Summer 22 - Mobile

Låna pengar

Jämför och låna med låg ränta

Menade du ?
 • Upp till 35 långivare
 • 1 kreditupplysning hos UC
Minska formuläret

Låna pengar via Zmarta

 • Privatlån upp till 600 000 kr.
 • Bolån upp till 10 000 000 kr.
 • Få låneerbjudanden från flera banker och långivare samtidigt.
 • Endast en kreditupplysning från UC.
 • Ansök på bara några minuter.

Varför du ska jämföra innan du lånar pengar

Många väljer att vända sig till sin personliga bank när de ska låna pengar, dock så är det inte alltid banken som kan ge det bästa lånet. Genom att jämföra flera banker och långivare innan du lånar pengar, så kan få ett bättre låneerbjudande med de mest fördelaktiga villkoren och den lägsta räntan.

Långivare utgår från flera olika faktorer när de bestämmer vilken ränta de ska ge dig på ditt lån. De bedömer bland annat din ekonomi och hur troligt det är att du kan betala tillbaka lånet. Långivarna värderar dessa faktorer olika mycket, vilket gör att ränta och villkor kan variera beroende på långivare. Därför är det alltid bra att se över låneerbjudanden och jämföra lån från flera långivare innan du lånar pengar. Då kan du vara säker på att du inte betalar mer än vad du behöver för ditt lån.

När du ansöker om att få låna pengar via Zmarta skickas din låneansökan till flera banker och långivare samtidigt med bara en kreditupplysning från UC. Ju färre kreditupplysningar du har desto bättre är din kreditvärdighet, vilket gör dig mer attraktiv som låntagare. Jämför och välj det mest fördelaktiga lånet.

Vad du kan låna pengar till

Innan du bestämmer dig för att låna pengar, bör du ta reda på vilken form av lån som passar dig bäst. Ska du köpa bostad, ta en jordenruntresa eller kanske samla dyra smålån för att minska på månadskostnaden?

Zmarta förmedlar tre olika typer av lån – privatlån,bolån och företagslån. Här nedan kan du läsa mer om vad du kan använda de olika lånen till och vad det innebär.

Bolån: lån med bostad som säkerhet
När du lånar pengar genom ett bolån så lämnar du din bostad som säkerhet för lånet. Det är ett lån som du kan ta om du exempelvis ska köpa en ny bostad, vill flytta ditt bolån eller utöka ditt bolån för att renovera din bostad.

Du kan bara utöka ditt bolån om du har ett så kallat övervärde i din bostad, alltså att du inte har utnyttjat belåningsgraden (85 %) till max. Ta reda på vad som krävs för att låna pengar till bostad idag.

Privatlån: lån utan säkerhet
När du tar ett privatlån behöver du inte lämna någonting som säkerhet för lånet. Ett privatlån kan du därför använda till exempelvis en resa, bröllop, ny bil eller renovering. Många använder ett privatlån till att samla dyra lån och krediter för att minska på månadskostnaden.

Företagslån: kickstarta ditt företag
Om du är ute efter ett startkapital eller om du vill boosta ditt företag, så kan Zmarta hjälpa dig att jämföra bland 11 olika långivare för att hitta ett företagslån som passar dig och ditt bolag. Låna upp till 5 miljoner kronor med en ansökan och endast en kreditupplysning.

Andra typer av lån

Zmarta erbjuder flera möjligheter när det kommer till att jämföra, samla och låna pengar.

Billån: finansiera en ny bil
Via Zmarta kan du enkelt jämföra och hitta ett billån som passar dig bäst. Ett billån är ett privatlån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver lämna någon kontantinsats. utan lånar kan låna hela hela bilens värde.

Samla lån: lös dyra lån och krediter
Att samla sina lån och krediter är ett utmärkt sätt att spara pengar och samtidigt få bättre villkor och ränta. Jämför och lös dina dyra lån med Zmarta.

Låna pengar via Zmarta

Att låna pengar via Zmarta är superenkelt och går snabbare än att gå till individuella banker och långivare. I korthet så sköter Zmarta grovjobbet genom att samla de bästa låneerbjudandena från banker och långivare som matchar din ekonomiska situation.

Hur kan man låna pengar via Zmarta?

Om man vill låna pengar via Zmarta så gör man det med två steg. Första steget fyller man i hur mycket, följt av uppgifter och syftet av lånet, alternativt om man har en medsökande.
När man skapat sin ansökan (kostnadsfritt), så skickas den vidare och man matchas med banker och långivare som kan erbjuda det bästa lånet för den ekonomiska situationen man har. Beroende på den situationen, så kommer man få ingen, en eller flera erbjudanden till preliminära lån.

Hur kan man låna pengar med betalningsanmärkningar?

Vissa långivare godtar betalningsanmärkningar. Det görs en manuell bedömning av din ekonomi och du kan ha möjlighet att låna pengar trots betalningsanmärkning. Exempelvis kan du låna pengar trots en betalningsanmärkning om din ekonomi och förmåga att betala tillbaka lånet bedöms som tillräcklig.

Öka chanserna till ett bättre lån med medsökande

Du kan öka dina chanser att få låna pengar med en medsökande. Du ökar då även chanserna till bättre villkor och lägre ränta på lånet. Medsökande kan vara din partner eller en familjemedlem som står på lånet tillsammans med dig. Anledningen till varför en medsökande ökar dina chanser, speciellt om det skulle vara så att du har betalningsanmärkningar, är att det ökar säkerheten för långivaren när ni är två låntagare istället för en.

Varför tas det en kreditupplysning när man vill låna pengar?

Innan man ska låna pengar tas det alltid en kreditupplysning, fördelen när man ansöker efter lån via Zmarta är att istället för flera upplysningar, tar enbart en. Detta gör att man skyddar sitt värde och fortfarande kan få låneerbjudanden från över 35 stycken banker och långivare.

Hur får man ett lån med låg ränta?

När du tar ett lån hos en bank så betalar du tillbaka lånet (amortering) samt en kostnad för lånet – ränta. Därför ska man sikta på att få så låg ränta som möjligt. Ju lägre ränta du har, desto mindre betalar du för ditt lån.

Genom att jämföra olika lån och långivare kan du vara säker på att du tecknar lånet med lägst ränta. Låt oss på Zmarta hjälpa dig – jämför upp till 35 långivare samtidigt så att du sparar både tid och pengar.

Vad påverkar räntan när man tar ett lån?

Räntan sätts alltid individuellt och baseras på lånebeloppet, din återbetalningsförmåga och om du har några befintliga skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta får du generellt. En medsökande kan också öka dina möjligheter till en bättre ränta, större lånebelopp samt bättre lånevillkor.

Kostar det något att låna pengar genom Zmarta?

Nej, det är helt kostnadsfritt. Vi är en fristående jämförelsetjänst och du får exakt samma villkor och ränta som du hade fått om du gick direkt till varje enskild bank eller långivare, bara att du hos Zmarta har möjligheten att jämföra lån och ta det bästa för din privatekonomi.

Kriterier för att få låna pengar

Att låna pengar via Zmarta kommer med dessa krav:

 • Du måste ha fyll 18 år
 • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kr
 • Får inte ha några obetalda skulder hos kronofogden

Med obetalda skulder menar vi inte betalningsanmärkningar, då man fortfarande kan bli beviljad lån hos banker och långivare trots betalanmärkning. Obetalda skulder betyder en innestående skuld hos kronofogden som man inte har betalat av ännu.

Bra att veta innan du ska låna pengar

Innan man ska låna pengar är det bra att ha lite koll på hur det fungerar, samt vad som krävs av en som låntagare. Här kommer några tips:

1. Samla dina befintliga lån
Visst, det kan kännas märkligt att ta ett lån för att lösa andra lån. Men genom att samla befintliga lån så kan man få bättre villkor samt lägre ränta. Detta kan hjälpa dig minska dina månadskostnader avsevärt.

2. Avsluta onödiga abonnemang
streamingtjänst du inte använder? Signat upp dig till audioböcker du lyssnar på en gång i halvåret? Säg upp dem! Genom att avsluta abonnemang som man inte använder så sparar man in en rejäl slant som kan gå till andra utgifter.

3. Gör en budget
Skapa en budget för din privatekonomi. Ta med varenda krona och se över alla inkomster- och utgifter. Skapar man en budget (och håller den), så får man ofta mer över i slutet av månaden och man kan snabbt se om det finns några utgifter som man kan ta bort.

4. Använd dig av en låneförmedlare
När du vill låna pengar så är det bättre att gå via en förmedlare istället för att gå till varje enskild bank och långivare. Men en förmedlare som Zmarta så tas endast en kreditupplysning och man får alla låneerbjudanden på en och samma plats - allt man behöver göra är att jämföra och välja.

5. Sök på nytt
Om du har fått avslag på din ansökan om att låna pengar och fortfarande vill ta ett - sök igen när dina personliga och/eller ekonomiska förutsättningar ändrats.

Vanliga frågor och svar

 • Hur mycket pengar kan jag låna?
  Genom oss på Zmarta kan du låna upp till 600 000 kronor i ett privatlån. Gällande bolån kan du ansöka om att låna upp till 10 000 000 kr.
 • Vilka faktorer kan påverka räntan jag får?

  Alla långivare bedömer ungefär samma faktorer, men varje faktor får olika stor betydelse och påverkar deras bedömning olika mycket. Därför skiljer sig räntorna och erbjudandena du kan få av olika långivare trots att du anger samma uppgifter.

  Exempel på faktorer som bedöms är:

  • Din inkomst
  • Din ålder
  • Din boendeform
  • Om du har tidigare skulder, samt hur stora de är
  • Om du har betalningsanmärkningar
  • Om du har gjort många kreditupplysningar
 • Tar ni bara en kreditupplysning?

  Ja! Trots att vi jämför lån från upp till 35 olika långivare görs bara en kreditupplysning hos UC på dig som söker lån.

  I vanliga fall vill varje långivare göra en kreditupplysning, men fördelen med att jämföra lån hos Zmarta är att det endast görs en kreditupplysning trots att du kan få låneerbjudanden från flera långivare samtidigt.

 • Hur lång tid tar det innan pengarna betalas ut?
  I bästa fall kan du få pengarna utbetalda till ditt konto redan samma dag när det gäller privatlån. Vissa banker och långivare tar lite längre tid på sig, då kan det ta uppemot 3-5 bankdagar innan pengarna finns på ditt konto.
 • Vad krävs för att ta ett lån genom Zmarta?
  Det krävs att du är minst 18 år gammal, har en årsinkomst på minst 100 000 kr och att du inte ha några obetalda skulder hos kronofogden.
 • Kan jag återbetala lånet i förtid?
  Ja! Om du skulle få pengar över och vilja betala tillbaka lånet i förtid kan du absolut göra det. Du kontaktar då din långivare eller bank för att bena ut detaljerna.
 • Hur flyttar jag ett lån?
  Att flytta lån innebär egentligen att du tecknar ett nytt lån för att betala av ditt nuvarande lån. Vanligen flyttar man sitt lån för att få bättre lånevillkor, exempelvis en lägre ränta eller månadskostnad, på det nya lånet.

Tre tips när du tar ett lån

LANA PENGAR horizontal icons 1 AMOUNT rev 2-01
Ansök om rätt lånebelopp

Många tror att de lättare får avslag om de ansöker om för högt belopp. Det stämmer inte. Banken säger alltså inte nej bara för att du har ansökt om att få låna mer än de anser att din ekonomi klarar av. De ger dig ett erbjudande på den summa de anser vara rimlig.

LANA PENGAR 2 combine-01
Tillsammans är ni starkare

Din ekonomi är starkare om du har en medsökande. Därför finns det goda chanser att ni tillsammans kan få ett högre lånebelopp och lägre ränta.

LANA PENGAR 3 apply-01
Ansök igen

Om du har fått avslag på en ansökan och fortfarande vill ta ett lån – sök igen när dina personliga eller ekonomiska förutsättningar ändras.

Artiklar om lån

Inga artiklar hittades

Chatta med oss! Chatt