Bilförsäkring

Bilförsäkring Golf

2019-10-22 Angelica Lindberg
försäkra-golf

Dags att se över bilförsäkringen för din Volkswagen Golf? Eller har du kanske planer på att investera i en Golf och vill veta mer om försäkringen – här får du hjälp med vad som kan vara bra att tänka på gällande bilförsäkring för Golf. Nu kör vi!

Vagnskadegaranti Golf

Golfen är liten, pigg bil som är både rolig och bekväm att köra.  Är det en fabriksny bil du ska köpa, eller en Golf som bara är ett par år gammal, då bör du kolla upp om bilen fortfarande har vagnskadegaranti. Vagnskadegaranti ingår oftast då man köper en fabriksny bil och gäller vanligtvis i tre år från det att bilen levereras. Med vagnskadegaranti har du ett bra skydd och det räcker i de flesta fall att ha halvförsäkring då du tillsammans med vagnskadegarantin är lika skyddad som om du hade en helförsäkring. Vagnskadegarantin omfattar bland annat parkeringsskador, kollisioner och skadegörelse. Var dock noga med att kontrollera vilket datum din vagnskadegaranti gäller till (finns oftast i bilen som en värdehandling med datum ifyllt) så att du kan avgöra om du vill uppgradera till helförsäkring eller fortsätta med halvförsäkring.

Är det en fabriksny bil du ska köpa, eller en Golf som bara är ett par år gammal, då bör du kolla upp om bilen fortfarande har vagnskadegaranti.

Helförsäkring Golf

När din vagnskadegaranti slutat gälla, men bilen fortfarande är ny och värd mycket pengar, då kan det vara smart att efter vagnskadegarantin se till att det finns helförsäkring på Golfen. Helförsäkringen täcker förutom allt som ingår i trafik- och halvförsäkring oftast även skador som uppkommer på din bil vid en eventuell dikeskörning, krock eller liknande samt om bilen skulle bli skadad vid storm. Gällande villkor för respektive försäkringsbolag kan man enkelt jämföra online för att hittade en passande försäkring.

Försäkring för äldre Golf

Om du tänkt försäkra en Golf som är lite äldre finns det både alternativen trafikförsäkring och halvförsäkring. Det finns naturligtvis inget som säger att man inte får helförsäkra en äldre bil, men många väljer att ta en lite lägre försäkring. Trafikförsäkring är den lägsta försäkringsgraden som finns för en bil och ett måste för alla bilar som är i trafik. Enda gången som man inte behöver någon försäkring är om bilen är avställd.

Trafikförsäkringen täcker oftast inte några plåtskador på din bil, men om du däremot är inblandad i en krock där ditt fordon är orsaken till olyckan så kommer din försäkring att täcka skador som uppstår på det andra fordonet. Samma sak gäller om du krockar med en annan bil som har trafikförsäkring, då täcks dina krockskador av den andres försäkring, om det är det andra fordonet som är orsaken till olyckan.

Trafikförsäkring är den lägsta försäkringsgraden som finns för en bil och ett måste för alla bilar som är i trafik.

Jämför försäkringar Golf

Oavsett om du tänkt ta en trafik-, hel-, eller halvförsäkring på din Golf så är det en bra idé att jämföra olika försäkringsbolag mot varandra. Både för att se om det går att spara pengar men framför allt för att se vilka olika villkor som gäller för respektive försäkring. Om du dessutom har en hemförsäkring så kan du se om det går att få rabatterat pris om du skulle ta samma försäkringsbolag till din Golf.

Det är också bra att ta reda på hur du ska gå tillväga om det händer något oförutsett och du behöver använda dig av din försäkring. Hur ska bilen bärgas och vart ska du vända dig under kvällar, helger eller nätter om det hänt något? En annan sak som är värd att tänka på är om du tänkt byta bilförsäkring, då är det viktigt att se vilket huvudförfallodatum som gäller – du vill varken betala dubbel försäkring men inte heller stå oförsäkrad under en period medan du byter försäkring för din Golf.

photo-1589201270797-acd94539e585

Fler i samma kategori

Se alla
Skylt som visar parkerings- och stoppförbud samt att bilen kommer bli bortbärgad.
Bilförsäkring Parkeringsböter
Läs vår guide om parkeringsböter för att undvika oönskade överraskningar på din vindruta.
Kvinna i stickad tröja och orange mössa laddar en hybridbil.
Bilförsäkring Hybridbil
Lär dig allt om de populära och miljövänliga hybridbilarna, vilka olika typer som finns och hur de fungerar.
Bil
Bilförsäkring Ställa av bil: Så fungerar det
Har du en bil som du inte använder? Vi går igenom hur du ställer av bilen steg för steg.