Glad man med skägg, glasögon och rosa jacka på gymmet som pratar om att samla lån och krediter

Samla lån & krediter

Vi hjälper dig få en lägre månadskostnad

Samla lån & krediter

Hitta lånet med lägst ränta

250 000 kr
2 291 kr*
  • Fler än 30 långivare
  • 1 kreditupplysning

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.65 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.86 %, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17.

Individuell ränta 2,95–29,90 % (effektiv ränta 2,99–34,36 %). Återbet. tid 1-20 år.

4,7 av 5 baserat på 2 268 omdömen
Mari Stenberg säger:

Det gick snabbt och så himla smidigt att få ett svar

August 5, 2020
Läs fler omdömen

Samla dina dyra lån och spara pengar

Bilen, det nya köket, den trasiga värmepumpen – exemplen är många på tillfällen då en kredit eller ett mindre lån kan kännas rätt eller vara helt nödvändigt. Tyvärr är flera små lån ingen bra affär. Höga räntor och aviavgifter gör att den sammanlagda kostnaden snabbt skjuter i höjden, men så behöver det inte vara.

Lösningen är att samla de små lånen i ett större lån och få lägre månadskostnad. Då minskar totalkostnaden och du får mer pengar över till viktigare saker varje månad.

Här hos Zmarta har du alla förutsättningar att hitta rätt långivare när du samlar dina lån. Vi hjälper dig att jämföra över 30 olika långivare med bara en kreditupplysning. Ansök här på bara några minuter!

Lös dyra lån och krediter

Att lösa dyra lån och krediter med ett privatlån gör ofta stor skillnad för hushållsekonomin. På Zmarta hjälper vi dagligen kunder som vill samla ett flertal mindre krediter, sms-lån och andra lån till ett samlat, större privatlån. Genom att samla lån och krediter kan det många gånger vara enklare att få en lägre ränta - och på så sätt sänka månadskostnaden.

Vad är fördelarna med att samla lån och krediter?

Det finns många fördelar med att ersätta och lösa flera smålån och korta krediter med ett större privatlån. Dels förenklar det dina möjligheter att ha en klar bild över dina skulder, dels kan det finnas en ekonomisk fördel då många smålån och korta krediter ofta har höga räntor med fasta avgifter, och dels förbättras din kreditvärdighet vilket ökar dina chanser till att få bättre ränta och villkor i framtiden.

Vanliga frågor och svar om att låna pengar

Går det samla lån utan fast anställning?
Ja absolut, du kan samla lån så länge du kan visa upp någon form av mer eller mindre säker inkomst. De flesta banker och långivare kräver någon form av säker inkomst för att godkänna ett nytt lån, även om du ska samla ihop tidigare lån och krediter. Tillsvidareanställning är ett exempel på fast inkomst, men även exempelvis pension, sjuklön och föräldrapenning räknas som det. Därför kan du ansöka om att samla lån utan fast jobb, så länge du har någon slags fast inkomst. Långivaren vill se att du säkert kan betala tillbaka ett lån och därför är det viktigt att du kan visa upp en stabil ekonomi. Därför blir du nekad att samla lån när du saknar fast inkomst – du kommer helt enkelt att bli nekad att ta ett nytt lån. Har du en medsökande ökar dina chanser att få lånet beviljat. När två ansöker tillsammans finns det dessutom möjlighet att få låna ett högre lånebelopp till en lägre ränta.
Går det att samla lån trots många förfrågningar med dålig kreditvärdighet?
Ja, du kan samla lån trots att du redan gjort flera förfrågningar och har en låg kreditvärdighet. Men sämre kreditvärdighet och många förfrågningar om lån där det gjorts en kreditupplysning (UC) gör att du får sämre chanser och förutsättningar att få ett lån beviljat, samt ökar risken för att du ska få en högre ränta. Din kreditvärdighet påverkas negativt när det görs för många kreditförfrågningar för din del. Och din kreditvärdighet påverkar både hur benägna långivare är att låna ut pengar till dig, samt vilken ränta och vilka villkor du kan få på ett lån. Just därför rekommenderar vi att använda en tjänst som Zmarta som jämför flera olika långivare – men där det endast görs en kreditupplysning.

Tips för att samla lån

SAMLA LAN set 1 compare REV

Jämför för bäst alternativ

Ta hjälp av en låneförmedlare när du vill jämföra bankernas villkor så slipper du själv kontakta flera olika banker.

SAMLA LAN set 1 applicaton REV

En UC = bättre kreditscore

När du tar hjälp av en låneförmedlare görs bara en enda UC (kreditupplysning), vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas negativt.

SAMLA LAN set 1 collect loans rev

Samla lån – få pengar över

När du samlar dina smålån i ett större lån kan du ofta få lägre ränta och lägre ränta innebär mer pengar över varje månad till sånt som är roligt.

Budgettips

SAMLA LAN set 2 lower expenses REV

Minimera dina utgifter

Inkomsterna är, i alla fall på kort sikt, svårare att påverka än utgifterna. Det är alltså dina utgifter du i första hand ska försöka jobba på att minska om du vill få mer pengar över.

SAMLA LAN set 2 budget app REV

Ladda ner en budgetmall

Att regelbundet använda en budgetmall eller en mobilapp som exempelvis Tink tar väldigt lite tid, men hjälper dig hålla koll på dina återkommande utgifter så att du kan behålla kontrollen över din ekonomi. Och kontroll hjälper dig att spara pengar.

SAMLA LAN set 1 collect loans rev

Samla dina lån till ett enda

Har du flera lån hos olika kreditgivare är låneomläggning smart. Du slipper avi- och uppläggningsavgifter för varje enskilt lån, får lägre ränta och längre återbetalningstid.

Chatta med oss!