Glad man med skägg, glasögon och rosa jacka på gymmet som pratar om att samla lån och krediter

Sänk din månadskostnad

Samla dina lån & krediter

Samla dina lån - sänk din månadskostnad

  • Kostnadsfritt
  • Endast 1 kreditupplysning
  • Svar från fler än 30 långivare

Hitta lånet med lägst ränta

250 000 kr
2 291 kr*
  • Fler än 30 långivare
  • 1 kreditupplysning

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.65 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.86 %, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17.

Individuell ränta 2,95–29,90 % (effektiv ränta 2,99–34,36 %). Återbet. tid 1-20 år.

4,7 av 5 baserat på 2 387 omdömen
Katarina Nordström säger:

Bra bemötande, min handläggaren var lagom säljande och lyssnade genuint på mina önskemål.

28 september 2020
Läs fler omdömen

Samla dina dyra smålån

Att samla dina dyra smålån kan vara en bra lösning på höga räntor och krediter. Bilen, det nya köket, den trasiga värmepumpen – exemplen är många på tillfällen då en kredit eller ett mindre lån kan kännas rätt eller vara helt nödvändigt. Tyvärr är flera små lån ingen bra affär. Höga räntor och aviavgifter gör att den sammanlagda kostnaden snabbt skjuter i höjden, men så behöver det inte vara.

Minska månadskostnaden när du lägger om lånen

När du har flera smålån och krediter med olika höga räntor blir månadskostnaden lätt hög. Om du istället lägger om de små lånen i ett större lån så kan du få lägre månadskostnad. Då minskar totalkostnaden och du får mer pengar över till viktigare saker varje månad.

Lös dyra lån och krediter

Att lösa dyra lån och krediter med ett privatlån gör ofta stor skillnad för hushållsekonomin. På Zmarta hjälper vi dagligen kunder som vill samla ett flertal mindre krediter, sms-lån och andra lån till ett samlat, större privatlån. Genom att samla lån och krediter kan det många gånger vara enklare att få en lägre ränta - och på så sätt sänka månadskostnaden.

Vad är fördelarna med att samla lån och krediter?

Det finns många fördelar med att ersätta och samla flera smålån och korta krediter med ett större privatlån. Dels förenklar det dina möjligheter att ha en klar bild över dina skulder, dels kan det finnas en ekonomisk fördel då många smålån och korta krediter ofta har höga räntor med fasta avgifter, och dels förbättras din kreditvärdighet vilket ökar dina chanser till att få bättre ränta och villkor i framtiden. Du kan också bli skuldfri snabbare.

Större kontroll över ekonomin med samlingslån

När du samlar dina lån i ett samlingslån förbättras din ekonomi på på flera sätt. Utöver att din kreditvärdighet förbättras så får du också en större kontroll över ekonomin. Genom att bara ha ett större lån har du bättre förutsättning över vad dina månadskostnader kommer att bli. Du minskar också risken att missa någon betalning och på så vis slipper onödiga påminnelseavgifter. Dessutom slipper du flera aviavgifter som kan bli mycket i längden.

Vi kan nog alla komma överens om att vi hellre lägger pengar på roliga eller viktiga ting istället för att pengarna försvinner i ett hav av höga räntor.

Så fungerar samlingslån

När du ansöker om att samla dina lån och krediter via Zmarta skickas din låneansökan till över 30 långivare samtidigt på bara en kreditupplysning. Du ansöker genom att fylla i en låneansökan, antingen online eller med hjälp av någon utav våra experter på kundservice. I låneansökan fyller du i hur mycket du vill låna, personuppgifter och anställning bland annat. När din låneansökan har kommit in till oss tar vi en kreditupplysning på dig och skickar din ansökan till långivarna. Inom några dagar återkommer de med låneerbjudanden.

Samla lån och hitta bästa räntan

Hur villkoren ser ut och hur hög ränta du får på ditt samlingslån baseras på olika faktorer som ålder, inkomst, kreditvärdighet bland annat, men också om du har en medsökande eller inte. Skillnaden mellan långivarna är att de värderar faktorerna olika mycket och kan därför ge dig olika höga räntor och villkor. Eftersom att vi jämför över 30 långivare samtidigt blir det enkelt för dig att se vilken långivare som erbjuder dig det bästa lånet för dig.

Zmarta hjälper dig att samla dina dyra smålån

Här hos Zmarta har du alla förutsättningar att hitta rätt långivare när du samlar dina lån. Vi hjälper dig att jämföra över 30 olika långivare med bara en kreditupplysning. Ansök här på bara några minuter! Du får erbjudanden från långivare inom bara några dagar och kan enkelt se vilket erbjudande som passar dig bäst. Vi hjälper tusentals personer att samla sina lån varje år. I snitt har de sparat 1 800 kr per månad.

Vanliga frågor och svar om att samla lån

Går det samla lån utan fast anställning?
Ja absolut, du kan samla lån så länge du kan visa upp någon form av mer eller mindre säker inkomst. De flesta banker och långivare kräver någon form av säker inkomst för att godkänna ett nytt lån, även om du ska samla ihop tidigare lån och krediter. Tillsvidareanställning är ett exempel på fast inkomst, men även exempelvis pension, sjuklön och föräldrapenning räknas som det. Därför kan du ansöka om att samla lån utan fast jobb, så länge du har någon slags fast inkomst. Långivaren vill se att du säkert kan betala tillbaka ett lån och därför är det viktigt att du kan visa upp en stabil ekonomi. Därför blir du nekad att samla lån när du saknar fast inkomst – du kommer helt enkelt att bli nekad att ta ett nytt lån. Har du en medsökande ökar dina chanser att få lånet beviljat. När två ansöker tillsammans finns det dessutom möjlighet att få låna ett högre lånebelopp till en lägre ränta.
Går det att samla lån trots många förfrågningar med dålig kreditvärdighet?
Ja, du kan samla lån trots att du redan gjort flera förfrågningar och har en låg kreditvärdighet. Men sämre kreditvärdighet och många förfrågningar om lån där det gjorts en kreditupplysning (UC) gör att du får sämre chanser och förutsättningar att få ett lån beviljat, samt ökar risken för att du ska få en högre ränta. Din kreditvärdighet påverkas negativt när det görs för många kreditförfrågningar för din del. Och din kreditvärdighet påverkar både hur benägna långivare är att låna ut pengar till dig, samt vilken ränta och vilka villkor du kan få på ett lån. Just därför rekommenderar vi att använda en tjänst som Zmarta som jämför flera olika långivare – men där det endast görs en kreditupplysning.
Kan jag samla lån och krediter om jag har betalningsanmärkningar?
Zmarta samarbetar med flera långivare som godkänner lån trots betalningsanmärkningar, så du är välkommen att skicka in en låneansökan om att samla dina lån även om du har betalningsanmärkningar. Du får dock inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden.
Hur mycket pengar kan jag spara genom att samla mina lån?
Hur mycket pengar du kan spara genom att samla dina lån är individuellt och beror på dina utgifter idag och vilka utgifter du kan få, exempelvis med en bättre ränta. Räntan baseras på olika faktorer som lånebelopp, kreditvärdighet och inkomst bland annat. Enklaste sättet att ta reda på hur mycket du kan spara är att skicka in en låneansökan och se vilka låneerbjudanden du får. Du binder dig inte till något förrän du har accepterat och signerat ett låneavtal.
Vad kan jag göra för att få en lägre ränta?
Om du har en medsökande på ditt lån förbättras förutsättningarna för ett lån. Då ni är två som står på låneavtalet och har lika ansvar att betala tillbaka lånet ger det långivarna en extra trygghet. Långivarna baserar då även låneerbjudandet på den medsökandes faktorer som inkomst och kreditvärdighet lika mycket som dina. En medsökande kan vara vem som helst, om det så är partner, familj eller vän.
Vad krävs för att jag ska få samla mina lån via Zmarta?
För att du ska kunna samla dina lån via Zmarta behöver du uppfylla tre grundkrav:
  • Vara minst 18 år gammal
  • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kr
  • Inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden

Bankerna och långivarna har alla olika krav som du måste uppfylla för att kunna låna pengar för att sedan få en individuell bedömning.

Tips för att samla lån

SAMLA LAN set 1 compare REV

Jämför för bäst alternativ

Ta hjälp av en låneförmedlare när du vill jämföra bankernas villkor så slipper du själv kontakta flera olika banker.

SAMLA LAN set 1 applicaton REV

En UC = bättre kreditscore

När du tar hjälp av en låneförmedlare görs bara en enda UC (kreditupplysning), vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas negativt.

SAMLA LAN set 1 collect loans rev

Samla lån – få pengar över

När du samlar dina smålån i ett större lån kan du ofta få lägre ränta och lägre ränta innebär mer pengar över varje månad till sånt som är roligt.

Budgettips

SAMLA LAN set 2 lower expenses REV

Minimera dina utgifter

Inkomsterna är, i alla fall på kort sikt, svårare att påverka än utgifterna. Det är alltså dina utgifter du i första hand ska försöka jobba på att minska om du vill få mer pengar över.

SAMLA LAN set 2 budget app REV

Ladda ner en budgetmall

Att regelbundet använda en budgetmall eller en mobilapp som exempelvis Tink tar väldigt lite tid, men hjälper dig hålla koll på dina återkommande utgifter så att du kan behålla kontrollen över din ekonomi. Och kontroll hjälper dig att spara pengar.

SAMLA LAN set 1 collect loans rev

Samla dina lån till ett enda

Har du flera lån hos olika kreditgivare är låneomläggning smart. Du slipper avi- och uppläggningsavgifter för varje enskilt lån, får lägre ränta och längre återbetalningstid.

Chatta med oss! Chatt