Summer 22 - Mobile

Privatlån

Låna upp till 600 000 kr

Menade du ?
 • Upp till 35 långivare
 • 1 kreditupplysning hos UC
Minska formuläret
4,6 av 5 baserat på 7 980 omdömen
Mussie Woldehaimanot säger:

Allt gick så smidigt som möjligt.

24 juli 2022
Läs fler omdömen

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr – så funkar det

SET 2 step 1 phone and hand

Skicka in din ansökan

Ansökan skickas vidare till upp till 35 långivare samtidigt på bara en UC.

SET 2 step 3 hand choosing

Välj ditt lån

På Zmarta.se samlas alla dina låneerbjudanden. Du kan enkelt se vilken långivare som erbjuder det bästa lånet för dig.

LAN bottom 1 REV

Pengarna in på kontot

Pengarna finns på ditt bankkonto inom 1-4 dagar från att långivaren har mottagit ett signerat låneavtal från dig.

Kort om privatlån

 • Låna upp till 600 000 kr.
 • Ansök om privatlån hos upp till 35 långivare samtidigt på bara en kreditupplysning hos UC.
 • Låna till vad du vill, exempelvis en ny bil, renovering eller resa.
 • Lös dyra smålån och krediter.
 • Möjlighet att ansöka tillsammans med en medsökande.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, även känt som blancolån. Med andra ord innebär det att du inte pantsätter något du köpt, exempelvis din bostad eller bil. Du kan använda ditt lån till precis vad du vill – en resa, renovering, ny bil eller båt för att nämna några få.

Du kan också använda ditt lån för att samla dyra lån och krediter i ett större lån med bättre ränta, vilket kan ge dig en lägre månadskostnad.

Hitta privatlånet med lägst ränta

Räntan är viktig när du tar ett lån. Det är med den som du betalar banken eller långivaren för ditt lån. Därför är det viktigt att du tar ett lån med så låg ränta som möjligt. Räntan sätts utifrån flera faktorer som bland annat storleken på lånet, kreditvärdighet, inkomst och hur troligt det är att du kan betala tillbaka ditt lån. Dessa faktorer värderas olika av långivarna och därför kan du få olika hög ränta på ditt lån beroende på långivare.

Jämför privatlån innan du lånar

Det är alltid bra att jämföra privatlån från flera banker och långivare innan du lånar. På så vis kan du vara säker på att du får lånet med lägst ränta och bäst villkor. Att göra det själv är tidskrävande. Dessutom tar varje enskild långivare en kreditupplysning på dig. Att ha många kreditupplysningar är inte bra för din kreditvärdighet. Ju färre, desto bättre.

Zmarta jämför lån från upp till 35 långivare samtidigt med bara en kreditupplysning från UC. Kreditupplysningen delar vi med långivarna för att de ska kunna bedöma din förmåga att betala tillbaka lånet.

Så får du lån med bra villkor

När du tar ett privatlån vill du såklart ha ett lån med så bra villkor som möjligt. Vilka villkor du får på ditt lån påverkas av hur stort belopp du lånar, hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka pengarna och hur stor risk långivaren bedömer att det är att låna ut pengar till dig.

Det finns flera saker du kan göra för att få så bra villkor som möjligt, du kan exempelvis fundera på:

 • Hur stort belopp du vill låna och hur lång tid du vill ta på dig att betala tillbaka. Kan du klara dig med ett mindre lån än vad du tänkt dig från början? Snabbare avbetalningstakt är ett sätt att sänka totalkostnaden.
 • Har du möjlighet att betala av tidigare lån och skulder innan du tar ett nytt lån? Ju mindre skulder du har, desto bättre är möjligheterna att få ett lån med låg ränta. En möjlighet kan vara att samla dina mindre lån i ditt nya lån.
 • Om du kan ta lånet tillsammans med någon. En medsökande påverkar villkoren på ditt lån eftersom det påverkar både hur stor risk det är att låna ut pengar till dig och den ekonomiska situationen för lånet.

Kan jag ansöka om privatlån via Zmarta?

För att kunna ansöka om lån via Zmarta är kraven att du:

 • Är minst 18 år.
 • Har en årsinkomst på minst 100 000 kr från arbete, a-kassa eller dylikt.
 • Inte har några obetalda skulder hos Kronofogden.

Du kan däremot ansöka om lån via Zmarta om du har betalningsanmärkningar. Vi samarbetar med flera banker och långivare som godtar betalningsanmärkningar.

Vanliga frågor och svar

 • Hur mycket kan jag låna?
  Via Zmarta kan du ansöka om ett fördelaktigt privatlån på upp till 600 000 kronor till något du drömmer om, men inte har tid att spara till.
 • Behöver jag amortera på mitt privatlån?
  Ja. Att amortera på sitt lån är egentligen synonymt med att betala tillbaka sitt lån. Det finns inga amorteringsfria privatlån.
 • Kan jag ansöka om lån trots betalningsanmärkning?
  Japp. Det kan vara lite svårare att få ett lån om du har en betalningsanmärkning, men inte alls omöjligt. Att du har en betalningsanmärkning visar att du haft svårt att återbetala en tidigare skuld du haft. Det tolkas av en långivare som en ökad risk, vilket betyder att du ibland får en högre ränta eller bli nekad att ta lån. Men vissa långivare beviljar dig ändå ett lån om du kan styrka att du betalat av din tidigare skuld och att du har en godtagbar ekonomi för lånet.
 • När betalas lånet ut?
  När du kikat på alla dina låneerbjudande och bestämt dig för att tacka ja till ett måste du signera avtalet. Det kan du oftast göra med BankID. Därefter betalas pengarna ut till ditt konto inom 1-4 bankdagar, ibland redan samma dag!
 • När får jag svar från bankerna?
  Varje bank och långivare går igenom din ansökan och svarar direkt i vår portal, antingen med ett låneerbjudande eller ett nekande. Du får svar från över 35 banker och långivare inom kort, de första svaren kan börja trilla in redan efter någon minut. Därefter kan du själv jämföra dina låneerbjudanden för att välja det som passar dig bäst.
 • Kan jag ansöka med A-kassa/provanställning/som student?
  Ja, det går utmärkt att ansöka så länge du uppfyller våra grundkrav. Vi kan aldrig garantera att din ansökan blir beviljad, det avgör varje långivare för sig utefter sina egna kriterier.
 • Hur fort ska jag återbetala mitt lån?
  Ju snabbare du återbetalar ditt lån, desto lägre blir den totala kostnaden för lånet. Tänk bara på att en kortare avbetalningstid innebär att din månadskostnad ökar, och det är viktigt att du klarar av dina återbetalningar.
 • Vilka bankers privatlån jämför Zmarta?
  Vi jämför upp till 35 banker och långivare åt dig när du vill låna pengar eller samla dina lån. Här kan du se vilka vi jämför.

Vad är smart att låna till?

privat lan part 2 NO

Låna till prylar

Om du inte har full koll på din ekonomi och en bra buffert ska du undvika att låna till den här sortens köp. Spara i stället pengar till ditt shoppande!

privat lan part 2 MAYBE

Låna till bil

En bil kan för många vara ett nödvändigt och bra köp, och för att göra det möjligt kan det behövas ett lån. Låna inte onödigt mycket, så blir ditt billån en lyckad historia.

privat lan part 2 OK

Låneomläggning

Har du dyra lån och krediter du betalar onödigt mycket på? Då är en låneomläggning, där du samlar dina befintliga lån i ett nytt, en väldigt bra idé.

Artiklar om lån

Inga artiklar hittades

Chatta med oss! Chatt