Samla lån

Bli skuldfri snabbt – samla lån och krediter

2019-10-22
Zmarta privatlån

Har du dragit på dig onödigt många skulder i form av dyra lån, krediter och avbetalningsköp? Då räkningarna dimper ned i brevlådan är det inte lika skoj som att stå i butiken och tacka ja till erbjudandet om en kontokredits-avbetalning. Om du har många skulder, dyra lån och krediter kan det vara klokt att kika på alternativ där du tar ett samlingslån för att baka ihop alla småskulder med högre räntor och avgifter. För att på så sätt sänka din månadskostnad så du snabbare kan betala av din skuld. Dessutom får du en bättre kreditvärdighet och kreditbild nästa gång du behöver låna pengar.

Låna pengar med skulder som lån och krediter

Om du behöver låna pengar och få dem snabbt in på kontot är det fördelaktigt om dina andra skulder kommer från nuvarande lån och krediter. Har du fasta ränte- och månadskostnader kan du välja att samla dessa för att både minska på dyra extrakostnader och för att sänka din ränta till en bättre och billigare. Kreditkort är också ofta en stor bov i många hushåll och därför är det läge att värdera vilka eller vilket kort du verkligen behöver för att fungera i vardagen. Kanske har du samlat på dig kreditkort utan att reflektera över vad det gör med din kreditvärdighet eller så har du kanske hamnat i en skuldfälla där kreditkorten varit den enda utvägen. Oavsett så finns det alltid en möjlighet att reda ut din situation och det är att i främsta fall göra av dig med så många lån och krediter som möjligt för att visa kommande långivare att du har ordning på din ekonomi.

Låna pengar med snabblån eller privatlån?

Snabblån

Det är inte alltid lätt att få snabba svar när du lånar pengar med skulder. Försök alltid att ta ett privatlån innan du söker dig efter snabblån där du får pengarna fort in på kontot till en mycket högre ränta och månadskostnad. Snabblånen är tunga att få på sin månadsbudget men ibland har många människor ingen annan utväg än att ansöka om ett snabblån. Skulle du behöva ansöka om ett snabblån så jämför flera lån via någon säker jämförelsetjänst, där du i lugn och ro kan hitta bästa snabblånet till lägsta räntan och månadskostnaden. En vanlig fälla är att man ansöker om ett snabblån med en lång återbetalningstid och då blir den totala kostnaden för lånet ofta flera hundra procent högre än vad lånet egentligen hade kostat. Välj en så kort återbetalningstid som möjligt med en rimlig amortering varje månad så att du snabbt blir av med lånet.

Privatlån

Om du har behov av en mindre summa pengar men har skulder sedan tidigare kan det vara bra att ansöka om ett privatlån där du både inkluderar den summa du snabbt behöver låna till, samt resterande belopp som krävs för att samla dina andra skulder. På så sätt kan du förhandla dig till en bättre ränta samtidigt som du stryker onödiga kostnader som ökar på den totala slutsumman och skulden. Väljer du privatlånet så sänker du din ränta med flera punkter och om du vill jämföra kostnaden för snabblån och privatlån, kan det vara smart att göra flera kalkyler innan du tar ditt beslut.

Ta dina skulder på allvar och var säker på att du verkligen har råd med lånet.

Få pengar över när du samlar dina lån - vi hjälper dig trots betalningsanmärkningar

Det kan vara en bra idé att samla dina lån om du har flera utspridda lån, skulder och krediter med olika räntor och diverse kostnader och avgifter. Många krediter kan ha en betydligt högre ränta än vad dagens ränteläge står på. Därför är det också en bra idé att gå igenom alla skulder och krediter för att se hur mycket du betalar varje gång, samt hur lång återbetalningstid du har. Oftast glömmer man bort att en del kortkrediter till exempel, har en kostnad för avisering varje månad. Dessa kostnader skulle försvinna om du i stället tar ett lån för att lägga om och baka ihop dina skulder i ett mer fördelaktigt lån. Det är självklart lättare att betala ner ett lån än att betala av på flera olika. Vi har även möjlighet att hjälpa dig som har betalningsanmärkningar, oavsett antal dessutom. Du får däremot inte ha någon aktiv skuld till Kronofogden på ansökningsdagen, eller någon aktiv skuldsanering. Men när din skuld väl försvunnit är du välkommen att söka lån igen.

Räkna ihop dina dyra lån och krediter och ta ett lån för att betala och samla dina skulder

Samla ihop och räkna ut summan på alla de skulder och krediter du har, inklusive bland annat avbetalningar på köp och bensinkort. Den totala summan som du får fram är sedan ungefär vad du skulle behöva låna till ett hopbakslån. För att du ska få en riktigt bra överblick över din ekonomi kan du göra en utförlig budget för att se vad dina pengar går till varje månad. Innan du söker ett nytt lån för att betala av dyra lån, skulder och krediter är det bra om du vet hur mycket du är villig att betala varje månad. Om du drar ner på onödiga utgifter, exempelvis luncher på restaurang eller bensinkostnader, kanske du har möjlighet att betala av lite mer på ditt lån vid varje betalningstillfälle och därmed kan bli av med skulden snabbare.

Läs även om hur du enkelt tar reda på hur mycket skulder du har.

Hur mycket kan jag låna för att betala av och samla mina dyra lån?

För att samla dina dyra lån är det några saker du behöver tänka på. Till exempel när det kommer till beloppet, är det så att många långivare haren maxgräns på hur mycket som lånas ut, vanligtvis mellan 350 000-600000 kr. Skulle du av någon anledning inte få hela summan du söker beviljad, är det bara att lösa de dyraste skulderna du har, alternativt så många som rymmer i summan du fått erbjudande om. Vid nästa tillfälle blir det också något lättare att få ett lån till att lösa det resterande, detta då du har färre lån och din kreditbild ser annorlunda och bättre ututifrån bankernas perspektiv. Det går att spara flera tusentals kronor om året genom att samla lån, skulder och krediter på ett och samma ställe. Antingen utgår man från de med högst ränta och högst avgifter, eller tar så desto fler av de mindre krediterna som möjligt och släcker med ett omläggningslån.

Varför ska jag jämföra bankernas räntor vid ett hopbakslån?

Vilken ränta du får utav våra långivare och banker kan variera, detta då detittar på olika parametrar när det utför en riskbedömning för kunderna. Vi på Zmarta jämför erbjudanden från över 30 olika banker och långivare vilket gör det enklare för dig som kund att välja rätt och ta det bästa erbjudandet med lägst ränta och bäst villkor. Du har oftast 30 dagar på digatt ta ett beslut hemma i lugn och ro. Tjänsten är såklart helt kostnadsfri.

Sänk dina kostnader genom ett omstartslån hos Zmarta

Det går att spara flera tusen kronor om året genom att samla lån med ett omläggningslån. Dessutom blir det betydligt enklare då det är dags att sätta sig ned för att betala månadens räkningar – istället för flera olika har du bara ett lån att betala på. Du spar som sagt både tid och pengar på att bli av med dina skulder i ett så kallat samlingslån, eller omläggningslån som det också ibland kallas.

Vänd dig till oss på Zmarta och förbättra din lånesituation

Det finns en uppsjö av långivare som står till din tjänst när du vill ansöka om ett lån. På nätet finns det flera olika sidor där du kan jämföra ränta och villkor för de olika långivarna. Vi på Zmarta erbjuder en tjänst som gör detta enkelt och okomplicerat för dig. När du fyller i din ansökan hos oss kontaktar vi de banker och långivare som är våra samarbetspartners, för att få fram ett erbjudande som passar dig bäst och som löser dina lån, skulder och krediter och bakar ihop dessa till ett. Allt sker på endast en kreditupplysning och tjänsten är såklart helt kostnadsfri.

Läs även:

Fler i samma kategori

Se alla
Samla lån Vanliga misstag många gör när de samlar sina lån
Ingen kan ha missat att samla lån är ett hett ämne som oftast lyfts av jämförelsetjänster. I marknadskampanjer på tv, på ...
Zmarta privatlån
Samla lån Antalet svenskar som samlar sina lån har ökat med 14,29% jämfört med 2019
Att ta ett lån för att samla sina redan existerande lån och krediter är den vanligaste anledningen att man tar ett nytt ...
Samla lån Hopbakslån - baka ihop dina dyra lån och krediter
Har du samlat på dig flera dyra lån, krediter och kanske kontoavbetalningar? Då är det en god idé att ansöka om ett hopb ...