Företagslån

Utmana din företagsbank – jämför och hitta rätt villkor

2020-11-25
Zmarta företagslån

Det är inte alltid det gynnar dig att vara en trogen kund hos din företagsbank. Det kan tyckas lockande att samla allt hos en aktör men när det kommer till företagslån kan det vara värt att jämföra olika långivare för att hitta rätt villkor för just din verksamhet.

Ibland kommer inte intäkterna som planerat och då kan ett lån kan vara ett bra sätt för att skapa utrymme i ekonomin. Det kan användas till stora och små investeringar men också för täcka löpande kostnader.

En relevant kreditbedömning

Ett vanligt sätt att göra en kreditvärdering av företag är att titta på företagets tidigare redovisning, affärsplan, betalningsanmärkningar, antal anställda m.m. Även ägarnas personliga ekonomi kan spela in. Så trots att du är en trogen kund hos din bank så måste de ändå säga nej om inte du uppfyller deras kriterier. Därför tjänar du ofta på att utmana din företagsbank och jämföra erbjudanden från andra långivare.

Det finns flera aktörer som är specialiserade på företagslån och där man väger in flera aspekter när man gör en kreditvärdering. Det finns aktörer som riktar in sig på särskilda branscher som tar med branschens förutsättningar i riskbedömningen. En skillnad mellan aktörer kan vara t.ex. om man accepterar att låta någon gå i borgen för ditt lån, dvs. att någon i din närhet garanterar betalningen av lånet. Just att få en relevant kreditvärdering är avgörande för om du ska få ett lån samt villkor.

Jämför lätt

Att samla in låneerbjudanden från flera aktörer kräver både tid och kunskap. Ett stort problem för företagare i Sverige är att det saknas reglering för hur den slutliga månadskostnaden ska anges, vilket gör det svårt att jämföra. Som företagare är man oftast intresserad av total kostnad för lånet per månad. Det är det som ger mest rättvisande bild av hur lånet påverkar ens ekonomi framåt. Vi på Zmarta gör arbetet åt dig och dessutom kostnadsfritt. Vi samlar in preliminära lånelöften och ställer krav på aktörerna att redovisa kostnader på samma sätt. Det underlättar för dig att välja och att planera din avbetalning.

Fler i samma kategori

Se alla
Hitta rätt företagslån för dig med Zmarta!
Företagslån Företagslån: för- och nackdelar
Zmarta jämför företagslån med andra finansieringsmöjligheter och tittar på fördelar och nackdelar.
39 finansiering till ditt företag
Företagslån Tio tips när du ska starta eget företag
Går du i företagstankar? Här delar vi med oss av våra bästa tips för dig som ska starta eget.
39 finansiering till ditt företag
Företagslån Finansiera din tillväxt med rätt företagslån
Letar efter rätt finansiering för att öka tillväxten? Då kan ett företagslån vara svaret.