Stibor

Stibor är en förkortning av Stockholm Interbank Offered rate. Det är en daglig referensränta som beräknas som ett aritmetiskt medelvärde som ställer till varandra för utlåning av svenska kronor. Bankföreningen är huvudman och det är den som håller i det. Stiborbankerna är: Nordea, Swedbank, Danske bank, Handelsbanken, SEB, Länsförsäkringar bank och SBAB bank. Räntan kan stiga kraftigt vid till exempel finansiella kriser. Under 2008 såg man en tydlig uppgång på räntan för att omvärlden var osäker och bankerna krävde högre pris för att låna ut pengar till varandra. Stibor är den svenska referensräntan och när vi kommer till den engelska så heter den Libor som står för London Interbank Offered rate. Dessa lån som är mellan bankerna är till för att hålla likviditeten uppe bland bankerna så systemet ska flyta på felfritt.

Bra lån med låg ränta

Här arbetar vi för din skull så att du kommer bli nöjd med ditt beslut av val när det gäller ditt lån och ränta. Långivare har olika villkor på ränta och amorteringstid. Det skiljer sig åt mellan olika aktörer och det är här vi kommer in i bilden för att hjälpa dig. Vi har ett samarbete mellan olika banker och långivare. När du kontaktar oss så kan vi öka dina chanser att hitta lånet med de bästa amorteringarna och den lägsta räntan som passar just dig.

Det kan vara svårt att hitta ett bra lån som har en låg ränta. Vi samarbetar med 30 långivare och du får svar inom ett dygn, även om du får avslag från något ställe du sökt på. Du kan i lugn och ro läsa och tänka över hur du vill göra och vad som låter bäst. Du förbinder dig inte till något förrän du skickar in en signerad lånehandling till banken eller långivaren. När du har gjort ditt val så kontaktar du banken eller långivaren som sedan skickar ut lånehandlingar med post till dig.

Vi finns för dig

Fördelen med att använda sig av oss är att du får svar från olika långivare samtidigt. Räntan på privatlånen är rörliga och sätts individuellt baserat på långivarnas bedömning av din förmåga att betala framtida amorteringar och räntor. Räntan räknas från den dagen lånet betalas ut. Man kan säga att ju säkrare en långivare är på kunden, desto lägre ränta kan de erbjuda. Vi har valt partners som uppfyller de hårda krav vi ställer och kompletterar varandra för att våra kunder ska vara nöjda.

Sedan 2010 har vi hjälpt över 300 000 personer att få ordning på sin ekonomi genom att samla sina lån och därav få en lägre ränta. När du får svar från bankerna du sökt hos har du minst 30 dagar på dig att bestämma hur du vill göra. Vi förmedlar lån mellan 10 000–500 000 kronor. När du väljer hur du vill betala tillbaka lånet så kan du välja mellan 2–15 år. Vår tjänst är helt kostnadsfri för dig.

Chatta