Privatlån

Smart tips: Så hittar du rätt i lånedjungeln – och får bästa lånevillkoret bland upp till 35 kreditgivare

2021-04-14
Man som tittar i kikare

Att snabbt kunna låna pengar kan vara räddningen om det uppstår oväntade utgifter. Marknaden i dag är översvämmad av kreditgivare som alla erbjuder olika villkor. Låneförmedlingstjänsten Zmarta kan enkelt ge en överblick över vilken kreditgivare som har bäst erbjudande för varje sökande – som därmed kan få bättre kontroll över sin ekonomiska situation.

Ingen är helt säker från oförutsedda utgifter. Kanske har det uppstått en fuktskada i villan, diskmaskinen har gått sönder eller så ska barnen ha nya skidor inför fjällsemestern. Då kan det vara skönt att smidigt kunna ta ett privatlån av typ blanco-lån. Det innebär att den sökande inte behöver ha någon säkerhet för lånet och att själva låneprocessen är enklare och går snabbare.

Så fungerar Zmarta

Zmarta fungerar som en låneförmedlingstjänst som kan göra en stor del av jobbet när man söker ett privatlån – och hitta marknadens bästa erbjudande. På Zmartas hemsida kan kunden enkelt fylla i en låneansökan. Därifrån skickar Zmarta den vidare till upp till 35 banker och andra långivare, som omedelbart börjar utarbeta ett låneerbjudande.

– Varje låntagare är unik och har sina egna förutsättningar samtidigt som varje bank och långivare har sina egna krav. Det gör att alla kommer att lämna olika erbjudanden, förklarar Johan Holm, Chief Commercial Officer Privatlån på Zmarta Group.

Omedelbart, och senast inom 24 timmar, kommer alla erbjudanden att skickas till kunden. Här ges en överblick över villkoren för lånen hos de olika långivarna, eventuella avgifter och vad det totala lånekostnaden kommer att bli.

– Här kan man lätt se vilket lån som har bäst villkor och är billigast för den som söker, säger Johan Holm.

Bara en enda kreditupplysning genom Zmarta

En central del i en låneansökan är att göra en så kallad kreditupplysning hos Upplysningscentralen. Denna görs för att få insyn i den sökandes ekonomi. Här syns skulder och betalningsanmärkningar men också hur många kreditupplysningar som gjorts. Det är negativt för en sökandes kreditvärdighet om det gjorts många kreditupplysningar.

– Det kan vara ett tecken på att man har en osäker ekonomi och ständigt söker lån. Det leder ofta till högre ränta hos en långivare, säger Johan Holm.

Fördelen med att ansöka om lån genom Zmarta är att det bara görs en enda kreditupplysning. Resultatet skickas till alla banker och långivare som deltar i kundens låneprocess.

– Det är bättre att söka ett privatlån genom oss än att på egen hand kontakta olika långivare. Dessutom går det snabbare, säger Johan Holm.

Zmarta vill hjälpa kunden till en bättre ekonomi

När lånet väl är godkänt har kunden pengarna på sitt konto inom några dagar, men ibland kan det ske inom 24 timmar.

– Med vår tjänst ger vi makt till kunden att kunna jämföra befintliga långivare med varandra men också med vad man själv har för villkor på sina existerande lån i dag. Vill kunden utmana sin egen ränta för att hitta ett bättre erbjudande, eller paketera ihop flera små lån för ett samlat erbjudande så kan Zmarta hjälpa till. Att hjälpa kunden till en bättre ekonomisk situation är en viktig del av vår verksamhet, säger Johan Holm.

Fler i samma kategori

Se alla
Par som håller varandra i hand
Privatlån Medsökande på lån - därför ökar dina chanser
Att ha en medsökande på lånet innebär att ni är två personer som ansöker och ansvarar om lånet tillsammans.
Kvinna ringer och letar efter jobb
Privatlån Lån med låg kreditvärdighet - vilka faktorer ökar dina lånechanser?
Hur gör man om man har ett lågt kreditvärde men behöver låna pengar?
Student som håller i böcker.
Privatlån Guide: Allt du behöver veta om studentlån
Vi förklarar hur det går till när man ansöker om ett studentlån.