Privatlån med låg ränta upp till 600 000 kr

Ansök om privatlån på upp till 600 000 kronor. På bara ett par minuter så letar vi upp och jämför låneerbjudanden från upp till 30 banker och långivare, med bara en kreditupplysning.

Hitta lånet med lägst ränta

 • Fler än 30 långivare
 • 1 kreditupplysning
 • Kostnadsfritt
250 000 kr
2 291 kr*

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.65 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.86 %, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17.

Individuell ränta 2,95–29,90 % (effektiv ränta 2,99–34,36 %). Återbet. tid 1-20 år.

4,7 av 5 baserat på 1 761 omdömen
ragge säger:

Snabbt och enkelt

24 februari 2020
Läs fler omdömen

Vad är ett privatlån?

Privatlån innebär att du som privatperson lånar pengar för att köpa något eller för att samla ihop mindre lån du redan har till ett större. Ett privatlån är oftast ett lån utan säkerhet, alltså ett lån där du inte pantsätter det du köpt så att banken kan ta över och sälja din egendom om du inte kan betala tillbaka lånet. Exempel på säkerhet kan vara din bostad eller din bil. Vid ett privatlån tar därför potentiella långivare och banker en noggrann titt på din ekonomi och din förmåga att betala tillbaka pengarna utan säkerhet.

Privatlån är synonymt med blancolån, som egentligen är det korrekta och lite äldre namnet. Nu för tiden är det dock få som använder blancolån och istället kallas det bara privatlån. Förutom det kallas privatlån ofta för konsumtionslån, för att man ofta lånar pengar till just konsumtion – och alltså till att köpa något. Men ett privatlån måste inte vara ett konsumtionslån, du kan också ta ett privatlån för att få en lägre ränta genom att slå ihop flera befintliga lån. Jämför privatlån kostnadsfritt.

Jämför privatlån innan du lånar pengar

Oavsett varför du vill ta ett privatlån är det alltid en bra idé att jämföra olika långivare innan du ansöker om lån, för att få så bra villkor och ränta som möjligt.

Om du ansöker om ett privatlån direkt hos en enskild långivare gör långivaren en bedömning av din kreditvärdighet och din privatekonomi för att bedöma din förmåga att betala tillbaka lånet. Vill du jämföra flera olika långivare bör du veta att varje enskild långivare tar en kreditupplysning på dig, och det kan vara negativt för din kreditvärdighet att ha tagit för många kreditupplysningar.

Vill du ansöka om privatlån för att köpa båten du alltid drömt om, renovera sommarstugan eller klara några oförutsedda utgifter? Zmarta jämför flera låneerbjudanden åt dig så att du kan välja det bästa privatlånet med mest fördelaktig ränta – och vi tar bara en kreditupplysning från UC!

Privatlån – ett låneexempel

Sara och Anton vill låna pengar för att renovera badrummet i sin gemensamma bostadsrätt, till det behöver de 175 000 kronor. Båda har fast anställning och planerar att betala av lånet på sex år.

Lån: 175 000 kr

Återbetalningstid: 6 år

Nominell ränta: 5,77 %

Det innebär att de ska betala 2 881 kronor varje månad i 72 månader*.

Här kan du kostnadsfritt jämföra lån och ta reda på din månadskostnad.

*Annuitetslån 4 år, 175 000:-, rörlig ränta 5,77 % (start-/aviavg. 0:-) ger eff. ränta 5,92 %, tot. belopp 207 453:-, kostnad 2 881:-/mån (72 avbet.).
Individuell ränta 2,95–29,5 % (effektiv ränta 2,99–33,83 %). Återbet. Tid 1-18 år.
Avi- och uppläggningsavgifter kan tillkomma.

Så här ansöker du om ett privatlån

Via Zmarta kan du ta ett fördelaktigt privatlån upp till 600 000 kronor till något du drömmer om, men inte har tid att spara till.

För att ansöka om privatlån behöver du ta ställning till ett par faktorer först. Hur mycket pengar vill du låna? Och under hur lång tid vill du återbetala ditt lån?

När du har tagit ställning till detta är nästa steg att kolla om du uppfyller våra grundkrav:

 • Är du över 18 år?
 • Har du en årsinkomst på minst 100 000 kr?
 • Har du inga obetalda skulder hos Kronofogden?

Om du har svarat ja på frågorna är det bara att använda vår kostnadsfria jämförelsetjänst för att skicka din ansökan till flertalet långivare och banker på en gång.

Varje bank och långivare går igenom din ansökan och svarar direkt i vår portal, antingen med ett låneerbjudande eller ett nekande. Du får svar från över 30 banker och långivare inom kort, de första svaren kan börja trilla in redan efter någon minut. Därefter kan du själv jämföra dina låneerbjudanden för att välja det som passar dig bäst.

Vilka bankers privatlån jämför Zmarta?

Vi jämför över 30 banker och långivare åt dig när du vill låna pengar eller samla dina lån. Här kan du se vilka vi jämför.

Privatlån med och utan säkerhet

Genom oss på Zmarta kan du jämföra privatlån utan säkerhet, vi erbjuder inte privatlån med säkerhet alls. Låt oss dock bena ut begreppen åt dig så att du är införstådd med skillnaderna innan du bestämmer dig för vilket sorts privatlån du vill teckna.

Privatlån utan säkerhet

När man pratar om privatlån eller blancolån avses lån utan säkerhet. När man tar ett lån utan säkerhet innebär det att man inte pantsätter det man köper som en säkerhet hos banken. Du behöver inte ange vad du lånar pengar till och du får köpa precis vad du vill för pengarna du lånar. Du äger också det du köpt – även om du skulle ha svårt att betala tillbaka pengarna du lånat.

Privatlån med säkerhet

När du tar ett privatlån med säkerhet pantsätter du det du köper som en säkerhet för lånet hos banken. Det vill säga, om du exempelvis tar ett traditionellt billån kan du pantsätta bilen som säkerhet hos banken. Det innebär att om du skulle ha problem med att betala tillbaka pengarna du lånat kan banken ta över bilen och sälja den för att få tillbaka pengarna de lånat ut till dig.

När du ansöker om ett privatlån med säkerhet måste du ansöka om lånet för ett specifikt köp och det du pantsätter ska även vara värt minst lika mycket pengar som beloppet du lånar. Fördelen för banken eller långivaren är uppenbar, men vad är då fördelen för dig? Fördelen är att du ofta får en något lägre ränta på lånet eftersom det blir en lägre risk för banken att låna ut pengar till dig.

Bolån är nästan alltid lån med säkerhet då fastigheten pantsätts som en säkerhet för lånet, och just därför har du också oftast en lägre ränta på bolån än andra lån.

Privatlån utan säkerhet med betalningsanmärkning

Hur är det då om man vill ta ett privatlån utan säkerhet om man har en betalningsanmärkning? Det är absolut svårare att ta ett privatlån om du har en betalningsanmärkning eftersom betalningsanmärkningen indikerar att du, av ett eller annat skäl, haft svårt att återbetala någon eller några av dina tidigare skulder. För en långivare är det här såklart en varningsflagga som gör det svårare för dig att ta ett lån – men det är inte omöjligt.

Först och främst vill långivaren ta reda på om du betalt av skulden som ledde till en betalningsanmärkning. Om skulden inte är avbetalad kommer du troligtvis att bli nekad att ta ett nytt privatlån.

Om du däremot betalat av din skuld men din betalningsanmärkning fortfarande ligger kvar i registret beror det på att betalningsanmärkningen ligger kvar i tre år efter att du dragit på dig den. Ju längre tid som gått sedan du fick anmärkningen ju större chans är det att du får ta ett nytt privatlån. Zmarta samarbetar med banker som kan bevilja lån, trots att du har en betalningsanmärkning. Jämför och ansök om lån här.

Privatlån med låg ränta

När du tar ett privatlån vill du ha en så låg ränta som möjligt. Räntan på lånet är nämligen kostnaden du betalar för att få låna pengar.

Det finns flera sorters räntor att hålla koll på, men den viktigaste är den som kallas ”effektiv ränta”. I den effektiva räntan räknar man även in alla andra kostnader för lånet såsom eventuella uppläggningsavgifter och aviavgifter. Alltså blir det i praktiken den effektiva räntan som är mest intressant att jämföra när du vill hitta privatlånet med lägst ränta.

Effektiv, nominell, fast och rörlig ränta – olika sorters räntor

Det finns flera olika sorters räntor att hålla koll på när man pratar om ränta vid ett privatlån. Låt oss förklara alla kortfattat innan du blir förvirrad!

Rörlig & fast ränta

För vissa sorters lån kan man välja mellan en fast och en rörlig ränta, det är exempelvis vanligt vid bolån. Den rörliga räntan ändras efter det ekonomiska läget på marknaden och kan gå både upp och ner under tiden som du återbetalar ditt privatlån. Detta betyder att du kan få både en högre och lägre ränta på ditt privatlån under återbetalningstiden.

En fast ränta är en fast räntesats som du kommer överens med långivaren om när du tecknar lånet, och som sedan inte ändras under tiden som du återbetalar ditt lån. Du är då bunden till den räntan och betalar samma räntesats, samma pris för ditt privatlån, oavsett om marknaden och ekonomin går upp eller ner.

Nominell & effektiv ränta

Nominell ränta är den ränta som långivaren tar för ditt lån, den procentuella kostnaden för lånet. Dock är den effektiva räntan mer intressant, för det är den effektiva räntan som du i slutändan kommer att betala för lånet och det blir den faktiska kostnaden. Effektiv ränta är den totala räntekostnaden av den nominella räntan men även inräknat ytterligare kostnader som till exempel uppläggningsavgifter och aviavgifter.

Det här påverkar räntan du får på ditt privatlån

Räntan på ditt privatlån påverkas av hur stort belopp du lånar, hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka pengarna och hur stor risk långivaren bedömer att det är att låna ut pengar till dig. Att ha en medsökare, alltså någon som tar lånet med dig, påverkar också räntan på ditt privatlån eftersom det påverkar både hur stor risk det är att låna ut pengar till dig och den ekonomiska situationen för lånet.

Det du kan påverka själv är naturligtvis hur stort privatlån du tar och hur lång avbetalningstid du vill ha, alltså vilket belopp du vill låna och hur lång tid du tar på dig att betala tillbaka. Kan du egentligen klara dig med ett mindre lån än vad du tänkt dig från början? Har du möjlighet att betala av tidigare lån och skulder innan du tar ett nytt privatlån? Kanske du rent av kan samla dina lån för att få ner räntan.

Vanliga anledningar att ta ett privatlån

Privatlån är väldigt vanliga och tas av en mängd olika orsaker. Det kan vara rena konsumtionslån (alltså att man lånar pengar för att köpa något), det kan handla om att ta ett större lån med en bättre ränta för att slå ihop tidigare befintliga smålån, men det kan också vara lån till renoveringar eller kontantinsatsen till en bostad.

Bli av med dyra lån och krediter

Har du idag dyra lån hos flera olika kreditgivare? Att ta lån för att lösa mindre, dyrare lån är i princip alltid en toppenbra idé. För att samla dina lån behöver du ta ett nytt lån, som täcker in den totala summan av dina andra lån och krediter, vilket är förmånligt för dig som kund eftersom du slipper aviavgifter och uppläggningsavgifter för varje enskilt lån. Dessutom kan du också oftast du få en lägre ränta och längre betalningstid.

Ansök om lånesamling här.

Låna för att köpa bil, båt & mc

Vare sig du är på jakt efter en plånboksvänlig pendlarbil eller likt Elon Musk vill köra Tesla är ett billån kanske ett nödvändigt steg för att du ska kunna uppfylla din dröm om en egen kärra. Du är inte ensam om att behöva låna pengar för att kunna köpa bil. Tvärtom, den typen av lån är väldigt vanliga.

En möjlighet är att ta ett traditionellt billån där bilen står som säkerhet för lånet. Du måste då kunna lägga minst 20 procent av bilens värde i kontantinsats.

Om du saknar pengar till kontantinsatsen går det bra att ta ett privatlån via Zmarta. Med privatlånet slipper du lämna bilen som säkerhet.

Om du vill ansöka om privatlån för att köpa bil eller båt kan du göra det här.

Låna för att renovera

Ljust och fräscht eller ombonat och mysigt – smaken varierar, men det råder absolut ingen tvekan om att vi älskar att renovera. Och egentligen är det inte konstigt att bostaden är så viktig i ett land där många av oss under vinterhalvåret hänger inomhus större delen av tiden. Klart att vi vill ha det riktigt fint hemma! Renoveringar är dock ofta kostsamma, särskilt om du inte kan eller vill göra jobbet själv. Därför är det många som lånar pengar för att kunna få ihop pengar till en bostadsrenovering.

Behöver du också renovera din lya? Ansök om lån här.

Konsumtionslån – att låna för att shoppa prylar

Konsumtionslån är vanliga och även om det känns lockande att ta lån för att kunna lägga vantarna på de senaste prylarna på marknaden kan det vara värt att tänka på att den typen av lån ofta har hög ränta och att det tillkommer avi- och uppläggningsavgifter och ibland även en administrativ kostnad. Det är dock oftast relativt små lån som kan betalas tillbaka fort.

Ansök om lån här.

Vanliga frågor och svar om privatlån

Kan jag ta privatlån trots betalningsanmärkning?

Japp. Det kan vara lite svårare att få ett privatlån om du har en betalningsanmärkning, men inte alls omöjligt. Att du har en betalningsanmärkning visar att du haft svårt att återbetala en tidigare skuld du haft, eller flera. Det är naturligtvis inte helt riskfritt för en långivare att låna ut pengar till en person som haft problem med att återbetala lån tidigare. Därför kan du ibland få en högre ränta eller bli nekad att ta lån. Men vissa långivare beviljar dig ändå ett privatlån om du kan styrka att du betalat av din tidigare skuld och att du har en godtagbar ekonomi för privatlånet du vill ta.Japp. Det kan vara lite svårare att få ett privatlån om du har en betalningsanmärkning, men inte alls omöjligt. Att du har en betalningsanmärkning visar att du haft svårt att återbetala en tidigare skuld du haft, eller flera. Det är naturligtvis inte helt riskfritt för en långivare att låna ut pengar till en person som haft problem med att återbetala lån tidigare. Därför kan du ibland få en högre ränta eller bli nekad att ta lån. Men vissa långivare beviljar dig ändå ett privatlån om du kan styrka att du betalat av din tidigare skuld och att du har en godtagbar ekonomi för privatlånet du vill ta.

När betalas privatlånet ut?

När du fått ett låneerbjudande du vill tacka ja till måste du signera avtalet, vilket oftast görs med BankId. Därefter betalas pengarna ut till ditt konto så snart som möjligt, ibland redan samma dag!

Kan jag ta ett privatlån till vad jag vill?

Japp. Definitionen av ett privatlån utan säkerhet är att du kan låna pengar till precis vad du vill. Eftersom det du använder pengarna till att köpa eller bekosta inte är en säkerhet för banken att du ska kunna återbetala lånet spelar det ingen roll vad du lånar pengar till. Istället bedömer långivaren din inkomst och ekonomi för att avgöra om du kan återbetala lånet eller inte.

Vad är skillnaden på ett privatlån och blancolån?

I praktiken är dessa synonymer. Blancolån är ett lite äldre och egentligen mer korrekt namn på ett privatlån. Numera kallas denna typ av lån oftast bara för privatlån.

Behöver jag amortera på mitt privatlån?

Ja, du behöver amortera på ditt privatlån. Att amortera på sitt lån är egentligen synonymt med att betala tillbaka sitt lån. Alla privatlån behöver amorteras.

Om jag har A-kassa, kan jag ansöka om privatlån?

Ja, om du har a-kassa kan du ansöka om privatlån. Vi kan aldrig garantera att du blir beviljad att ta ett privatlån, det avgör varje långivare för sig utefter sina egna kriterier. Däremot kan du absolut ansöka om du uppfyller våra tre grundkrav: \n - Att du är över 18 år \n - Att du har en årsinkomst på över 100 000 kr \n - Att du inte har några obetalda skulder hos Kronofogden

Om jag är provanställd, kan jag ansöka om privatlån?

Ja, om du är provanställd kan du ansöka om privatlån. Vi kan aldrig garantera att du blir beviljad att ta ett privatlån, det avgör varje långivare för sig utefter sina egna kriterier. Däremot kan du absolut ansöka om du uppnår våra tre grundkrav: \n - Att du är över 18 år \n - Att du har en årsinkomst på över 100 000 kr \n - Att du inte har några obetalda skulder hos Kronofogden

Om jag är student, kan jag ansöka om privatlån?

Ja, om du är student kan du ansöka om privatlån. Vi kan aldrig garantera att du blir beviljad att ta ett privatlån, det avgör varje långivare för sig utefter sina egna kriterier. Däremot kan du absolut ansöka om du uppnår våra tre grundkrav \n - Att du är över 18 år \n - Att du har en årsinkomst på över 100 000 kr \n - Att du inte har några obetalda skulder hos Kronofogden

Hur fort ska jag återbetala mitt lån?

Ju snabbare du återbetalar ditt lån, desto lägre blir den totala kostnaden för lånet. Tänk dock på att en kortare avbetalningstid innebär att din månadskostnad ökar, och det är viktigt att du klarar av dina återbetalningar.

Vad är smart att låna till?

Gradering Low

Låna till prylar

Om du inte har full koll på din ekonomi och en bra buffert ska du undvika att låna till den här sortens köp. Spara i stället pengar till ditt shoppande!

Gradering Medium

Låna till bil

En bil kan för många vara ett nödvändigt och bra köp, och för att göra det möjligt kan det behövas ett lån. Låna inte onödigt mycket, så blir ditt billån en lyckad historia.

Gradering High

Låneomläggning

Har du dyra lån och krediter du betalar onödigt mycket på? Då är en låneomläggning, där du samlar dina befintliga lån i ett nytt, en väldigt bra idé.

Andra smarta tjänster

Kan vi hjälpa dig göra din ekonomi smartare på fler sätt? Kolla själv!

Sänk ditt elpris

 • Jämför alla Sveriges elbolag
 • Garanterat bäst elpris
 • Byt avtal på några minuter

Hitta rätt bilförsäkring

 • Jämför kostnadsfritt
 • Byt försäkring snabbt och enkelt
 • Spara tusenlappar varje år

Artiklar om lån

Privatlån

Att ta lån med låg inkomst

När inkomsten är låg blir behovet att låna pengar högre men för att beviljas lån krävs ofta en högre inkomst. Ett riktigt Moment 22 om du frågar oss. Bara lugn, Zmarta hjälper dig!

Privatlån

Ta lån som student

Är du student och vill låna pengar? Kanske för att ta körkort eller för att få ihop kontantinsatsen till en lägenhet? Lugn, Zmarta hjälper dig.

Privatlån

Blancolån utan kreditupplysning (UC)

Blancolånet passar dig som vill låna pengar utan att behöva lämna säkerhet för lånet. Själva blancolånet har samma innebörd som ett privatlån där man inte behöver lämna någon säkerhet för lånet som exempelvis vid ett bostads- eller bilköp.

Inga artiklar hittades

Se fler artiklar
Chatta med oss!