Tips efter dyr semester

Blev semestern dyrare än väntat? Lugn, Zmarta har bästa tipsen på hur du klarar du dig fram till nästa löning!

Gör upp en budget och få översikt

Se över vad du och familjen har planerat de kommande veckorna. För att undvika oförutsedda utgifter – se till att planera så mycket som möjligt i förväg. Gör en budget och håll dig till den! Gruppera alla utgifter: mat, transport, fritid osv. Acceptera att du ha mindre pengar att röra dig med nu en tid efter semestern och undvik att köpa till exempel nya kläder och elektronik. Troligtvis är detta saker du kan vänta några veckor med att köpa. Efter att du har grupperat alla utgifter så ställer du summan mot inkomst och andra utbetalningar (som till exempel barnbidrag). Går det ihop? Om inte, se över vad som måste justeras bland utgifterna.

Undvik sms-lån

Är det riktigt tomt på kontot? Ifall du måste låna pengar så är det viktigt att inte bara ta första bästa låneerbjudande. Se till att undvika sms-lån och hitta istället ett privatlån med bra villkor. Zmarta hjälper dig hitta bäst lån hos banker och långivare. Det enda du behöver göra är att välja. På så vis får du så låg ränta som möjligt på ditt lån. Behöver du låna pengar så ska du alltid jämföra först och aldrig acceptera ett låneerbjudande med en högre ränta än vad du faktiskt kan få. Jämför olika låneförslag innan du väljer! Du söker enkelt här på hemsidan, så hittar vi det bästa lånet för dig. Trots att du söker hos över tjugo banker samtidigt så registreras bara en UC. Det bästa av allt är att vår tjänst är helt kostnadsfri och du binder inte upp dig till något som helst bara av att söka.

Gör en inköpslista och planera i förväg

En inköpslista tar bara några få minuter att göra men du kan spara dig mycket pengar. Skriv upp vad du ska handla innan du åker till affären. Ett annat tips är att handla sällan och mycket istället för lite varje dag. Lägger du bara lite energi på inköpslistan så kan det räcka med en vända till affären i veckan. Kombinera gärna med en middagslista så undviker du dyra "stödköp" på bensinstationen eller kiosken. Var generellt kritiskt mot dina inköp under denna tid och trösta dig med att det bara är tillfälligt. Så fort ekonomin har stabiliserat sig så kan du börja handla som vanligt igen. Vem vet, kanske blir du inspirerad till att spara mer pengar i vardagen efter denna period?

 

  • Tips
  • Privatlån
  • Zmarta
  • Sparande
  • Semester
  • Budget

Sök privatlån hos Zmarta

– låna pengar utan säkerhet

Vi hjälper dig som vill låna pengar att låna upp till 500 000 kronor idag. Zmartahjälper dig hitta bäst lån hos banker och långivare. Det enda du behöver göra är att välja. Fyll i och skicka din ansökan om privatlån nu – det tar bara några minuter!

Hur går det till då?

  • 1
  • 2
  • 3

Fyll i en låneansökan

Okej, vi vet att låneansökan inte låter skoj men vi lovar att det blir roligare väldigt snart, så se det som en mindre men nödvändig detalj mot ett större mål. Fyll först i och skicka in en låneansökan så analyserar Zmarta dina uppgifter och gör en enda kreditupplysning hos UC. Självklart är det gratis.

Zmarta hjälper dig hitta bäst lån hos banker och långivare

Tävlingar är alltid kul, så nu blir allt genast lite roligare. Zmarta hjälper dig hitta bäst lån hos banker och långivare. Det enda du behöver göra är att välja. Vi tar in så många förslag som möjligt så att du kan göra ett välgrundat och smart val. En tävling där du slipper göra någonting.

Välj ett låneerbjudande

Så fort vi får svar från långivarna lägger vi in deras förslag på ditt konto. Logga in och gå igenom förslagen i lugn och ro. När du hittat ett privatlån som du är nöjd med behöver du bara skriva på avtalet och skicka in det. Sedan betalas pengarna ut. Du ser, vi sparade det bästa och roligaste till sist, såklart.

Ansök nu
;