Hur fungerar billån med restvärde?

När du ansöker om ett billån med restvärde så kommer du tillsammans med långivaren överens om ett amorteringsavtal där du varje månad betalar det som är lämpligt för bilens värdeminskning, och din plånbok. Vanligtvis måste du betala en kontantinsats på 20 procent av bilens pris men om du istället ansöker om ett privatlån för att finansiera ditt bilköp så stryks kontantinsatsen. Privatlånet är ett bra alternativ till billånet eftersom att du lånar till precis vad du vill samt att bilen inte tas som säkerhet för lånet.

Fördelar billån med restvärde

Ett billån med restvärde har många fördelar. När du köper en bil med restvärde får du först och främst alltid tryggheten i att äga en ny bil samtidigt som du har möjlighet att byta in din bil var 12–60 månad mot en helt ny bil (normalt vid tjänstebil är 36 månader). Att byta bil kan många gångar vara fördelaktigt eftersom att dina behov kan ha förändrats. Är bilen dessutom i gott skick så bör det finnas ett värdefullt restvärde i bilen som kan utnyttjas som kontantinsats vid nästa bilköp. Vill du inte byta bil efter tre år så kan du också, när avtalstiden löpt ut, välja att behålla bilen och förlänga ditt lån tills det att du betalat av den eller så kan du lösa billånet med egna betalningsmedel.

Bestämmer du dig för att köpa en ny bil med restvärde kan du enkelt och bekvämt anpassa din månadskostnad till det som fungerar för dig. Du kan också planera för och se fram emot ditt nästa bilköp.

Hitta billån med restvärde på zmarta.se

I nuläget kan vi på Zmarta inte hjälpa dig ansöka om billån med restvärde men vi kan däremot hjälpa dig vid nyköp av bil hos privatperson eller bilhandlare. På Zmarta kan du jämföra och ansöka om billån hos upp till 35 banker och långivare för att sedan i lugn och ro välja det låneavtal som passar dig och dina förutsättningar bäst. Istället för att du ansöker om billån hos flera banker och långivare, och därmed minskar ditt kreditvärde med för många kreditupplysningar, så kommer våra långivare snabbt och enkelt till dig istället.

Jämför billån med restvärde - med bara en kreditupplysning hos UC

Med bara en kreditupplysning hos UC hjälper vi dig hitta bäst lån hos banker och långivare. Det enda du behöver göra är att välja. Utan att ens behöva gå hemifrån. Visst är det smart?

Läs även: Låna 600 000 kr

Artiklar om lån

Inga artiklar hittades

Chatta med oss! Chatt