Företagslån

Finansiera din tillväxt med rätt företagslån

2022-03-14
39 finansiering till ditt företag

Är du i behov av att anställa? Eller behöver du göra andra investeringar i ditt företag och letar efter rätt finansiering för att öka tillväxten? Då kan företagslån vara ett zmart sätt att utveckla din affärsverksamhet vidare.

Rätt finansiering kan ta ditt företag till nästa nivå

Små och medelstora företag möter ofta utmaningar när det gäller finansiering av tillväxt. Enligt en rapport från Företagarna upplever sju av tio företagare att det är ganska eller väldigt svårt att hitta rätt extern finansiering med hjälp av lån eller krediter. Många företag har dessutom olika behov vid olika tidpunkter och tillfällen. Det kan till exempel handla om att du behöver nyanställa, uppdatera utrustning eller digitalisera ditt företag. Oavsett vad ditt behov är, krävs det oftast någon form av finansiering för att uppnå dina mål.

Ett företagslån kan förenkla för dig som företagare

Att ha möjligheten till rätt lån som är anpassat efter dina förutsättningar och behov är viktigt för dig som företagare. Och att kunna jämföra olika lånealternativ för att hitta det som passar bäst, likaså. Som företagare har du oftast inte tid att själv ringa runt till olika banker och låneförmedlare för att jämföra räntor och villkor. Då kan det vara bra att ta hjälp av någon med koll på läget.

Jämför företagslån med Zmarta

Med Zmartas fristående och kostnadsfria jämförelsetjänst kan du hitta ett företagslån som passar just ditt företag. Du kan via Zmarta ansöka om lån på upp till 5 miljoner kronor, oavsett om du driver enskild firma, aktiebolag, handelsbolag eller kommanditbolag. Du jämför lånekostnad från flera olika långivare med endast en kreditupplysning. Det som avgör hur mycket du får låna bedömer långivarna, baserat på ditt företags ekonomiska situation och betalningsförmåga.

Öka chanserna till företagslån och sänkt räntan med borgensman 

Oftast är det lättare att få din låneansökan godkänd då du ansöker med en borgensman. Även räntan kan bli lägre. En borgensman är vanligtvis någon med anknytning till ditt företag som exempelvis en delägare. Viktigt att tänka på är att en borgensman kan bli skyldig att betala företagslånet om du som företagare av någon anledning inte kan. 

Att tänka på när du ansöker om företagslån:

  • Definiera dina finansiella behov och vad som är viktigast att satsa på just nu.

  • Ta tempen på din bransch, vad gör dina konkurrenter och vad kan du själv förändra och utveckla.

  • Tänk kortsiktigt och långsiktigt, vilken förändring behövs i ditt företag i dag och vad vill du uppnå de närmsta fem åren.

  • Se över om det är något du kan spara in på och förbättra likviditeten i ditt företag innan du ansöker om företagslån.

Fler i samma kategori

Se alla
Vad företag lånar till 2020
Företagslån Utmana din företagsbank - jämför och hitta rätt villkor
Ska du stanna hos din bank? Eller är det dags att utmana dina villkor och hitta ett bättre företagslån?
Hitta rätt företagslån för dig med Zmarta!
Företagslån Företagslån: för- och nackdelar
Zmarta jämför företagslån med andra finansieringsmöjligheter och tittar på fördelar och nackdelar.
39 finansiering till ditt företag
Företagslån Tio tips när du ska starta eget företag
Går du i företagstankar? Här delar vi med oss av våra bästa tips för dig som ska starta eget.