Kronofogden, skulder och chans till lån

Om du har fått en skuld hos Kronofogden kan det vara besvärligt att få ett lån. Du kan även få svårigheter att få en lägenhet eller köpa något på avbetalning. Din kreditvärdighet försämras när du får en skuld hos Kronofogden och anmärkningen ligger kvar i tre år för privatpersoner och fem år för företagare.

Går det att få ett lån trots skuld hos Kronofogden?

Om du har kvar en obetald skuld hos Kronofogden kommer du inte att få din låneansökan beviljad hos Zmarta. Vägen till en bättre ekonomi, enligt oss, är inte då att ta ett nytt lån utan att först ta itu med de skulder som redan finns, för att på så sätt skapa en bra ekonomisk grund att stå på. Det finns de som faktiskt godkänner lån även om du har skulder hos Kronofogden, men oftast handlar detta om långivare som specialiserar sig på så kallade snabblån och sms-lån. De här typerna av lån är sällan något som gynnar din ekonomi då räntan är hög och återbetalningstiden kort. Vi på Zmarta avråder därför alltid dig att ta snabblån och sms-lån.

Lån med medsökande

Ett sätt att få lån ändå skulle kunna vara att du använder dig av en medsökande. Vid lån med en medsökare – det kan vara allt från en släkting till en kompis – tittar långivarna på er gemensamma ekonomi. Med två som söker får ni större kreditvärdighet och långivaren kommer att känna sig mer säker på att få tillbaka sina pengar.

Lån med betalningsanmärkning

Om du har betalat av din skuld hos Kronofogden men har betalningsanmärkningen kvar, gäller andra regler än om du har kvar din skuld. Det är fortfarande möjligt att vissa långivare säger nej på grund av en betalningsanmärkning trots att du inte längre har någon skuld, men det finns också flertalet som faktiskt går med på att låna ut pengar till dig.

Alla långivare ser på din ekonomi i sin helhet. Den kanske ser helt annorlunda ut när du ansöker om lån än då du drog på dig betalningsanmärkningen vilket gör att du har betydligt bättre kreditvärdighet och möjligheter att betala av på ditt lån än tidigare.

Se över din ekonomi och gör en budget

Varje gång du funderar på att ta ett lån är det bra att göra en ordentlig budget där du går igenom din ekonomi för få en bra överblick över inkomster och utgifter, och framför allt för att kontrollera så att det finns utrymme att amortera på ett lån.

För att få fram vilka långivare som kan ge dig lån trots betalningsanmärkningar kan du fylla i din ansökan online på Zmarta. Vi tar då din ansökan vidare till olika samarbetspartners och får fram ett eller flera alternativ som passar dig. Tjänsten är kostnadsfri och du sparar massor av tid genom att låta oss sköta jobbet med att jämföra och få fram bra erbjudanden.

Hitta lånet med lägst ränta

  • 30 långivare
  • 1 kreditupplysning
  • Kostnadsfritt
250 000 kr
2 291 kr
Ränteexempel:

Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6,65% (start-/aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6,68%, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17

Individuell ränta 2,95–29,90 % (effektiv ränta 2,99–34,36 %). Återbet. tid 1-20 år.

Snabba lån

Att ta lån med befintliga skulder och få snabbt svar

Behöver du låna pengar trots tidigare skulder, men är orolig över om du klarar av fler lån? Ta det lugnt, det finns flera vägar att gå innan du behöver oroa dig.

Snabba lån

Nya snabblån

Söker du nya snabblån eller letar du kanske efter ett nytt lån där du kan få pengarna snabbt in på kontot, utan att få sämre villkor och räntor? Är du osäker på vad ett nytt snabblån egentligen innebär så kan vi på Zmarta reda ut det åt dig.

Inga artiklar hittades