Vilka är de dyraste bilarna att försäkra?

Det kanske är föga förvånande att det kostar mer att ratta runt i en Lamborghini än i en Volvo? Smakar det så kostar det och allt det där. Men hur mycket dyrare är det egentligen och vilka är de dyraste bilarna att försäkra? Zmarta har svaret!

Lamborghini toppar listan

Den som är sugen på att köpa en Lamborghini får räkna med att hosta upp en rejäl summa pengar för försäkringen. Baserat på prisuppgifter hämtade från Insplanets jämförelsetjänst har den italienska topp-bilen en årlig försäkringspremie på strax under 38 000 kr(!). Lamborghini, följt av Maserati och Ferrari, är världens topp-tre dyraste bilar att försäkra. Samtidigt är det bilmärken som inte så ofta ses rullandes på svenska vägar. Populära Volvo kostar i jämförelse 5 432 kr per år att helförsäkra. På samma prisnivå ligger även Saab och Volkswagen.

Bilmärken runt 10 000 kr

Trots att man förmodligen inte väljer bil enbart baserat på försäkringpremien, så kan det vara till hjälp ifall man till exempel står i valet och kvalet mellan två bilmärken. Väljer du den ena bilen framför den andra kan du årligen spara tusenlappar. Bland de, relativt sett, dyrare bilmärkena att försäkra ligger BMW och Land Rover med en försäkringspremie på strax under 10 000 kr, jämfört med Audi och Mercedes Benz som kostar strax under 8 000 kr per år.

Volvo – flest nytecknade försäkringar

Ju dyrare bil, desto dyrare försäkring? Jämfört med ovan nämnda bilmärken är Renault, Suzuki och Skoda några av de billigaste bilarna att försäkra. Även för bilmärken som Toyota och Citroën landar den årliga försäkringskostnaden på under 5 000 kr. Volvo hamnar prismässigt någonstans i mitten men är däremot den populäraste bilen att försäkra – enligt undersökningen stod Volvo för flest nytecknade försäkringar!

(Fotnot: Priserna i Insplanets lista avser marknadserbjudande vid nyteckning – och endast helförsäkringar har räknats med.)

 

 • Bilförsäkring
 • Exklusiva bilar
 • Lamborghini
 • Volvo
 • BMW
 • Audi
 • Tips
 • Byta bil
 • Guide
 • Köpa bil

Hitta rätt bilförsäkring hos Zmarta

– skydda både dina kära och drömbilen

Ta hand om ditt åk och välj en trygg bilförsäkring idag. Vi hjälper dig att hitta en bilförsäkring som både är snäll mot din plånbok och som täcker mest för pengarna. Jämför bilförsäkring helt kostnadsfritt på bara några sekunder och välj det alternativ som passar dig bäst. 

Hur går det till då?

 • 1
 • 2
 • 3

Fyll i dina uppgifter

Okej, vi vet att det inte är världens roligaste att försäkra bilen men för att kunna skydda dina kära och din bil är en sådan nödvändig. Se det som en mindre men nödvändig detalj på vägen. Fyll enkelt i dina uppgifter så analyserar Zmarta dina val och presenterar flera försäkringsalternativ. Självklart är det kostnadsfritt.

Zmarta hjälper dig hitta bäst alternativ hos försäkringsbolagen

Nu blir allt genast lite roligare, Zmarta hjälper dig hitta bäst alternativ hos försäkringsbolagen Vi tar in så många förslag som möjligt så att du kan göra ett välgrundat och smart val. Och du då? Du behöver inte göra någonting alls.

Välj en bilförsäkring

På bara några sekunder får du svar från flera försäkringsbolag om prisvärda bilförsäkringar. När du hittat en bilförsäkring som du är nöjd med behöver du bara välja när du önskar att försäkringen ska starta – sen är det klart och du får en bekräftelse med all information via mail. Nu kan du ut och cruisa!

Jämför bilförsäkring
;