Samla lån & krediter

Vi hjälper dig få en lägre månadskostnad

Samla lån & krediter

Vi hjälper dig samla dina lån och krediter så att du kan få en lägre månadskostnad.

Hitta lånet med lägst ränta

  • Fler än 30 långivare
  • 1 kreditupplysning
  • Kostnadsfritt
250 000 kr
2 291 kr*
  • Fler än 30 långivare
  • 1 kreditupplysning
  • Kostnadsfritt

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.65 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.86 %, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17.

Individuell ränta 2,95–29,90 % (effektiv ränta 2,99–34,36 %). Återbet. tid 1-20 år.

4,7 av 5 baserat på 2 002 omdömen
Leif Åke Holst säger:

Snabbt och enkelt

21 maj 2020
Läs fler omdömen

Samla dina lån och spara pengar

Bilen, det nya köket, den trasiga värmepumpen – exemplen är många på tillfällen då en kredit eller ett mindre lån kan kännas rätt eller vara helt nödvändigt. Tyvärr är flera små lån ingen bra affär. Höga räntor och aviavgifter gör att den sammanlagda kostnaden snabbt skjuter i höjden, men så behöver det inte vara.

Lösningen är att samla de små lånen i ett större lån och få lägre månadskostnad. Då minskar totalkostnaden och du får mer pengar över till viktigare saker varje månad.

Här hos Zmarta har du alla förutsättningar att hitta rätt långivare när du samlar dina lån. Vi hjälper dig att jämföra över 30 olika långivare med bara en kreditupplysning. Ansök här på bara några minuter!

Vanliga frågor och svar om att låna pengar

Går det samla lån utan fast anställning?

Ja absolut, du kan samla lån så länge du kan visa upp någon form av mer eller mindre säker inkomst. De flesta banker och långivare kräver någon form av säker inkomst för att godkänna ett nytt lån, även om du ska samla ihop tidigare lån och krediter. Tillsvidareanställning är ett exempel på fast inkomst, men även exempelvis pension, sjuklön och föräldrapenning räknas som det. Därför kan du ansöka om att samla lån utan fast jobb, så länge du har någon slags fast inkomst. Långivaren vill se att du säkert kan betala tillbaka ett lån och därför är det viktigt att du kan visa upp en stabil ekonomi. Därför blir du nekad att samla lån när du saknar fast inkomst – du kommer helt enkelt att bli nekad att ta ett nytt lån. Har du en medsökande ökar dina chanser att få lånet beviljat. När två ansöker tillsammans finns det dessutom möjlighet att få låna ett högre lånebelopp till en lägre ränta.

Går det att samla lån trots många förfrågningar med dålig kreditvärdighet?

Ja, du kan samla lån trots att du redan gjort flera förfrågningar och har en låg kreditvärdighet. Men sämre kreditvärdighet och många förfrågningar om lån där det gjorts en kreditupplysning (UC) gör att du får sämre chanser och förutsättningar att få ett lån beviljat, samt ökar risken för att du ska få en högre ränta. Din kreditvärdighet påverkas negativt när det görs för många kreditförfrågningar för din del. Och din kreditvärdighet påverkar både hur benägna långivare är att låna ut pengar till dig, samt vilken ränta och vilka villkor du kan få på ett lån. Just därför rekommenderar vi att använda en tjänst som Zmarta som jämför flera olika långivare – men där det endast görs en kreditupplysning.

Tips för att samla lån

SamlaLan_Jamfor

Jämför för bäst alternativ

Ta hjälp av en låneförmedlare när du vill jämföra bankernas villkor så slipper du själv kontakta flera olika banker.

SamlaLan02

En UC = bättre kreditscore

När du tar hjälp av en låneförmedlare görs bara en enda UC (kreditupplysning), vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas negativt.

SamlaLan03

Samla lån – få pengar över

När du samlar dina smålån i ett större lån kan du ofta få lägre ränta och lägre ränta innebär mer pengar över varje månad till sånt som är roligt.

Budgettips

Budget ikoner 01

Minimera dina utgifter

Inkomsterna är, i alla fall på kort sikt, svårare att påverka än utgifterna. Det är alltså dina utgifter du i första hand ska försöka jobba på att minska om du vill få mer pengar över.

Budget ikoner 02

Ladda ner en budgetmall

Att regelbundet använda en budgetmall eller en mobilapp som exempelvis Tink tar väldigt lite tid, men hjälper dig hålla koll på dina återkommande utgifter så att du kan behålla kontrollen över din ekonomi. Och kontroll hjälper dig att spara pengar.

Budget ikoner 03

Samla dina lån till ett enda

Har du flera lån hos olika kreditgivare är låneomläggning smart. Du slipper avi- och uppläggningsavgifter för varje enskilt lån, får lägre ränta och längre återbetalningstid.

Några tips

Samla lån

Skuldsanering – allt du behöver veta

Om du inte kan betala av dina skulder så kan du ansöka om skuldsanering hos Kronofogden. När du ansöker om skuldsanering måste du kunna uppvisa att du inte kan betala delar av eller hela din skuld på flera år och om Kronofogden godkänner din ansökan erbjuds du en avbetalningsplan på fem år samtidigt som du får leva på existensminimum.

Inga artiklar hittades

Chatta med oss!