fixa maten själva istället. Förbered en buffé så slipper ni stå i köket under själva festen. Eller känner ni kanske en kock som kan hjälpa till?

Har era polare gröna fingrar?

Är din bästis florist är det bara att gratulera. Tycker du egenplockat fint är det såklart det allra billigaste alternativet.

Vännerna förevigar er dag!

Fina bröllopsfoton vill de flesta ha från sin stora dag. Boka ett proffs endast ett par timmar, under vigseln och för porträttet, och låt sedan de som känner er bäst fånga de mest känslofyllda ögonblicken.

Andra tjänster

Kan vi hjälpa dig göra din ekonomi smartare på fler sätt? Kolla själv!

Sänk ditt elpris

Jämför, teckna och byt elavtal snabbt och enkelt.

Hitta rätt bilförsäkring

Olika bilar behöver olika försäkringar, har du rätt försäkring till din bil?

Dags att hitta hem?

Ansök och jämför bolån enkelt. Hitta hem med ett bolån som funkar för dig.